[每日闲聊] 關於越南,估計很多阿Q跪族還停留在越南盾的認知上

superfire 发布于2023-1-26 22:11 3153 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
WeChat Image_20230126231020.jpg WeChat Image_202301262310203.jpg WeChat Image_202301262310204.jpg WeChat Image_202301262310202.jpg WeChat Image_202301262310201.jpg WeChat Image_202301262310205.jpg
/ ?# d% y( a4 ^' l$ E- G; Q' |6 z' X: U6 _" T* Z
: N- y! ?8 h9 @% I) G
關於越南,估計很多阿Q跪族還停留在越南盾的認知上) g7 J+ H* p6 x  O+ d! T8 x! u

已有(16)人评论

大島優子 发表于 2023-1-26 22:27:47 | 显示全部楼层
唔系啊 越南甘出名 我买bandai玩具就知见到越南产呢款质量肯定赖晒嘢

snzt79 发表于 2023-1-26 23:03:25 | 显示全部楼层
越南改革都系有一定成效

superfire 发表于 2023-1-27 01:08:25 | 显示全部楼层
大島優子 发表于 2023-1-26 22:27
1 e* L9 o2 P# J唔系啊 越南甘出名 我买bandai玩具就知见到越南产呢款质量肯定赖晒嘢

# n3 q  X8 V  ~1 i! r果然,國人對伊拉克和越南的印象還是在CCTV報道的

superfire 发表于 2023-1-27 01:09:02 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2023-1-26 23:03
0 Y+ W  O6 s+ S* m* Z1 L, p越南改革都系有一定成效
7 E$ H* P( R. y2 X  O
越南和新加坡,做夢都囘笑醒
, U& b7 G' \& S" @; {遇到了豬對手

金毛仔 发表于 2023-1-27 07:32:59 | 显示全部楼层
越南的耐克质量一般般

james23 发表于 2023-1-27 11:22:23 | 显示全部楼层
很多貨品,由中國去到越南生產...

大島優子 发表于 2023-1-27 14:39:59 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2023-1-27 01:08% X# S( C6 F( |2 s$ K- y, h$ c+ S
果然,國人對伊拉克和越南的印象還是在CCTV報道的

3 v! G8 _; ~7 V唔好意思我唔体cctv 我买我一个月三四只玩具 玩模型十几年 我体做工仲唔知

勇者罗兰 发表于 2023-1-27 17:46:31 | 显示全部楼层
大島優子 发表于 2023-1-27 14:39
, J7 U3 ~1 |* @6 n4 K6 h5 ~8 `  i& c唔好意思我唔体cctv 我买我一个月三四只玩具 玩模型十几年 我体做工仲唔知 ...

7 W1 J# }) z  O/ g甘D藏品咪好多啰

大島優子 发表于 2023-1-27 17:52:41 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2023-1-27 17:46) @* g. F: k$ _* b: q' ?+ V
甘D藏品咪好多啰

6 Y. v9 l% G& j: X2 `* @咪講呢d衰也

shiraishi 发表于 2023-1-27 19:33:00 | 显示全部楼层
超级越南

superfire 发表于 2023-1-27 22:12:27 | 显示全部楼层
大島優子 发表于 2023-1-27 14:39
$ T# W  \7 A2 M6 r+ }唔好意思我唔体cctv 我买我一个月三四只玩具 玩模型十几年 我体做工仲唔知 ...

4 ]& G6 p1 {# ?9 _# r+ A9 W! W今時不同往日了,就好似伊拉克一樣

12下一页