跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤语电影] [长城][bluray.1080p.x265][粤英双语中字]

yingjieyu 发布于2023-11-6 21:01 737 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lukchiyung 发表于 2023-11-13 02:37:08 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-12 22:00
; d- ?+ ], ]( N- T  A# X/ j. q未睇过英雄啊  咁要睇下了  睇下个编剧系几咁九唔搭十  想对佢讲粗口 ...
. ^# {0 E1 I' V8 x6 m
如果有人分享,會襯有時間睇下~~
- V# A  g) J3 g2 Z2 n但 Google 觀眾都幾鍾意英雄~~  & b6 V0 ~" j' v4 @1 L$ T
6 h. B9 M8 F! v% `+ v
"85% 的觀眾喜歡這部電影
, B) X0 K) ~+ c" `: e  Google 使用者"

端木静 发表于 2023-11-13 21:19:39 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-13 02:37
+ [8 b8 ]# p4 L$ \8 J! n0 x如果有人分享,會襯有時間睇下~~
: ^2 `7 h4 C* y) C& m但 Google 觀眾都幾鍾意英雄~~  
' Y3 U; l' s" f+ X8 h
呢部片貌似冇粤配版  在线睇下就得啦

lukchiyung 发表于 2023-11-14 00:29:36 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-13 21:19
' F6 B9 _4 Y2 k) H9 c7 D$ Z" v呢部片貌似冇粤配版  在线睇下就得啦

, b6 a& p0 d7 o& n0 ], m$ c, N) w好快"立"過~~ 又係大排場,名星多,但故事好似東一忽,西一忽,最後萬箭齊發都幾震撼~~
) z( I$ s' n; c" v9 e4 B/ {+ g近年張藝謀電影可能想炫耀中國勝在夠人多~~想媲美賓墟~~

端木静 发表于 2023-11-14 23:52:51 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-14 00:295 O" u$ G" v1 G* o
好快"立"過~~ 又係大排場,名星多,但故事好似東一忽,西一忽,最後萬箭齊發都幾震撼~~
/ H5 e6 u7 F+ _近年張藝謀電影 ...
! E( i! \3 i/ U3 Q' r; {
单纯讲战争可能会好睇D  或者故事唔好咁多路线  头晕

lukchiyung 发表于 2023-11-15 01:39:58 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-14 23:52. v7 N8 Q3 G/ O! p8 y
单纯讲战争可能会好睇D  或者故事唔好咁多路线  头晕
: t9 u0 a  k" I3 Z; h% _% `; W
可能係阿謀SIR想歌頌一下始皇帝~~ 大統一只有秦國可以實現~~ 我唔太識欣賞好有內涵嘅電影~~ 佢好似仲有部十面埋伏

芒果派 发表于 2023-11-15 14:38:51 | 显示全部楼层
这个还有粤语版?不错

端木静 发表于 2023-11-16 14:36:46 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-15 01:39
+ i! i2 H( C! S3 a可能係阿謀SIR想歌頌一下始皇帝~~ 大統一只有秦國可以實現~~ 我唔太識欣賞好有內涵嘅電影~~ 佢好似仲有部 ...
! F  ?1 r! [! Y. r" N1 |% q: m6 i
十面埋伏我都冇睇过  听闻好烂  反正对呢条友D片就冇太大兴趣

lukchiyung 发表于 2023-11-17 00:53:40 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-16 14:36
, f5 V( B/ l0 M' N( ]% |+ [十面埋伏我都冇睇过  听闻好烂  反正对呢条友D片就冇太大兴趣

# v  Z: L; G) ^/ I& [剛下載好快睇完,又係大堆頭特技古裝片,講女人為自由而犠牲~~ 有興趣我SEND比你睇下~~

端木静 发表于 2023-11-18 19:23:44 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-17 00:530 r8 E, {- A8 P6 e. F$ L% a) K+ o
剛下載好快睇完,又係大堆頭特技古裝片,講女人為自由而犠牲~~ 有興趣我SEND比你睇下~~  ...
3 f& w  E6 w+ x0 i' Q
多谢先,不要了,我对阿某D片都几抗拒下  

lukchiyung 发表于 2023-11-19 01:22:26 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-18 19:231 _* \/ K: a! j/ G; w
多谢先,不要了,我对阿某D片都几抗拒下
5 d$ \) }. }$ t( N: i! P
OK 再傾啦 ~~~

端木静 发表于 2023-11-19 17:41:52 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-19 01:22
! g1 s: B9 o" ?, A$ SOK 再傾啦 ~~~
, c' i: n) U) o2 u4 }6 M* ^
万箭齐发我谂起另一个更好睇得戏  斯巴达300  最后斯巴达王被射死那里  成部戏都好睇过英雄多多声

lukchiyung 发表于 2023-11-20 04:17:40 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-19 17:41* M* `3 @! v7 c6 \8 x
万箭齐发我谂起另一个更好睇得戏  斯巴达300  最后斯巴达王被射死那里  成部戏都好睇过英雄多多声 ...

0 }5 k- q: P' H) }- W7 h  T有啲唔同,英雄場箭雨嘅氣勢响後面大門上人形無比箭插入果度,戰狼300就好簡單咁插晒入國王身上同地下,其實個導演咁喜歡慢鏡,可以拍一下每支箭插入國王心口、手臂、大髀,再大特寫一下國王無畏無懼個表情,可能會震撼觀眾心靈多啲~~  (個人覺得300齣戲太醜化波斯人)