跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫讨论] 帮手估下呢两部动画叫咩名?

vskenying 发布于2023-8-20 06:05 619 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
1.动画中经常敌人 每次 打打下 都话 放个 绝招, 好吾普,然后就 一齐话:即管试下 即管试下,有好多机械动物,狗和鸭 或者 其它 大机械动物的,但每次 都会生个蛋出来,变成 机械人,和小双侠 个剧情9成相似,就是 好多 弹出猪会上树  之类的。
' s. h- j8 l5 w4 H2 ?. \, a6 N$ m# ]
, v, c/ y/ V5 `0 ~5 G( d
2.一个着福尔摩斯衫,头顶的帽 可以伸出把雨伞,或机械手。
0 p5 m. H: Y% f8 L# S- J. p, d: S7 B5 V2 z' O  O3 r% G: E1 s0 r4 @( g
帮朋友问这两部动画叫咩名,顺便找下有无粤语资源。第一部好似好久之前有人问过,唔记得佐。
2 j. F  N9 r, Q7 l9 p+ X

已有(14)人评论

ingew 发表于 2023-8-20 08:25:38 | 显示全部楼层
  s4 j1 o1 [5 h$ d9 x8 s2 k7 {" n% Q  U0 }
一部应该NG骑士,另外一个好似系描述紧神探加杰特。 微信图片_20230820083505.png 微信图片_20230820083630.png
4 h1 a3 J9 O5 k
+ ?9 i* a/ o1 X" v, b" x! T( O3 W5 F8 o8 ^' R: V8 v/ C; c
回复 支持 1 反对 0

十月围城 发表于 2023-8-20 08:39:28 | 显示全部楼层
第一嘅我唔知,第二个嘅我应该猜到,係inspector gadget。中文名就唔知啦,我睇嘅係英文版本。

gzna0626 发表于 2023-8-20 10:42:07 | 显示全部楼层
第一个比较似NG骑士,92年本港台播的

shiraishi 发表于 2023-8-20 10:45:39 | 显示全部楼层
都冇睇过

snzt79 发表于 2023-8-20 11:14:21 | 显示全部楼层
头顶伸出扇叶个部我应该系国内某个卫视台睇过

vskenying 发表于 2023-8-20 17:51:01 | 显示全部楼层
ingew 发表于 2023-8-20 08:25  C+ \- ~8 }9 [! X1 U: r- t& `
一部应该NG骑士,另外一个好似系描述紧神探加杰特。

' J( N4 l- o& q2 J' U第一部我都系甘认为,但我朋友距话唔系,可能距记错。

vskenying 发表于 2023-8-20 17:59:01 | 显示全部楼层
呢度就系人才多!沙发应该都估中!厉害

BigFai 发表于 2023-8-21 00:46:12 | 显示全部楼层
神探戈部好似好出名,有埋真人电影版

jeffma1987 发表于 2023-10-7 15:21:56 | 显示全部楼层
冇睇過,有人已經回答

soyang 发表于 2023-10-7 18:46:01 | 显示全部楼层
冇睇过

TR6600 发表于 2023-12-8 00:54:41 | 显示全部楼层
第一个应该是NG骑士或第二部GS骑士,第二个应该是神探加杰特,

12下一页