[生活百科] 小弟系做电脑行业嘅,关于电脑嘢都可以揾我畀啲小意见

winfast 发布于2023-8-1 12:02 1052 次浏览 59 位用户参与讨论   [复制分享主题]
小弟系做电脑行业嘅,关于电脑嘢都可以揾我畀啲小意见

已有(59)人评论

winfast 发表于 2023-8-1 12:04:12 | 显示全部楼层
抛砖引玉,先PO下自己部工作机/ S1 b& J+ P! u' ^9 @3 D+ p4 m. `
0 C" h6 d; L3 _9 r6 s7 Y) C
1690862610568.jpg 5 F" Y9 d% U$ B6 N

cyminger 发表于 2023-8-1 12:06:57 | 显示全部楼层
请问宜家固态硬盘到最低价未啊

winfast 发表于 2023-8-1 12:24:37 | 显示全部楼层
cyminger 发表于 2023-8-1 12:06
& O/ z3 z9 G) h  @7 P! T请问宜家固态硬盘到最低价未啊

& f7 S1 }4 X9 I& T- F0 P618个阵已经系底线了,其实4.0 2T一般450 4T 1000已经可以出手(都系联芸1602+长江颗粒,速度快到爆炸),3.0嘅话,买致钛原厂就得,贵小小

cyminger 发表于 2023-8-1 13:06:10 | 显示全部楼层
winfast 发表于 2023-8-1 12:24
  S  ~9 C: @- T. j618个阵已经系底线了,其实4.0 2T一般450 4T 1000已经可以出手(都系联芸1602+长江颗粒,速度快到爆炸) ...

% R. d( g* e7 {7 k, D( M好噶唔该晒

基拉杰特 发表于 2023-8-1 13:21:56 | 显示全部楼层
有没折头

winfast 发表于 2023-8-1 14:00:56 | 显示全部楼层
基拉杰特 发表于 2023-8-1 13:21
9 T) D; _3 g9 d/ Z5 ]1 j5 \  t有没折头

9 Q  S1 W' ~; j( x4 O唔系零售端,系品牌推广个边,所以卖唔到嘢,不过可以多去PDD睇下,佢哋有百亿补贴嘅时候,价钱有时平过出货价,好吓人

rantarou 发表于 2023-8-1 14:56:18 | 显示全部楼层
winfast 发表于 2023-8-1 12:04
6 k5 f7 K' _4 r5 \抛砖引玉,先PO下自己部工作机
" {6 W* |, g9 I' g) J: C! M. T6 e  z, l% P
你呢個系I9定R9啊

winfast 发表于 2023-8-1 16:12:24 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2023-8-1 14:56
: y; }. u. N; Z$ N& w4 v你呢個系I9定R9啊
% @1 l# g1 ?% i6 b  b- J- l
CPU,肯定系I9,咔咔

很多年 发表于 2023-8-1 16:22:10 | 显示全部楼层
I9喔,犀利犀利

gigiff 发表于 2023-8-1 16:40:06 | 显示全部楼层
硬盘修理几多钱?

ken1617 发表于 2023-8-1 17:02:39 | 显示全部楼层
呢位仁兄,我屋部电脑坏咗,考虑到宜家电脑用得非常少,冇又唔得,所以响X宝买二手9代I7同主板,两件套装价钱2K左右,唔知买唔买得过?

12345下一页