[版务讨论] 粤漫云 可持续发展方案的讨论

Kiver 发布于2021-12-20 10:36 4217 次浏览 95 位用户参与讨论   [复制分享主题]
fish182 发表于 2021-12-20 12:52:03 | 显示全部楼层
几十蚊无乜所谓,可持续先可以积累好多好嘅资源

Kiver 发表于 2021-12-20 12:59:10 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-12-20 12:52
1 c# d5 }" e# F/ k几十蚊无乜所谓,可持续先可以积累好多好嘅资源

5 z( z+ h4 ^+ H/ e& ]5 x+ `一餐快餐钱或两杯续命茶的钱,
) ]; G* e' s2 O( p* I2 [
' L1 K0 [, w( U3 p" W4 U6 F9 I不付费就多劳动点,各自选择,我觉得是可以平衡到多方利益,也可以帮忙一下云盘在营运上的开销
3 q' d7 X  h( o/ F$ A0 i
! N0 S) |  w, z3 T/ U* {& u但付了几十元后,现有的星梦消耗政策是不变的
& |2 P+ k( l: ?6 b分享者赚取到的星梦,依然可以按照当期政策兑回RMB" J" k( p/ N5 P5 U, Z* s2 b

Kiver 发表于 2021-12-20 13:01:15 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 11:28
2 ^$ [1 s4 p7 F相当于多咗个途径获得批量下载功能,我觉得可以,总比无好

/ `; |/ s6 G. Q& F# k7 g不过估计又有人在其它地方,骂我搞个东西出来,限制和附加条件多多

piggenius 发表于 2021-12-20 14:03:01 | 显示全部楼层
还可以- z/ x' y# c) o( y3 `. v$ ~
主要懒灌水就星梦少啊* Z: S5 ~4 Z6 @2 Y# b, P
无down几集就见底

bingojerry 发表于 2021-12-20 14:06:25 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-12-20 11:35
8 R7 @7 @6 ]; @( z( I% j800或者1000云券,付费的是当期有效,; s) [5 v/ G6 W8 f7 ^* ?

- O1 V5 w- j" t1 S+ `1 Q除非你第一年是付费获得800云券,用剩300,次年你是通过考核获得下 ...
# L9 [4 p9 I: }  M. U
辛苦你啰,打咁多字,明晒

bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-12-20 13:01+ x; n% H; y; q: u: O2 ]
不过估计又有人在其它地方,骂我搞个东西出来,限制和附加条件多多 ...

* c& ?4 X# D/ b6 A* {/ b咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无贡献就下唔到云盘内容嗟

Kiver 发表于 2021-12-20 14:47:19 | 显示全部楼层
piggenius 发表于 2021-12-20 14:03! S+ f; a' v7 I% p+ p4 z9 v
还可以" x& i  |) U) J$ Z5 H9 E1 m! i
主要懒灌水就星梦少啊% [6 U4 _% d; W  U1 @& f( _7 d5 \
无down几集就见底

4 X! a* R# E8 a- b$ w' {你可以选择充星券

Kiver 发表于 2021-12-20 14:48:25 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15
- j4 `! t0 ?. r9 Q2 c咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...

+ _( c& O3 p# V5 }: Y' W一年度考核分享量50GB,应该不是太难达标吧!

Kiver 发表于 2021-12-20 14:59:28 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15
1 R1 K) I/ K7 m( d0 j咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...

- r2 X9 a! o& ^" f) [) v其实就是论坛等级高点再激活的话,可以享受到下载权的豁免权时间,不过要享受180天,现在论坛数数也是几百个ID可以

Kiver 发表于 2021-12-20 15:00:39 | 显示全部楼层
. N5 }- C- g  G% V2 x咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...
5 ]1 R$ V6 p  g) C
下载权豁免的人数,按现在论坛的查找统计约10分1

guoaen 发表于 2021-12-20 15:18:29 | 显示全部楼层
SMILEsyd123 发表于 2021-12-20 12:45. S3 d8 b  B; _0 `
都係有自己嘎雲端好.唔怕比人亂和諧. 30/年都可以啦

8 y! E& G) M* x. b只要服务器係国内,就好难完全避免

guoaen 发表于 2021-12-20 15:29:03 | 显示全部楼层
会更新下使用界面,唔好继续用ftp吗?依家入门使用有啲门槛。
8 e1 e/ [+ B7 d/ |4 x1 ~: d" u# l; I; b3 c
9 N# j. S4 B, E; [( u5 H我开通咗后,想上传登唔入(已经试过重设密码),想下载下唔到(已经支持星梦购买成功,copy下载link)。" i# z# E' b  [8 P1 V
我已经係用最传统嘅ftp客户端嚟操作~~