[每日闲聊] 你会为咗翡翠台而比几十蚊吗?

spedison 发布于2023-12-15 00:09 1168 次浏览 84 位用户参与讨论   [复制分享主题]
spedison 发表于 2023-12-16 22:35:37 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2023-12-16 10:17
4 X0 q  g/ \, A* I( O# A钱就唔俾了,但要坚持要个仔在屋企话白话,借问声,你老婆讲唔讲白话

, g5 I4 t0 X4 r3 ?% h) k全屋企都系讲就系个仔唔讲

rantarou 发表于 2023-12-16 23:19:23 | 显示全部楼层
spedison 发表于 2023-12-16 22:35; c+ s- [" n4 C+ ~5 `
全屋企都系讲就系个仔唔讲

! O& ^: F" Z& Z8 E$ G! e7 v+ Q% A2 |% m咁你就要俾心机了

Kiver 发表于 2023-12-17 00:10:57 | 显示全部楼层
kidcool 发表于 2023-12-16 19:41
- G" l* l7 P+ I. P哈哈哈,以为有员工福利添

: C! R4 a0 D" \* a! s坑员工的手法就吾少

leewd 发表于 2023-12-17 07:57:02 | 显示全部楼层
翡翠台冇睇好耐,而且也没什么好睇

kidcool 发表于 2023-12-17 08:07:18 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-12-17 00:10
: ^% G% W1 W- S, u坑员工的手法就吾少
2 A% S- ~/ X, C# y+ ^% h
甘就过分了

kidcool 发表于 2023-12-17 08:09:11 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-12-17 00:10
- Z9 z+ N0 Q" ~7 D坑员工的手法就吾少

1 n/ G& Q8 k" E: [不过福利待遇方面应该很好吧

kidcool 发表于 2023-12-17 08:10:59 | 显示全部楼层
spedison 发表于 2023-12-15 12:567 ?8 o( x' {- n+ z& J# ~
你科学上网一个月几钱

% [/ L/ a+ U1 h8 D, a+ p/ P而家仲得??

Kiver 发表于 2023-12-17 09:55:30 | 显示全部楼层
kidcool 发表于 2023-12-17 08:093 N* @$ x6 w- b: j& r1 T0 s' u
不过福利待遇方面应该很好吧
3 U# [* k8 \" L9 q( @# g
中层以上就好* q2 r  k4 b% w. W5 q2 B( A) ^
普通员工,很多都不如一间有百人规模的公司

Nevl 发表于 2023-12-17 12:42:29 | 显示全部楼层
spedison 发表于 2023-12-15 12:565 [3 M, E# ^. A% T& C0 f9 F1 N
你科学上网一个月几钱

L2 Z1 u5 x( q* s9 G# z4 A之前大特价 240两年半 每个月1T流量。但系得美国 日本 韩国线路。而家正常价168/年% w4 v- i4 [) s' ^' a+ C) Q
https://ppy.buzz/auth/register?code=rEML

Nevl 发表于 2023-12-17 12:49:49 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-12-15 19:057 |3 v% n% O: S5 }
睇来要试试!
. M  ~  U6 j( M+ [6 F  A3 g8 z+ Y' f
站长大大,话说我吾知道甘样宣传其他论坛嘅服务有冇违规,如违规请见谅哈。不过真系最近甘搞,想轻松睇个电视真系难。我自己都系上网揾了好耐先稳到哩个各方面都符合我地粤语口味嘅观众嘅服务。据我所知恩山果边貌似系吾可以明面交流iptv等资源的,唔知系涉及乜问题,所以吾知系哩度甘交流会吾会有乜事。所以趁你回帖就咨询一下。

Nevl 发表于 2023-12-17 12:52:18 | 显示全部楼层
902leung 发表于 2023-12-15 21:46# h6 U( b7 A% A
毋知你系边处居民。广州呢,依据市发改委通知,有线电视公司必须提供最基础既电视服务畀市民选择,虽然实际并 ...

: W2 {5 l6 X0 E% p3 |& s5 C4 z  D" g估计所谓最基础服务就系dtmb,的确我之前买过条dtmb天线,坐标中大北门,可以收到几个中央台同广州台珠江台南方台。完全不用交费,还高清,不过也就仅有这几个台,俾老人家睇睇新闻都可以了

Nevl 发表于 2023-12-17 12:53:45 | 显示全部楼层
panz8 发表于 2023-12-16 11:02
/ q7 X" {# j+ l看你需求,睇翡翠台,怕麻烦选广电,学习白话可以买电视盒子睇珠江台

3 {, f' _. J8 F6 I8 D其实可以尝试买条dtmb睇下收吾收到 收到的话直接免费吾使钱