[新闻资讯] 毒害未成年人!21部动画片,1465个问题

Kiver 发布于2021-4-8 14:40 4326 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
stevencif 发表于 2021-4-9 11:19:24 | 显示全部楼层

Ronking 发表于 2021-4-9 12:05:11 | 显示全部楼层
vietnr6vigs 发表于 2021-4-9 10:31
( x6 N: D& i5 D4 l) r/ r$ w, |话说熊出没和斗罗大陆是什么情况
8 P+ A% K. O9 q# O- S
打架见血吧?

pusacg.org 发表于 2021-4-9 12:21:14 | 显示全部楼层
Ronking 发表于 2021-4-9 12:05
* T4 X: j' O0 E# A& _! N打架见血吧?
" t2 ^) m6 C/ g% V: T9 h
唔好打架啊

mkdi 发表于 2021-4-9 14:02:39 | 显示全部楼层
其實,宜家已經唔係以前啦!思想,仲咁保守!乜鬼動畫都禁播

pusacg.org 发表于 2021-4-9 15:13:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-4-9 10:58
& k) t0 e+ S! c( |" K斗罗大陆  没有睇,吾知又翻版日本咩动画啦4 Y; Y# P$ Y; L' O2 s
" `$ V: F! I( ]* K: h- H
熊出没又枪又锯
J2仲有啊,凌晨而已: \: x: g7 J8 g: L1 `: z3 `4 k2 J
! V$ R7 u4 }9 _& U% e, h/ Q
、周六下午都仲

# n( [6 h9 Q3 D9 Q: X9 H1 VJ2台已經取消咗粵配成人向新番喇依家凌晨之後只係重播舊嘢 依家就重播緊火影忍者
) x0 Y1 D! X) j8 g周六/日下午播嘅多數係運動向新番/乜乜偶像向新番係另一類嘢唔係我鍾意睇嘅" f$ b8 ]& _. E+ w

killyou 发表于 2021-4-9 15:49:47 | 显示全部楼层
众所周知,我地国家都系儿童,只不过从1岁到100岁嘅儿童

Kiver 发表于 2021-4-9 15:54:04 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-4-9 15:13
1 J7 c; o6 a- D# A8 AJ2台已經取消咗粵配成人向新番喇依家凌晨之後只係重播舊嘢 依家就重播緊火影忍者
- j  G9 H. ]; F9 u1 b4 {# e$ T* f周六/日下午播嘅 ...
* W/ @) N: r, S  G* v6 E
JADE下午都是播运动向的~~

Batcat 发表于 2021-4-9 16:31:19 | 显示全部楼层
567幾好睇啊,我自己都有睇

alexz220 发表于 2021-4-9 18:59:09 | 显示全部楼层
感搞法,辛文聯播都有問題。

Kiver 发表于 2021-4-9 21:50:53 | 显示全部楼层
Batcat 发表于 2021-4-9 16:31, l8 _% q% u) O
567幾好睇啊,我自己都有睇

4 X$ ?& M8 _3 G8 l) z) e% n好睇咩!!
/ [6 t- N9 X8 o9 M: c  S
: y" g$ R. C" Z$ r4 H8 c3 e, F+ z8 p特别是那个迷你特工队!

sinsder 发表于 2021-4-9 22:31:38 | 显示全部楼层
动画只不过是替罪羔羊,归根到底是家庭教育的缺失和正确引导。

Batcat 发表于 2021-4-10 08:42:37 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-4-9 21:50
  P/ t+ v) m' T! V6 C好睇咩!!# F6 Y' x9 ^" `$ J, @1 ~& n
! k* L5 t; M/ B( T" i' \  z
特别是那个迷你特工队!
% t- h. V, D1 p: a( g, x
份表個度既國產,我淨睇過567,都幾ok咖