跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 為咗紀念3月份起 新水樓落成之際。邀請大家進行8位幸運兒抽獎活動更新名單

mkdi 发布于2021-2-28 13:47 14614 次浏览 540 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
本帖最后由 mkdi 于 2021-3-18 22:50 编辑 ( b$ J3 g# i) L$ n8 p- L# A
! O0 D1 U) t" I; h5 m7 \3 `" B, G
由於,目前新水樓嘅規則暫時保密中。不過,簡單介紹一下啦!* s  k6 c% m% S( e, w* H  ^! A
其實,叫大家回覆8帖嘅意思。就係,發多D回覆咁解。又寓意:發發發
3 A; O* q7 |/ S  }3 e& _
7 C8 d5 u9 {" y% u& V4 e# s* f另外,中獎嘅8位幸運兒將會有價值100星夢嘅獎勵!到時,將會以評分方式發放!
6 ]* N" v, T7 X
& ]- G* i* p$ [' A! m+ U時間方面,直到完成8位擁有者奪得後鎖帖。(基本上,時間不限)- T% ]4 o( c  h- L9 _; k. j
提醒一下大家,本帖可以算係另外嘅特別水樓方式!!!

# c% S, N; v; a( _

已有(540)人评论

mkdi 发表于 2021-3-18 23:55:03 | 显示全部楼层
本帖最后由 mkdi 于 2021-3-21 17:33 编辑   T7 y: ]$ W8 }& T+ P7 {3 u  }
8 q# P! l: X" x% k7 y
本帖,頂置樓層為中獎名單獲得(更新3.21)完成曬!/ c9 n$ j) o! C8 Z- T
一共為八位被選中嘅細路
% I. o5 ~+ }8 j1 @% O, {+ _第一個:Kiver  (52樓)
+ p) X5 N; X2 V! n第二個:vyea11(97樓)
  u; U5 l! y1 {0 M  D) C* G第三個:勇者罗兰(138樓); F- I# Y8 t1 M# a
第四個:stevencif(251樓)
0 E+ f1 v  D+ y$ {第五個:lsl330(348樓)% B, I( W+ J8 ?* V% Z: |% L
第六個:pusacg.org(352樓); Z3 G% r* }% C2 E
第七個:cute(397樓)$ s; ^/ y/ N& S3 j9 H  e
第八個:zhgabo(426樓)
  R- b+ O, f; o
4 N) {$ o/ o. l8 l( ~1 f' b( U) D% A; [
倒計時,準備關閉回覆操作程序!將會,24小時後隨時關閉。請大家,到時係水樓中繼續吹水啦!
! L. {' K1 T  S+ o4 g. M3 D5 \  ^3 C% g! _

Kiver 发表于 2021-2-28 14:37:30 | 显示全部楼层
要预示着星梦要大贬值

pusacg.org 发表于 2021-2-28 14:52:52 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-28 14:374 h' P, m' @' z2 u$ |: T4 o
要预示着星梦要大贬值

+ Q3 y2 i; @! E唔好貶值啊
6 ]: @' [4 K5 Z, s# V) O+ Q4 N

Kiver 发表于 2021-2-28 16:02:04 | 显示全部楼层
突然发现这贴有红包的??

mkdi 发表于 2021-2-28 16:02:28 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-28 14:37
2 r- {; k/ ~  X6 H- f; E" J# O要预示着星梦要大贬值

2 A$ u! X5 W: ^& s- j+ W奇怪,點解話貶值嘅?

Kiver 发表于 2021-2-28 16:02:35 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-2-28 14:52% E# T% x  C% k0 M, |- ~3 T" C
唔好貶值啊
: s; d- U; A  R: |, O, o. f
量大后,个个加价卖贵D,间接贬值

mkdi 发表于 2021-2-28 16:03:07 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-2-28 14:52
+ Q7 ^2 |4 M% K5 W& }+ m. r1 b唔好貶值啊
( S" ]/ D9 @" e
人講,你又講架!?

Kiver 发表于 2021-2-28 16:03:59 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-28 16:02- H# L- C8 C, ~2 K1 N- V- b; e* g
奇怪,點解話貶值嘅?

6 }8 X9 X4 R4 ?市场经济' q% z* q2 Q! M+ n( r3 |
+ l5 v2 q  D% }# q
当流通货币大于需求,货币就会出现贬值
  g, k& G, r8 ^" \9 ]- @
- p8 k& e7 O( [) n3 R2 N' i个个都万元户,D野就会越来越贵2 O# |' j9 N, B5 o5 E9 K
! x; S- J/ G  I& s& p
现实都是啦

mkdi 发表于 2021-2-28 16:04:52 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-28 16:02
7 J3 c" u* K0 \9 i+ S  C量大后,个个加价卖贵D,间接贬值

( ~& _2 ~3 A6 n% p8 ^/ ~9 Z冇啊!都係,吹吹水加加分咁樣啫!同埋,做下論壇任務。至於,資源上嘅話基本上冇乜嘢直接關係。資源嘅話,都係睇發佈者設置啦

Kiver 发表于 2021-2-28 16:05:13 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-28 16:03
, b: [/ q; G3 {1 R人講,你又講架!?

8 o# k9 @& Z4 v/ Z% [现实你都发现,现在的工资比以前高不少! w5 c) Y2 ~: X, z6 w' ~( z3 _! {

( N! M$ y) `  u9 h- y2 `但发现D钱用得比以前要快不少- H3 P' L. H2 z% t6 b9 Z4 O
3 ^+ Z' y2 ~+ K. ~
收入人均越高,D钱买到的东西越少

mkdi 发表于 2021-2-28 16:06:20 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-28 16:03" M( B7 ?. d& ^; K
市场经济) J" Q9 s5 i6 ]! m- L5 I9 V+ F
- R( `& n7 B2 z
当流通货币大于需求,货币就会出现贬值

! R6 @$ B7 J+ H% N4 h$ }4 `3 ~放心,應該唔會啩!

Kiver 发表于 2021-2-28 16:06:33 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-28 16:04. N0 Q  g, [1 `# H% Y! E2 L
冇啊!都係,吹吹水加加分咁樣啫!同埋,做下論壇任務。至於,資源上嘅話基本上冇乜嘢直接關係。資源嘅話 ...

, N5 D3 k% [& g6 P依家贬值的事都系吹下者
8 w1 O/ s* b2 Y( }# H2 f2 X4 j0 o$ f( `) c
我都有计划地回收返一部分星梦,减少星梦的流通量9 n& j  h1 H) o6 r* }
  L  w3 |& u+ G0 b; x
所以才有那个人民币兑回星梦的计划