[每日闲聊] 你的电子文件放系边度

Kiver 发布于2021-12-28 15:16 7243 次浏览 87 位用户参与讨论   [复制分享主题]
shiraishi 发表于 2022-2-2 08:49:26 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-2-1 23:43; I. o! R! v% I( Q% g4 A
咁就买多d硬盘放野就唔使记了

/ N7 c0 @3 i+ e1 S" t7 i% L冇咁多钱买硬碟

fish182 发表于 2022-2-2 14:49:19 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-2-2 08:49
% w* @, [9 w2 ?4 B冇咁多钱买硬碟

2 U# h  e; S% v2 l2 @) F* o5 w百毒网盘扩容买空间

shiraishi 发表于 2022-2-2 19:05:45 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-2-2 14:49
* V# e  G  H$ z/ c" A百毒网盘扩容买空间

# N/ e) x7 u" m( a5 F7 [4 o9 I/ m已经有2T

晴儿绿茶 发表于 2022-2-3 03:23:31 | 显示全部楼层
以前用刻录碟,后来转用硬盘,但系用两三年就会坏,宜家用云盘

hkgolden 发表于 2022-2-3 13:49:32 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-2-2 14:499 m( \8 E$ y" k. E$ }; X
百毒网盘扩容买空间

4 s. O1 i( k# K/ ^; ]0 K9 Z# M擴容幾錢?我都想買3 F0 k# N, \9 v* A) z3 z; _+ ?
不過淘寶搜到一堆都係賣卡容量BUG# C/ Z# Z6 q  Z, O6 x" M8 J6 Q5 [
我唔敢用0 h# N  c& X& K. {

+ y" K+ w: ~, c/ v9 v) N萬一百度更新修復BUG,所有資料消失就悲哀了

matth 发表于 2022-2-4 10:07:12 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-2-1 16:23
# F- M& w5 h( ?' k% E8 v牛啊/ F; T6 R; M3 l; \4 L" K
18T我記得好似出咗唔係好耐?
9 m+ x9 @& [. r& o0 K好似年幾左右咋

0 q$ g# d9 r! B' f/ G* j! g而家平咗
% u1 D( V4 P* m一隻唔洗2000

lsl330 发表于 2022-2-4 11:07:41 | 显示全部楼层
云端+Nas

fish182 发表于 2022-2-5 12:03:52 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-2-3 13:49
( ~4 z/ u  p$ {0 V  \# o擴容幾錢?我都想買
+ \0 ]' e' L' g; |' }( m2 N- ]不過淘寶搜到一堆都係賣卡容量BUG
8 p/ J' y( o) s# N7 L2 L1 E我唔敢用! c) T0 V( T2 |3 e
7 H( _. b) F5 T' c  v. X# S
不过好似都几贵扩容嘅话

carrychow1 发表于 2022-2-15 11:30:07 | 显示全部楼层
网盘同埋移动硬

valenfan 发表于 2022-2-17 14:18:06 | 显示全部楼层
主要喺移动硬盘,心先觉得稳阵

gomicxja 发表于 2022-2-17 18:50:24 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

都雲端和自己電腦,兩邊都有

Mari紫夜 发表于 2022-2-21 14:53:52 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

主要网盘跟移动硬碟,还有谷歌云端。
! Y6 N1 H7 m, y+ Q4 R大学提供的谷歌云端方案是无限储存空间的,贼方便,但最近方案似乎要停了,档案太多正在烦恼该改放哪……