跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤漫合成] [机甲创世纪/機甲創世紀][粤日发音中字幕][BDrip1080P][25集]

fish182 发布于2022-10-25 00:51 4415 次浏览 46 位用户参与讨论   [复制分享主题]
crespo 发表于 2022-10-25 09:08:22 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-10-25 07:356 l. [) D% O) w; D" f
中有银河英雄传说论坛好似无人合啊,亚视动画以前细个都无乜点睇,可能题材比较严肃,大个左睇翻先知道系 ...

* l% M* x9 |) {  V9 X( R银英应该唔齐噶,我合咗第一集

fish182 发表于 2022-10-25 09:27:35 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-25 09:078 w: i' g: n4 W* n
同你一样,一边合一边睇,讲开又讲,我都系睇好声2先知悟空个配音演员系边个咋 ...

9 R' M7 G7 q9 q) ?) i& j& i) P系啊,我都系睇左好声2见到真人,都好大年纪咯,唔知最新果个剧场版系咪佢配呢

fish182 发表于 2022-10-25 09:30:11 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-25 09:08( D3 h6 [/ r, W- N5 e
银英应该唔齐噶,我合咗第一集

8 a: F) g: F! E! I有几多合几多,或者有货d人见你合左又会放d出黎,话时话呢部银河英雄传亚视以前有无播晒?我记得以前转台转过去就成日睇到

crespo 发表于 2022-10-25 09:30:16 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-10-25 08:34) J. g* w1 G3 @/ p7 ?1 Y
唔系我压片咖,我都系上网揾高清片源下载,至于点解咁大,可能同压片编码设定参数有关咯,1080p要2g一集 ...

" {! q# @% G9 F) c$ V4 U, U3 l" D: R  a其实点解唔直接1080遮,唔差少少空间啦,我发觉唔同片源虽然时长一样,d音轨唔一定套得准,有d会有少少偏差

manghk 发表于 2022-10-25 09:34:08 | 显示全部楼层
(应该系ATV挂)真百正亞視ATV粵語!配音員林國雄88年後先同花C9過無線TVB

crespo 发表于 2022-10-25 09:34:13 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-10-25 09:30
! p7 Z" A3 J6 n# C! e9 x有几多合几多,或者有货d人见你合左又会放d出黎,话时话呢部银河英雄传亚视以前有无播晒?我记得以前转台 ...
  d. n/ o4 |% b$ h
咁就真系唔知啦,其实我系唔睇亚视噶,我见到银英,想合,系因为讲到佢系文学巨著咁,我先有d兴趣去做,好难合,对唔上口型,d效果音都唔岩位,第一集我都搞咗好耐

OGRE_凰 发表于 2022-10-25 09:41:02 | 显示全部楼层
哇哦~唔错唔错

manghk 发表于 2022-10-25 09:46:08 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-10-25 09:30
6 o8 Q% \  j7 L9 r: g# S) }& h有几多合几多,或者有货d人见你合左又会放d出黎,话时话呢部银河英雄传亚视以前有无播晒?我记得以前转台 ...
8 ^8 L! j$ l  }; _& R' r
亞視第一輯全有

fish182 发表于 2022-10-25 10:02:16 | 显示全部楼层
manghk 发表于 2022-10-25 09:34
8 L; H# U2 h! l# @$ ~(应该系ATV挂)真百正亞視ATV粵語!配音員林國雄88年後先同花C9過無線TVB

v! W* c' T2 D! G, C% T4 g4 Y大神出黎讲嘢啦,系咪悟空个配音员啊?我听到悟空把声,太有辨识度了,睇好声2都见到佢真人

fish182 发表于 2022-10-25 10:05:13 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-25 09:300 @0 t" K9 O" N6 ^! i
其实点解唔直接1080遮,唔差少少空间啦,我发觉唔同片源虽然时长一样,d音轨唔一定套得准,有d会有少少偏 ...
/ \) A# L7 F, ?8 }3 B
好啦,等我搞掂晒d音轨就整多套1080p,唔会差好远,我比较过,延时0.00几秒就对上了,清晰度嘅话好少少,其实差不多,睇老饼野我觉得都系听觉享受多过视觉

fish182 发表于 2022-10-25 10:06:31 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-25 09:34
; ?, k. a( d5 }2 j  E咁就真系唔知啦,其实我系唔睇亚视噶,我见到银英,想合,系因为讲到佢系文学巨著咁,我先有d兴趣去做, ...

) Q# ~) ?" q* C. B% v& ^等我搞完机甲再研究一下银英先

crespo 发表于 2022-10-25 10:41:13 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-10-25 10:05. u! N" [1 K6 N" g, n$ x& F+ m
好啦,等我搞掂晒d音轨就整多套1080p,唔会差好远,我比较过,延时0.00几秒就对上了,清晰度嘅话好少少, ...

. g# H: Q( g7 _9 B- F( \等你套1080,储够分帮衬你