[每日闲聊] 你会为咗翡翠台而比几十蚊吗?

spedison 发布于2023-12-15 00:09 1171 次浏览 84 位用户参与讨论   [复制分享主题]
isoraeva 发表于 2023-12-18 10:57:22 | 显示全部楼层
其实你唔绑定甘多套餐,斋用机顶盒睇TVB先系20蚊一个用,而且现在呢个年代20M的宽带能做到什么,睇个4K视频都卡

isoraeva 发表于 2023-12-18 10:58:38 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-12-15 12:21
6 `  t7 a# o+ k' @5 s我之前都发过帖,去公仔箱买个sotv app吧,目前用得最舒心。电视装个clash或ssr,稍微教下老人家睇电视前开 ...

, W' |6 |( k6 y$ |找一个稳定的科学上网真的很难

Nevl 发表于 2023-12-18 12:31:27 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-12-17 14:02% G8 [3 f& O( N: n1 u+ [( r
我冇开单处罚啊
* ^# q- c9 J4 b1 @3 N1 M: E/ h正常讨论下,允许的
, m+ A/ l* M7 z, C# ?. _! O! i
ok 明白晒~

xiaozhi59 发表于 2023-12-18 12:57:07 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-12-17 12:42! h0 Z/ ?. I. d  P! `8 W
之前大特价 240两年半 每个月1T流量。但系得美国 日本 韩国线路。而家正常价168/年$ H( d$ g6 v8 D. P
https://ppy.buzz/aut ...
- Y8 q% i$ }, \/ F% ~/ d
你个网址打吾开,要点操作?我想了解下。我宜家用紧一个机顶盒780/年。需然有好多台(国内外都有)又有最新动漫,电影,电视剧。但讲真我睇得最多都系无线新闻台。之前我都稳左大半年可以睇香港台资源都稳吾到。最终俾高价开左个机顶盒会员。你果个甘便,如果效果OK的话我会员到期都想换。

902leung 发表于 2023-12-18 12:58:46 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-12-17 12:52) V* _6 w, ^& {9 l
估计所谓最基础服务就系dtmb,的确我之前买过条dtmb天线,坐标中大北门,可以收到几个中央台同广州台珠江 ...
  U3 G& l$ a( V" s
DTMB就毋系有线电视服务喇啩?不过这是题外话。我就系有时睇下本地新闻,我有初期嗰个机顶盒都无用。5月珠江数码话要逐步转光纤入屋,于是我就申请换啦。换左,佢连我自家条同轴都收走埋。我谂住自己穿返条同轴,等珠江数码同我接返条线就得啦,佢都一味推搪我。

Nevl 发表于 2023-12-18 13:12:18 | 显示全部楼层
xiaozhi59 发表于 2023-12-18 12:57# ~3 Q2 @% u" E
你个网址打吾开,要点操作?我想了解下。我宜家用紧一个机顶盒780/年。需然有好多台(国内外都有)又有最 ...
4 \! L: W( D, s3 r4 o
甘可能要翻墙先可以打开……而家好多机场都系要翻墙先可以购买

shion1230 发表于 2023-12-18 14:54:10 | 显示全部楼层
电视冇嘢睇,每个月交几十蚊,睇嘅仲要係低清版,啲画面蒙到呢,估计144p画质,上网自己下嘅资源起码都720P啦

kidcool 发表于 2023-12-18 22:34:01 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-12-17 21:45
# O. g# x. o5 d2 U0 h9 I  Y2 [就是稳定而已4 f8 q$ M" a+ e5 m) h2 G) t
但已经是夕阳行业

' N, i" Y- B% E8 v( }4 v8 g目前就业难啊,其实算可以噶啦

spedison 发表于 2023-12-19 18:18:25 | 显示全部楼层
isoraeva 发表于 2023-12-18 10:57
% b( z! y  k0 Y. G2 e4 C其实你唔绑定甘多套餐,斋用机顶盒睇TVB先系20蚊一个用,而且现在呢个年代20M的宽带能做到什么,睇个4K视频 ...
8 w9 m7 _1 E0 ?! `
佢广电话我呢个系最平噶* ^  Z& b, l8 `% D

ziyou63 发表于 2023-12-20 19:31:56 | 显示全部楼层
星火电视粤港台的电视都有

isoraeva 发表于 2023-12-21 17:23:07 | 显示全部楼层
spedison 发表于 2023-12-19 18:18: L& n6 ~3 R$ y& X8 t
佢广电话我呢个系最平噶
5 B" X' p9 {# ]
可能各个地方不同吧,反正我江门呢边就比20蚊开个电视套餐就得了

spedison 发表于 2023-12-21 18:44:19 | 显示全部楼层
isoraeva 发表于 2023-12-21 17:23, `) h. O7 t- A7 P$ D7 Y
可能各个地方不同吧,反正我江门呢边就比20蚊开个电视套餐就得了

0 l" O1 R: i9 O6 e# Y. V我就系鹤山噶,佢话无