跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 派小星夢,抽七條邪惡龍+一個大獎。暨《龍珠GT》漫畫書邪惡龍篇收穫(完結)

mkdi 发布于2023-12-31 00:06 1327 次浏览 176 位用户参与讨论   [复制分享主题]
2 q/ k( L& y9 a& ~) c
首先,聖誕節前(2023年12月22日)就收到貨啦!其實,有一次好偶然間發現竟然有《龍珠GT》彩色漫畫書。其實,呢一個版本仲有港版、台灣版本嘅。但係,我睇落都係差唔多嘅翻譯。於是,就放棄中文版本啦!改為,購買日版收藏。因為,大家都有資源影視觀看。其實,有冇中文都冇乜嘢所謂。本人,就志在收藏我唯一鐘意嘅邪惡龍篇嘅啫。好啦!閒話少講,前言內容大致交代咗。希望大家,跟住落來同樣按照《龍珠GT》邪惡龍篇故事發展內容進行領取星夢啦!( ~; G/ S/ o/ f) Y
' j; R/ U% Y+ Y. n( S% U  u

: j7 e" B0 Q! u- F) e QQ截图20231230030001.png QQ截图20231230025839.png
0 L2 K. [! s% F8 i
+ Q. ^: D; p( d8 A) y+ o/ n3 i第一點:就係,大家通過講龍珠有關嘅話題討論順便收拾七條邪惡龍取回龍珠(小星夢)! R; a+ O* m2 r1 N' X; ]
第二點:就係,大家按照下面七條邪惡龍順序擊敗後。當大家,成為邪惡一星龍嘅選手。即係話,你成為一星龍嘅壇友就會額外有100星夢獎勵(人手評分)。而至於,邪惡二星龍~六星龍(共6位)就得單純回貼10星夢' `$ s8 d7 Z3 u7 U* X5 h' x
6 |, J9 p$ I$ k" I7 c
二星龍:水皮跳跳(壇友)
9 l* k; K& Y  ]1 `; J五星龍:十月围城(壇友)
$ @( n, V& m& d六星龍:勇者罗兰(壇友)- d5 F' O6 |" q1 G' c5 x& f3 W
七星龍:468428626(壇友)( i) A3 e6 N3 |. L4 x$ F
三星龍:snzt79(壇友)$ O, X2 j6 ]+ {/ u* V
四星龍:crespo(壇友)+ N* }  Z3 |5 H) k+ ~7 S0 b7 E
一星龍:hkgolden(壇友)10+100=110星夢
* x! Z. n% _- I

8 p$ Q  A8 q7 f
  m# n* E! }+ `
+ z' b# N% m% k) I
最後,恭喜曬以上七個壇友擊敗咗七條邪惡龍啦!同時,龍珠恢復原狀神龍再次回歸% h* ~' C0 f$ Q0 b* _
+ p% t! }# w9 e7 n; G" o1 T7 ?5 e5 b

5 T: H1 o. J7 d2 V( P* e# y  |  [8 E! M4 r5 y8 }" F

7 u. I# \6 V& L+ b5 R

已有(176)人评论

真牛博士 发表于 2023-12-31 02:42:49 | 显示全部楼层
唔系好明要点样玩~??

勇者罗兰 发表于 2023-12-31 03:00:51 | 显示全部楼层
真牛博士 发表于 2023-12-31 02:42/ s6 Q! g# G: a6 p% k* S+ O. _
唔系好明要点样玩~??
1 |; X% K4 m' M7 k$ D
回帖随机中,7个名额,好似最后一个人会额外多100

crespo 发表于 2023-12-31 03:55:44 | 显示全部楼层
邪恶龙里面最中意係四星龙

468428626 发表于 2023-12-31 06:41:42 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2023-12-31 03:55
, x5 q( ~) E! h2 J: ?; \% H1 S  {邪恶龙里面最中意係四星龙

1 l" m  L% v, Q) Z8 e, B( n. ^0 V  Z我都中意四星龙,好龙一条

snzt79 发表于 2023-12-31 08:02:47 | 显示全部楼层
漫画都系细个时候睇过

v520702 发表于 2023-12-31 08:56:08 | 显示全部楼层
只看过龙珠二世的我感觉痛失了110星梦

水皮跳跳 发表于 2023-12-31 09:34:40 | 显示全部楼层

回帖奖励 +10 星梦社区币

哦 原版日语~~

十月围城 发表于 2023-12-31 09:38:25 | 显示全部楼层
没这书本,我最多是有龙珠早期漫画一套。

收爱是种爱好 发表于 2023-12-31 10:45:38 | 显示全部楼层
日版无睇过呢

hmboys 发表于 2023-12-31 12:19:27 | 显示全部楼层
日文版,看不懂呢。

wind6 发表于 2023-12-31 14:56:16 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2023-12-31 03:55
4 t# G7 x0 A: x7 \邪恶龙里面最中意係四星龙

4 z  K: |& C1 w1 }' o果然眼光独到