[软件应用] 关于白菜价的内存应用及心得

happyh2h 发布于2011-8-17 12:10 3800 次浏览 54 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lwj23 发表于 2011-8-17 15:56:17 | 显示全部楼层
13楼是亮点

235600 发表于 2011-8-17 16:40:41 | 显示全部楼层
其实选对性价比好的内存,作用真是好大

xing 发表于 2011-8-17 16:46:53 | 显示全部楼层
本帖最后由 xing 于 2011-8-17 16:48 编辑 1 T; B# N: X6 _- A$ ~3 D  m

; d7 _9 }( i$ i1 l( ]内存DDR2 512M(实际的490几. ..)以前用过ubnutu 宜家用唔到啦 显卡衰咗 , b8 v$ ?& p* y6 B. b
围观有钱人

235795561 发表于 2011-8-17 17:31:46 | 显示全部楼层
楼主真系有米,虽然内存宜家好便,但系都买五起

漫步雲端 发表于 2011-8-17 18:33:01 | 显示全部楼层
你收料收得太遲了,只衰雀好早換左i5了!!; [8 G! n4 {( ~0 q8 n% ?
Batcat 发表于 2011-8-17 14:00

/ c% u- _% m/ }, {6 G$ `6 D# U1 v5 S

6 T: e2 [+ J* ~$ v( _1 X; Q      u9 G0 H# e8 ^, f6 h
今晚去打劫佢!!劫財又劫色

asd123456 发表于 2011-8-17 18:39:38 | 显示全部楼层
個個都有錢人,得我台電腦硬件系08年~唔計硬盤。。

kevinchan 发表于 2011-8-17 18:45:21 | 显示全部楼层
x3個部畀人霸佔左...; c+ W/ X* c- X7 z
漫步雲端 发表于 2011-8-17 12:44

2 J# Q8 n5 ]: u
! K8 X& ?/ H8 w7 D# l) m
, q; e) u& t3 B    顶你唔顺可恶的有钱家伙

漫步雲端 发表于 2011-8-17 20:00:51 | 显示全部楼层
顶你唔顺可恶的有钱家伙  H5 U3 M  P; e1 W. @; |* A1 F. ?
kevinchan 发表于 2011-8-17 18:45
. P1 ]; Q- T2 N+ G0 `
& V# a2 k& R7 Z6 J9 e  R( h9 R/ I* g1 t
- r5 {# _" t5 D! O( P5 o6 A- H1 C
我頂你唔順就真,可惡的米人用 i5+8GB內存~~

webank 发表于 2011-8-17 20:23:06 | 显示全部楼层
4g2008默默飘过.............

Batcat 发表于 2011-8-17 21:29:06 | 显示全部楼层
今晚去打劫佢!!劫財又劫色3 E4 R5 R) u2 m& u! k  k6 C
漫步雲端 发表于 2011-8-17 18:33

" M! I$ a8 k4 X5 S6 c# M- ?5 V: W
( @4 @( b7 x$ R9 f' H3 P: T6 a9 D. a! f, E: H
    色就留俾你,錢就我啃算了

kevinchan 发表于 2011-8-17 22:23:20 | 显示全部楼层
我頂你唔順就真,可惡的米人用 i5+8GB內存~~; T1 E5 N# N4 b" t; b  a
漫步雲端 发表于 2011-8-17 20:00
3 A0 X- s5 p, I) \5 G: E: `
8 N: B" s- C! p: `4 c- h& |' l& S5 A
2 o( a4 O; L" I( o( M1 i
    用i5啫,又唔係用i7,使乜大惊小怪...内存都白菜价,8G好平常啫

kevinchan 发表于 2011-8-17 22:23:45 | 显示全部楼层
色就留俾你,錢就我啃算了8 s2 _+ s2 o0 s$ Q2 U% R% Q7 r
Batcat 发表于 2011-8-17 21:29
$ Z% z0 k5 E$ h6 s% z5 n8 U
: `$ ~& E) v9 s' Q" `- k  w8 x

( @- F* u- N! z0 q; ^/ C' w" `    小心我反打劫,可恶badcat