跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤语电影] [长城][bluray.1080p.x265][粤英双语中字]

yingjieyu 发布于2023-11-6 21:01 731 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lukchiyung 发表于 2023-11-8 01:06:25 | 显示全部楼层
gzna0626 发表于 2023-11-7 08:43
+ M3 C6 d; ^) u7 D, D+ Y6 s+ V刘华只系配角
0 {; H6 V9 Y4 P" L' E
其實見係張藝謀同劉華,想睇下拍成點~~

端木静 发表于 2023-11-9 00:31:18 | 显示全部楼层
记得当年戏院同太空旅客同档期  呢部烂到蕉咁  旅客得四五个演员好过呢部多多声

lukchiyung 发表于 2023-11-9 01:10:06 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-9 00:31" L: r/ j0 e  u: i
记得当年戏院同太空旅客同档期  呢部烂到蕉咁  旅客得四五个演员好过呢部多多声 ...

Y+ |  Y1 _" L1 f3 i/ T; b. c我真係冇睇過,等下載完睇下有幾爛先~~

算了算了 发表于 2023-11-9 08:18:01 | 显示全部楼层
睇睇粤语版有咩冇同啊?收费贵冇?

端木静 发表于 2023-11-11 18:26:51 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-9 01:10
7 |* p/ g8 W- n1 G0 z1 e& B8 ?我真係冇睇過,等下載完睇下有幾爛先~~

) S: J1 `: g$ v: @0 J; f# A睇下无妨  不过故事就好鬼扯。。。

lukchiyung 发表于 2023-11-11 18:56:13 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-11 18:26  q6 z& r' j# H
睇下无妨  不过故事就好鬼扯。。。
  d1 E! i5 e; ~5 c7 L# w
感覺似動漫遊戲,讓劉華演軍師可能想令香港觀眾冇咁陌生。同滿城盡帶黃金甲一樣,張導演很喜歡大場面

端木静 发表于 2023-11-11 18:59:54 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-11 18:568 r" Z- e& o% f1 u7 c
感覺似動漫遊戲,讓劉華演軍師可能想令香港觀眾冇咁陌生。同滿城盡帶黃金甲一樣,張導演很喜歡大場面 ...

. D* A( ~9 g: J& ~( }满城尽戴黄金bra  好鬼无聊  谋贼D电影都系基本一样  

lukchiyung 发表于 2023-11-12 02:58:25 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-11 18:59$ Y8 v3 Q2 H4 N9 V: `' n/ O
满城尽戴黄金bra  好鬼无聊  谋贼D电影都系基本一样
9 N1 B! H: `6 y$ |9 Z) M) _
細細個果陣有睇佢啲電影,內容幾好,上堂師生都有播秋菊打官師,近年啲大製作太講排場~~

yato6mo78 发表于 2023-11-12 03:06:42 | 显示全部楼层
有劉華演出,但感覺好像他不是主角

端木静 发表于 2023-11-12 17:46:51 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-12 02:58, O& v: t" x' i! m% K+ J* g  l
細細個果陣有睇佢啲電影,內容幾好,上堂師生都有播秋菊打官師,近年啲大製作太講排場~~  ...

% ^1 H/ N2 y8 O4 R$ o  k秋菊冇睇过  佢的电影我就睇过英雄同埋呢部长城  英雄虽然都系我喜欢的演员拍  但故事真系。。。。唉

lukchiyung 发表于 2023-11-12 20:52:43 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-12 17:46
- R) C0 O. L2 M2 z4 j秋菊冇睇过  佢的电影我就睇过英雄同埋呢部长城  英雄虽然都系我喜欢的演员拍  但故事真系。。。。唉 ...

) a" P# q& r  H3 y# l. w我唸同王家衞啲電影一樣,唔係一般人睇~~ 見到有英雄等我睇下先~~

端木静 发表于 2023-11-12 22:00:46 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-12 20:521 u+ f9 X; s! N5 i
我唸同王家衞啲電影一樣,唔係一般人睇~~ 見到有英雄等我睇下先~~
* m" k/ l5 c  M4 u/ X: ]
未睇过英雄啊  咁要睇下了  睇下个编剧系几咁九唔搭十  想对佢讲粗口