[每日闲聊] 理想的居住环境

Kiver 发布于2022-11-14 09:31 8444 次浏览 288 位用户参与讨论   [复制分享主题]
crespo 发表于 2022-11-15 06:30:13 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-11-15 02:36) t: x( P! R) U3 t& T- Z5 h
哈哈哈哈,想起当年,王某聪的熊猫TV倒了,欠债五个亿,各种网友操心。. M" N" [1 ^, Z* w
殊不知,他母亲轻松替儿子搞掂。
" v# f; e4 W) T* e) `7 q ...

9 F+ n# O- d9 Y! _' \: m真。有钱人既世界点会系平凡人能够了解同体会到噶,人地有钱,可以出国玩真。日本靓妹,我地d所谓有钱,最多去玩d完事后同你讲普通话既

crespo 发表于 2022-11-15 06:32:09 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-11-15 02:25. v: u: j3 I$ P1 j2 U
但系新聞話果度嘅工業唔掂哦,投資好多都走左老了

, A5 |: @4 I' @3 g你如果想知道更多贴近真相既消息,要担梯,睇各方面既然后综合,如果单一方面都只能够系有偏颇既消息,唔会系真相

crespo 发表于 2022-11-15 06:34:07 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-11-14 23:20% u) e# X5 P/ O! V" E; ]4 f! k
当然,就像想谈恋爱的人,没想到结婚后的柴米油盐酱醋茶,性格不和的磨合 ...
$ W- J; K' [$ {) i+ y% q7 l
一般斋想谈恋爱既人未必会考虑咁远,可能最先考虑系夜晚去边个度训

crespo 发表于 2022-11-15 06:35:24 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-11-15 00:06% Q, X( O, q1 w2 q# ]! Q; l) B* m* V
晚上好,就是,国内很多有钱的,都是买一套远离城市喧嚣的别墅,等同于外国的房子那样。外国说不定还有一 ...
* I( d) M: e6 t( f2 V
d军火好有可能会系地牢再深20米既地方

crespo 发表于 2022-11-15 06:36:57 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-11-15 00:03
4 H3 F0 W& l- G6 h4 j! g除咗有车,距地就算系郊区周边配套设施都好齐全,而且好多人都有gun,系人少的地方有起咩事上来可以自己 ...
9 N, F0 P4 Y4 R3 p& A
侵入土地范围可以任意开枪,唔使负责,听讲咗好多年啦,唔知系咪

crespo 发表于 2022-11-15 06:37:48 | 显示全部楼层
陈冠希 发表于 2022-11-14 23:29
; d( \- ?+ ~! I1 l& ]& K不用上班又有钱去哪里都可以
; |* Q3 H- y$ u; l/ ?$ Q  H
全世界取消收费项目咪仲正

superfire 发表于 2022-11-15 08:58:42 | 显示全部楼层
小城大事 发表于 2022-11-14 12:48
3 t1 B% W5 `# I) o0 U9 R都系住南方好

8 h& Z$ |% L( O! Z確實如此
( I4 L% i4 J2 y: k1 L現在南洋非常好
' i8 b' C) n- C! ~東洋也很好,西洋好到不得了

superfire 发表于 2022-11-15 09:03:43 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-14 14:45
: J1 ]# K5 n% D, i$ W咁一定唔系中国啦

# ]2 l( q/ A6 D$ u7 l繼續上一個關於邏輯的回复/ v1 x4 E& y# }; A/ r6 O
灣灣的情況代入邏輯裡面
! f) B; o5 T3 I  H. ~  V6 A3 }小糞紅就會精神分裂,不承認就系台毒
; O( j0 y1 y4 t0 Z0 x9 Q就好比如0 z6 l! A5 E6 U, a5 k
支持台產算不算支持國產

superfire 发表于 2022-11-15 09:05:50 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-11-14 22:28
& L1 _0 S, x' O& B9 L( U9 N1 e點揾到呢D地方啊

; @3 s! q' h% I) l% {3 h看領導的那些親戚都移民到哪就知道,他們代表先進的前進方向

rantarou 发表于 2022-11-15 09:20:21 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-11-15 06:32- q1 b/ @7 M% H4 [2 `3 `! b
你如果想知道更多贴近真相既消息,要担梯,睇各方面既然后综合,如果单一方面都只能够系有偏颇既消息,唔 ...
  U% ~) A  H1 J4 b; Q5 z
其实外面好多新闻都系假嘅

crespo 发表于 2022-11-15 09:35:28 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-15 09:03
1 J& W  @& L2 A4 k: e- b  {5 ?2 k繼續上一個關於邏輯的回复
! i6 _/ r  [: l+ |# {' m灣灣的情況代入邏輯裡面( a# t7 a8 F' C2 y
小糞紅就會精神分裂,不承認就系台毒

. |2 a. Z0 f+ e' ?. k依家d小粉红咪等于以前既红卫兵咯

shiraishi 发表于 2022-11-15 09:56:12 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-11-14 11:36
. T. I* ^# i6 c; \: s3 ]我選了城市就是想要網絡
) x1 c6 U' ]& [$ e/ B( k& b
深山网络更快