问下魔神英雄传有几部啊?

bobo0755 发布于2011-9-25 06:46 1621 次浏览 12 位用户参与讨论   [复制分享主题]
有无粤语版的   我下了第2部 不过吾系我想睇过部来的 我想睇过部龙神号可以变几过吾同的 ~有高人讲下吗?

已有(12)人评论

habi 发表于 2011-9-25 08:16:36 | 显示全部楼层
一共三部, 魔神、新魔神、超魔神  B+ G6 L1 G% L; t! x
估計Lz想看的是超魔神

qumjl 发表于 2011-9-25 08:43:56 | 显示全部楼层
我现在收藏的超魔神英雄传 是电驴上找的、、、
1 Q  ]; }+ C/ z9 E5 Z- t有日文配音 大陆普通话配音 和台湾普通话配音  就是没TVB配音、、、

fd3870 发表于 2011-9-25 09:08:24 | 显示全部楼层
复杂关系 其实一起tvb播过几次超魔神噶 不知道有冇高人收藏

habi 发表于 2011-9-25 10:25:39 | 显示全部楼层
( M6 C3 T5 k% `- Q( Y7 f
我也記得好像是曾經見過tvb粵語版放出
7 `6 ?- d; f- D  i4 b  \/ y* m7 b3 f已經是很久之前的事, 不知有否記錯" \2 L( @  |/ Q% z/ ~
不過我本人對於超魔神沒甚麼好感, 所以並沒收下
6 @6 ~% Y2 m: A1 x! h( H, B0 U! f現在應該很難找了~

エツクス 发表于 2011-9-25 11:25:52 | 显示全部楼层
TVB唔重播嘅话係无可能有第一部同第三部喇,对第一部嘅记忆唔係好深,唔係好记得播过几次咯,第三部应该至少播过2次,不过我每次都係睇唔到个结局呢...时间都错过晒...

Mikkukan 发表于 2011-9-25 11:30:50 | 显示全部楼层
魔神英雄传4 K1 m) Z, Q3 y  G. B3 }5 ^; p3 c
新魔神英雄传/ I/ j: i" w  {, z# }' n* x# U' ]  v
真魔神英雄传. V8 K6 q1 v* ]7 e% X8 j1 H
超魔神英雄传
; r7 O7 H* t; _9 h, m最魔神英雄传

梦之星际 发表于 2011-9-25 11:34:51 | 显示全部楼层
应该系超魔神英雄传了,TVB播过噶最记得都系呢部,记得睇个真系下午3点钟播噶,可惜都系睇悟道结局
9 M3 L" r5 R3 m- t- f9 h5 n% |8 [- iTVB粤语版都系等待高手发吧

Mikkukan 发表于 2011-9-25 11:43:55 | 显示全部楼层
主角好像叫飞云? 女友系边个?? 仲有就系林原Megumi配音即果个好像叫美子即小忍粤语口头禅“万变忍法七彩星,”虎头仔即至爱。 飞云个女友唔通系果个同美子长得一模一样即细路女?

ninaomu 发表于 2011-9-25 13:07:55 | 显示全部楼层
TVB译名嘅话,分别喺魔神英雄传、新魔神英雄传、超魔神英雄传

ruan 发表于 2011-9-25 19:10:42 | 显示全部楼层
一共有三部 魔神英雄传 新魔神英雄传 超魔神英雄传

235600 发表于 2011-9-25 19:33:59 | 显示全部楼层
我自己就只看过魔神英雄传

12下一页