[每日闲聊] 理想的居住环境

Kiver 发布于2022-11-14 09:31 8447 次浏览 288 位用户参与讨论   [复制分享主题]
HQS 发表于 2022-11-15 12:54:59 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 11:168 n4 u2 g& ]. q" A# A$ A- @' s
琴日个bb仔发烧,防疫需求,救护车嚟咗都唔俾走,视频睇到跪晒系度拜d志愿者啊 ...
$ j9 m; [" V# k! s- {7 B+ \! F
原来是这样,被封住了不让离开。
6 z: t9 j* s3 Y/ N" m) ?+ ~那你说的“系因为你要去既地方有疫情,唔俾你睇医生”就是相反了。" K' F  C1 q/ c* P; O& ]8 x# [* q. w
我的疑问 不会发生这种事,其实国内应该经常发生。。。

crespo 发表于 2022-11-15 13:20:15 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-11-15 12:54
4 p4 a- F3 q. L. h# l1 Q原来是这样,被封住了不让离开。3 b. w+ P  N5 H0 [
那你说的“系因为你要去既地方有疫情,唔俾你睇医生”就是相反了。
+ q/ S; V4 o( K% t7 ~8 H. X我的 ...

$ i  @8 I* Z6 s- @) z8 \3 @看来我需要用书写文字跟你聊了

HQS 发表于 2022-11-15 14:00:51 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 13:20
/ `% _+ Z' h6 l/ H3 }1 i2 F看来我需要用书写文字跟你聊了
4 Z& `+ E2 ^  g  M
那你下次书写,记得不要写反了
6 D0 k1 q* r- q- n1 ^( _不过这种跪地求让去治病 都不让出去的新闻。国内还真的多。百姓真的无奈,上面领导就各种自动安排上门服务

wind6 发表于 2022-11-15 15:09:45 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-14 14:43& F+ J: ~4 Z  M0 ]
好臭噶涡~~~而且放羊既地方d人唔系经常冲到凉,邋遢死啦

, O/ G/ _+ \+ u8 ?& d4 t人哋食得闲鱼就抵得臭嘅啦

crespo 发表于 2022-11-15 15:35:35 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2022-11-15 15:09
2 L. \) w# j' j) t+ ?人哋食得闲鱼就抵得臭嘅啦
* C' Q8 h0 L, O& \0 w
当地可能d草味可以覆盖晒

rantarou 发表于 2022-11-15 18:26:53 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 03:292 n( j9 H' s& Q  j7 m" J' l+ S
资本家有边个系善长人翁啊

! q* l- B1 k5 X; F6 x; ]5 u$ a# E, ]冇边个系,

rantarou 发表于 2022-11-15 18:28:30 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 06:25
! U/ e& S  V$ s& X; w你讲水度寄生虫令人发病,我谂起来自深渊黄金乡既情节

- Y& t) _6 X5 F9 o所以生野唔好乱食

rantarou 发表于 2022-11-15 18:29:01 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 06:26
4 h+ `6 p' i5 X$ p我睇过哩类视频,真系好佩服

, l' M2 {5 w! u3 |野外求生都几好睇

rantarou 发表于 2022-11-15 18:31:43 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 06:342 G  `3 n$ ]; F5 ]: D
一般斋想谈恋爱既人未必会考虑咁远,可能最先考虑系夜晚去边个度训 ...
9 [; q" t2 W2 e$ Q+ j  B
恋爱只系想开心,其它都系假嘅

rantarou 发表于 2022-11-15 18:32:54 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-15 08:58
0 F; U6 S9 g& i& v0 J" t確實如此7 k) t/ \6 v  `) ~. q5 S+ j
現在南洋非常好- ]) o! \1 j! c& f
東洋也很好,西洋好到不得了

e! Z9 J( v& z& `* h/ t東洋就唔使谂了,失去嘅30年

rantarou 发表于 2022-11-15 18:33:49 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-11-15 09:56
- |* B. g- `) w深山网络更快
. `/ N3 c, m( f& K2 j
有基站先讲啦

crespo 发表于 2022-11-15 20:23:27 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-11-15 18:29
4 `2 E7 M; T$ r' _' t野外求生都几好睇

; W+ H/ @& u; _% g$ O挖土建房好睇好多