[生活百科] 謠言和謊言的邏輯

superfire 发布于2022-12-17 22:07 2847 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 superfire 于 2022-12-17 22:09 编辑 8 V3 x, B! H% ^$ K$ x
0 S! F2 R+ [9 {5 s4 n% T( F4 ~

- G1 ^- J" t, z& T' d. R" d+ N7 t& X 1.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg 7.jpg 6.jpg 4.jpg
' E0 t1 w# {2 ^  i0 G2 n
: X& F! F& p. W: H8 H' _  k又到了訓練邏輯思考的時候了6 v. D. S0 W6 `+ B

评分

mkdi -150 广告/SPAM

已有(34)人评论

snzt79 发表于 2022-12-17 23:32:42 | 显示全部楼层
总之我熟悉的羊咗的人都话食呢D药咩作用都无,心理安慰吧

superfire 发表于 2022-12-17 23:54:13 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-12-17 23:32
5 n$ X8 V2 d, g3 X( R9 ~$ V总之我熟悉的羊咗的人都话食呢D药咩作用都无,心理安慰吧

! x$ N, g: D( J0 h能做到全民免費核酸,全民免費疫苗
) }) o  J+ b/ l3 o. Z% Z# X就做不到全民免費發退燒葯?
3 H$ y$ Z3 K( g9 P7 v  _" k, i因爲退燒葯是真的?

snzt79 发表于 2022-12-18 00:07:09 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-12-17 23:54
7 y: l0 G- j/ ~) [能做到全民免費核酸,全民免費疫苗
9 r9 g0 n: a# D8 k, J就做不到全民免費發退燒葯?5 Y) Z. B8 p) v7 b$ W
因爲退燒葯是真的? ...
$ ^8 h* m: r8 M8 X+ S! e5 P0 V
之前做咁多就为咗今日?好大盘棋喔

Angeladd 发表于 2022-12-18 01:10:14 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-12-18 00:07
! k" }0 N* f3 @$ D5 R9 {5 f之前做咁多就为咗今日?好大盘棋喔
/ c3 r) G, D8 }
你想到的都是可能性。

crespo 发表于 2022-12-18 05:33:13 | 显示全部楼层
狼来了的故事,上当过几次,唔会再上当啦。係中国,总知一窝蜂去做嘅事,唔做先聪明,好似疫苗咁,果真仲笑人地唔打嘅,甚至俾1千蚊都唔打,依家睇翻,人地先聪明,只要做好预防措施咪一样冇中招。想法听话跟住做,打咗嘅反而多咗d唔好嘅嘢,一样咁多人中招。

crespo 发表于 2022-12-18 05:35:28 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-12-17 23:32
8 ]! f* Q: h" q7 A! B总之我熟悉的羊咗的人都话食呢D药咩作用都无,心理安慰吧

; Q1 d2 F, V( H2 O* ?! U7 _5 _4 {係啊,我家姐冇食药,一样係几日就退烧转好啦

crespo 发表于 2022-12-18 05:38:13 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-12-17 23:54
+ |1 i( J: a: }4 ~3 N! u9 k! e能做到全民免費核酸,全民免費疫苗, ^4 J; A  ~4 B" L
就做不到全民免費發退燒葯?) a# v- S1 D. C. @* Y$ C# }6 U
因爲退燒葯是真的? ...
  G& K- |$ }' v0 i* q1 T
我一直认为係有心hold住d药唔投放市场,等大部分人中招而达到共同免疫,所以其实当年英国嘅做法先係啱噶。起码要春节后先会有正常供应,因为要复工复产,新一年嘅季度增幅又要做数啦

shiraishi 发表于 2022-12-18 10:48:46 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-18 05:35" j: G9 Z+ Q7 l' V3 o+ D. v/ G
係啊,我家姐冇食药,一样係几日就退烧转好啦

6 C# n2 S( X$ C; v5 {" H食药只系短时间冇咁难受,唔会快啲好翻

shiraishi 发表于 2022-12-18 10:49:05 | 显示全部楼层
宜家乜都可以炒高价
. @# A. S# X( B+ k* H. [+ Q' Q0 c5 R

902leung 发表于 2022-12-18 12:18:51 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-12-18 10:49
/ D0 k0 u. q/ m3 \; q. {+ e宜家乜都可以炒高价
: g6 D) I4 m9 G9 E# @7 Y9 i/ S
学农夫话斋:「炒卖投机,经济起飞~」

crespo 发表于 2022-12-18 12:30:58 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-12-18 10:497 N1 l: s4 u5 u
宜家乜都可以炒高价

% H. x  ^* J4 D- N6 xd檸檬先誇張

123下一页