[每日闲聊] 熬夜后的提神物品

Kiver 发布于2022-6-17 21:59 8936 次浏览 131 位用户参与讨论   [复制分享主题]
rantarou 发表于 2022-6-20 18:39:31 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

hkgolden 发表于 2022-6-18 17:34
' h  ^9 Y8 f0 F# M有冇聽過4仔冇格仔
) R9 ]0 E1 A- V6 n& X你老司機點會唔知
4 d; x" _5 h3 I2 ]
可能系唔知呢个叫法咯,比如话波饼巨都唔知

hkgolden 发表于 2022-6-20 18:52:13 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-6-20 13:46
5 K+ ]& V6 O! J; Y( s& H9 w+ j" d系迫我这个外行的去而已
) b, E6 w8 Q! o
冇得話唔去咩?
# t3 `* m% B2 t  x+ u4 @咁你熬夜係臨急抱佛腳搜集資料?

Kiver 发表于 2022-6-20 20:18:13 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-20 18:52
: g5 P' Z7 P# ^冇得話唔去咩?" ~3 R# U+ g# q# j$ u# r, _
咁你熬夜係臨急抱佛腳搜集資料?

3 F, f; ~) q: {) x' A) c冇甘傻,输左系正常
( p+ v# c- X  z9 }6 V+ ]( `/ S1 g: S# G9 S
有成绩是意外6 p/ J  V- R4 ~4 {0 y7 Z% h

& E& L8 W2 T; H' h* \& ?! c8 E  A点知决赛仲俾我考到第4. U% [/ N3 |% |! u* P$ k/ `, P4 |
7 |; B/ p9 u5 c* b
全场总分排第6

hkgolden 发表于 2022-6-20 21:16:01 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-6-20 20:182 y4 k  n# `/ w7 c& a! O- d
冇甘傻,输左系正常
, j3 A1 N) ]' Q) ?$ q$ s% S& a) @" _" b3 o' }0 U
有成绩是意外

7 m1 N. I  l% c( _6 i! Q4 g打天才波都咁掂
( |0 m; O) L4 Q9 B* ~, @% ?0 \0 u老闆有冇咩表示阿,獎勵至少一餐飯都要啩

HQS 发表于 2022-6-20 21:26:24 | 显示全部楼层
大天使007 发表于 2022-6-18 06:19
! u) k/ u0 [4 H" p4级片~虽然唔知4级去到咩程度
& _3 ]+ m4 ^) r# n9 o
我最多听过3片的,第一次听4级 的

HQS 发表于 2022-6-20 21:27:14 | 显示全部楼层

snzt79 发表于 2022-6-18 06:44- `9 A% a/ |" R- }1 `- M) ]
饮红牛提神效果唔错

' |9 U* P. j9 O3 C% ~那不过是广告而已,其实没啥用,# [9 I* }, q8 e3 ]( j! I: i
还有那个什么耐饿的士力架,也是假的

HQS 发表于 2022-6-20 21:28:37 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-18 17:34' y# g4 G7 ?8 L- C
有冇聽過4仔冇格仔 * R+ t9 A( }7 x4 t  U: |5 n! x
你老司機點會唔知
* }8 ^3 R9 O: S
还真没听过,没什么印象,可能我人际交流太少

HQS 发表于 2022-6-20 21:29:06 | 显示全部楼层

hkgolden 发表于 2022-6-18 21:23& y/ o9 X7 x- m$ _# N8 m" o9 g3 K
額,跟你一樣不熬夜。! `/ i$ m! e  v! ~. ?
作為媽媽起床一堆事情忙,你熬夜熬完小孩都顧不到啦 ...
$ t# N- @3 R5 ~4 x
你也有孩子???

HQS 发表于 2022-6-20 21:30:24 | 显示全部楼层
Nana2411 发表于 2022-6-20 10:35
% o7 Y1 c8 ^" G( U  n) M: Z2 S始終是吃東西比較提神, 但不會吃太飽的, 零食之類便可以了.
2 n( l; [, _+ F; z
除了零食,还有可以喝水,例如冰冻的饮料

HQS 发表于 2022-6-20 21:30:46 | 显示全部楼层

gomicxja 发表于 2022-6-18 14:06
% Z4 M/ K; M' w* X  y4 k4 u飲咖啡同葡萄適

5 f! ?7 q2 O, \3 y' B; q葡萄適?这个是什么饮品?

gzna0626 发表于 2022-6-20 22:37:52 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-6-20 18:334 k5 [% s) y9 @
你系钟意饮咖啡咋呱
3 J  X) T0 @2 ]' z. d7 a2 y7 V3 U
咖啡同茶都中意

Kiver 发表于 2022-6-20 23:02:14 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-6-20 21:160 S- |6 |" L; y$ E* G5 _: a
打天才波都咁掂
" K( D3 @% E- Q3 V* x( Y0 \老闆有冇咩表示阿,獎勵至少一餐飯都要啩

, @& c( n. v* d$ Y* m就真系一餐饭) Y; J- d* l- ~
* b9 @7 ]- ~* P  q! P+ u
所有入决赛的人食