跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤语电影] [长城][bluray.1080p.x265][粤英双语中字]

yingjieyu 发布于2023-11-6 21:01 734 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:07:33 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-27 23:07: h  W; A0 x$ r
大佬好中意人哋赞强大的  一个字  强大
! x' W2 l9 f/ f$ |9 C* d: b$ f
"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~

端木静 发表于 2023-11-28 21:58:30 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:072 f" B# @; |2 ^
"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~

' g1 ^$ M! ?  ?. c& @- O2 ~: i啱  所以要好似肥仔恩咁做宇宙大帝  

lukchiyung 发表于 2023-11-29 00:43:02 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-28 21:58# q9 _! s( s9 h7 y+ F/ j; S. Q$ i
啱  所以要好似肥仔恩咁做宇宙大帝

$ `( m8 h- m4 E8 F) S但北朝鮮仲攞緊綜援,有夢想都冇用~~ 強哥啲錢數字化,有噱頭~~

端木静 发表于 2023-12-1 12:47:08 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-29 00:43/ d8 N! D  |9 T9 [7 o- V
但北朝鮮仲攞緊綜援,有夢想都冇用~~ 強哥啲錢數字化,有噱頭~~

" w( J9 \. p3 Z- Q肥仔就系要佢哋活到好似咸鱼咁嘛

lukchiyung 发表于 2023-12-2 03:54:09 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-12-1 12:47
$ _9 Z0 |; X- ]+ ?  l( t' p肥仔就系要佢哋活到好似咸鱼咁嘛
- u8 N, n/ N' p0 J4 G' y
但南朝鮮揀個金主老闆支撐,97金融風暴咪又係比老闆出賣~~ 夾响大隻佬中間要响罅隙存活,冇乜可能有夢想

端木静 发表于 2023-12-13 22:40:12 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-12-2 03:54
, z; F% B  h2 B' {1 r但南朝鮮揀個金主老闆支撐,97金融風暴咪又係比老闆出賣~~ 夾响大隻佬中間要响罅隙存活,冇乜可能有夢想 ...
. K8 |; U3 a$ p! E9 }6 P
梦想系唔现实的,大佬会劝告大家唔好发梦  

lukchiyung 发表于 2023-12-14 02:09:57 | 显示全部楼层
本帖最后由 lukchiyung 于 2023-12-14 02:17 编辑 ) d4 F5 Y' B3 j, R
端木静 发表于 2023-12-13 22:402 j% ^( \4 e' Q8 m3 T) Z
梦想系唔现实的,大佬会劝告大家唔好发梦

1 @& m" b/ b) s夢想係個方向,冇人會比自己更了解自己強弱項,如果唔發夢,倒不如由市場無形之手指引仲自然得多~~大佬好多時都唔理小輩嘅出身,老是叫佢跳出安舒區,但有時連根拔起,永遠找不回傳統價值取態,變落水浮萍~~ # \2 \8 ~5 b4 D

端木静 发表于 2023-12-14 22:01:03 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:07
% W. ?8 B0 z/ B: ~# c% g  r"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~

, @0 C5 {) |" O, e奈何D大佬就系想大家好似条行尸鱼咁   唔好有思想  唔准问症

lukchiyung 发表于 2023-12-15 01:58:24 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-12-14 22:01. ^2 W& ?3 W) H: Q
奈何D大佬就系想大家好似条行尸鱼咁   唔好有思想  唔准问症
/ F) M( `# k1 h
我諗個人同國家一樣會有歷史軌跡,最好堅定做好自己有比較或競爭優勢嘅環節,唔好唯利是圖任人擺布,到底啲大佬都會有夕陽嘅一日。唔准問症,但可以告病假嘛~~

啵灞奶茶 发表于 2023-12-15 09:33:39 | 显示全部楼层
呢部好多人话系烂片,但系你当一部怪兽片黎睇,其实好爽!人地就系一部爽片而已~