[生活智能] 想请教大家在广东地区如何收睇直播的香港电视!!!

Nevl 发布于2023-8-7 18:00 3771 次浏览 139 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Nevl 发表于 2023-8-8 12:19:13 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2023-8-8 11:56
: J# X2 o1 n% N) @) r# ^7 n: A3 z系内地想睇晒免费台直播,唯有睇APP
- }/ ~7 A- E& G+ F7 O
唔知买个盒子可唔可以装mytvsuper同viu的apk,之前试过索尼电视自带系统唔得。实在冇办法就只能接电脑了

Nevl 发表于 2023-8-8 12:20:28 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-8-8 12:00
8 M) M& Y4 R$ r+ L) j9 E我这边某州的人民差不多家家户户都有“大锅”,专收全世界频道。

2 P+ n2 b+ Y/ r, a甘睇黎我都要去陶街行翻圈了

xiaozhi59 发表于 2023-8-8 12:23:26 | 显示全部楼层
之前我睇香港台系用机顶盒 。我系通过朋友介绍的知道既。我2020年买果阵系1380元(当时个安装员系话睇到个机顶盒烂左先要重新买。)个机顶盒 其实好好。香,澳,台,日韩,东南亚,美英全都可以睇。粤语卡通都有(成语动画廊,高智能,蒙面超人RX,好多我地细个既动画都有),最新内地剧,港片,美剧,国内外卡通都有。一直用到今年4月就用吾到。然后个安装员话个机顶盒台湾服务器停用。要我办一个一年千几蚊既年租卡。我觉得吾抵,感觉被人厄。所以我无再用。所以希望各位朋友仔有好既类似既机顶盒可以话我知。

Nevl 发表于 2023-8-8 12:23:56 | 显示全部楼层
Windysonk 发表于 2023-8-8 12:002 x: u6 K! ]9 ]/ T( s# \
网上直播源多数是非法转播不会持久的,随时跑路,不建议买。

. H( G2 X. Y! x9 X+ q系既 之前买过d所谓捆绑直播的海外盒子,买的时候话永久,一年后卡到不行,客服就叫你付费升级新软件。既然都系要俾钱,觉得都系自己上机场揾直播好d。起码机场就唔止睇直播一个作用

Nevl 发表于 2023-8-8 12:29:57 | 显示全部楼层
xiaozhi59 发表于 2023-8-8 12:234 n4 n! I9 ^; @" a. j5 M5 x
之前我睇香港台系用机顶盒 。我系通过朋友介绍的知道既。我2020年买果阵系1380元(当时个安装员系话睇到个 ...
8 U6 U" o, j5 |. K+ b7 O/ F7 g
系啊 我之前都试过哩种!机顶盒的都不靠谱

凹凸不平 发表于 2023-8-8 15:09:05 | 显示全部楼层
稳定的机场,电脑安装安卓app,台湾省好多类似的直播apk下载,提一个星视界,貌似几好甘

凹凸不平 发表于 2023-8-8 15:16:40 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-8-7 18:51/ W$ f7 }, a: I0 w9 o4 U& d& I
冇记错的话HKanime貌似之前系有这种服务的,好似有专门的国内线路,不过就系貌似比较麻烦。所以当时我选了 ...

% F0 r* u$ m  T想问下某box系?

ted 发表于 2023-8-8 15:34:12 | 显示全部楼层
只能通过直播网址了

Nevl 发表于 2023-8-8 15:53:17 | 显示全部楼层
凹凸不平 发表于 2023-8-8 15:16
9 Q2 ~) s. M7 `1 Q  _) n' Z想问下某box系?

0 X' R0 o* c4 z) j公仔箱 google一下~

十月围城 发表于 2023-8-8 16:56:09 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-8-8 12:20
# E& i- T' i1 z1 Q甘睇黎我都要去陶街行翻圈了
4 A+ O3 N$ S2 W  t% }* o" X. w
希望你搵到喇,到时再嚟分享使用过嘅感受。

凹凸不平 发表于 2023-8-8 17:15:39 | 显示全部楼层
Nevl 发表于 2023-8-8 15:53: m, c  r& h! J- k
公仔箱 google一下~

8 |6 m4 |5 T) e6 a8 w公仔箱論壇?呢個好耐歷史啦我知,仲有其他公仔箱電視直播?google一下出黎結果依然係公仔箱論壇

hizbf 发表于 2023-8-8 19:04:26 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-8-8 12:00
$ |5 a: Z2 @9 Q, u) @我这边某州的人民差不多家家户户都有“大锅”,专收全世界频道。

& U0 v* ~/ a" x$ _7 J* w用锅的话收不到什么香港的电视频道,电视频道要上星才能用锅收的到,香港电视频道主要靠大气电波传播,要用天线接收才行,深圳珠海中山等城市可以收到香港的信号,泉州厦门可以收到金门的信号