跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 辛苦咗幾日,完成曬動漫資訊帖嘅更新。順便過年尾聲獎勵

mkdi 发布于2021-2-22 20:08 5684 次浏览 65 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
vyea11 发表于 2021-2-23 19:58:55 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-23 19:302 M& ?" R1 F' Y" q) w
手术顺利!!

2 }1 ]! J! {/ J7 h1 ~恭喜手術順利啊,替你高興啊

Kiver 发表于 2021-2-23 20:00:09 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-2-23 19:57
5 z3 }7 \1 X( T5 z5 d' Y咁你兩個小朋友有福,生命上又多一份保障啦

& W- L; i+ A8 n% m0 Y. @其实一份脐带血只够一个少于30kg的人用9 k8 ^, \, ]* U; }0 k% ?  e5 I

; R( i, a5 l! ?1 y* T10岁后真的要用至少要2份脐带血才够

vyea11 发表于 2021-2-23 20:04:44 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-23 20:00
* G- d4 G! ?* m$ C: P8 f" y其实一份脐带血只够一个少于30kg的人用+ a3 a; T% s3 y7 \2 c/ n4 h- ]

! q* M3 l  o- |7 i& C10岁后真的要用至少要2份脐带血才够 ...
' {" i  f) _; p* _5 u5 K- B2 o9 ~
但是臍帶血咩唔係很少咩,點樣才做到兩份啊

Kiver 发表于 2021-2-23 20:07:41 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-2-23 20:04
3 k  S: X1 Y: ^% v2 |' j但是臍帶血咩唔係很少咩,點樣才做到兩份啊
8 G) R$ `  B& A6 h6 ?- a; ~
一份系好少!!  Y4 p) T+ D" s# i, _
要2份人的脐带血才可以救一个30kg以上的人

vyea11 发表于 2021-2-23 20:13:52 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-23 20:07
0 e9 j/ q) T4 a, X; u0 j一份系好少!!+ ~  P  U! b  b  s  S; _& l- C9 Z
要2份人的脐带血才可以救一个30kg以上的人
; G% V6 g. A) Q/ x* e! M) t
只能唯有求神拜佛希望兩位小朋友平平安安,長命百歲,不需要用到臍帶血啦

Kiver 发表于 2021-2-23 20:15:05 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-2-23 20:13
# k, W) m; y' D; n% N; i只能唯有求神拜佛希望兩位小朋友平平安安,長命百歲,不需要用到臍帶血啦 ...
, ^$ r+ [9 U- s: H$ q7 B
谁都不希望用上!!

vyea11 发表于 2021-2-23 20:18:35 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-23 20:15
3 f! `2 A" L( W: c  {8 j谁都不希望用上!!

7 u. w0 s7 i2 ~. e: A# C0 `5 l我都係,最主要我無臍帶血用啊

mkdi 发表于 2021-2-26 15:12:00 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-22 20:427 T/ M& G+ r. N/ z$ B
系啊!!都几漫长伽,$ Y/ `3 _4 q0 G9 g
) s( o/ w( b7 N2 g0 X7 Z
做完仲要系完全听吾到嘢,至少1个月后才会慢慢听到嘢! ...

+ r6 q* z' p) T3 N1 E$ o" u感覺,都幾耐下啊

mkdi 发表于 2021-2-26 15:12:24 | 显示全部楼层
hdcy 发表于 2021-2-22 20:59
" b8 b3 M  |6 M: [) p先多谢小二哥@mkdi 嘅汤圆!元宵节快乐!

( m3 [, N# }: X) V3 ?% I- Z我幾時做咗小二哥啊?

mkdi 发表于 2021-2-26 15:12:48 | 显示全部楼层
stevencif 发表于 2021-2-23 02:11
$ D, y/ U& t7 M1 Q入來食宵夜啦

/ B3 `5 V; ^/ q9 T  Y) G咁樣,你食咗湯圓未啊?

mkdi 发表于 2021-2-26 15:13:13 | 显示全部楼层
0101a 发表于 2021-2-23 07:18
" C" a, `8 n( s; _* ^又到元宵節,今次有湯丸( w+ e; }( ?* D, o
多謝樓主
3 \1 r+ m* N3 y7 v0 b8 ^/ E% U8 Z
打算,晚上食湯圓定係早上食咗啦

mkdi 发表于 2021-2-26 15:13:50 | 显示全部楼层
lsl330 发表于 2021-2-23 10:19
1 T0 g  O9 L* H$ S5 _差D错过左,多谢楼主宋汤圆啊

: g" B* `- d; E放心,今日晚上12點先截止