[其它更多] 边位玩PSP架?有问题想请教

kanatam 发布于2011-8-3 00:49 2511 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kanatam 发表于 2011-8-3 13:03:46 | 显示全部楼层
* k9 x: x4 [/ }% {/ I: H& b& G
将个游戏放落去一个叫ISO既文件夹度$ B- F6 r4 C: p# |+ i2 P
七咲逢 发表于 2011-8-3 00:55
# R  ?: c* Z+ t; y6 I; u  O

( d6 ^0 m( r: h8 w$ R1 o1 W% i2 x( W
    是否只放去一个叫 ISO 的文件夹度?不需要再放去"PSP"----“GAME”中。是这样的意思吗?
; |' ?7 p8 U6 {1 \9 T/ I1 S# c. F; ^3 W
如果是的话。那么为何我将 cpsc 这个文件夹 放在"PSP"----“GAME”中 都可以玩到呢?
5 n" X/ H$ Q- U6 U p2.jpg

cuterinoa 发表于 2011-8-3 13:06:44 | 显示全部楼层
你个记忆卡 入面一定要有 PSP ISO VIDEO MUSIC PICTURE ISO 尼几个文件...4 a! F& u/ j- y" z) l, f
如果唔识就用你个部PSP格式化记忆卡...
% ^5 p2 P- O+ {/ k) g% f2 t+ C2 E* D咁你个一个游戏一定要系 ISOFormat 比如文件名 god of war.iso; x4 j, c! e/ A) D
游戏就放在ISO文件夹入面... 咁你就可以玩得喇...

kanatam 发表于 2011-8-3 13:07:42 | 显示全部楼层
晕~你系米用破解系统嘎?用官方系统梗系玩唔到翻版啦~~
/ ]8 i, s- g) k- C战神有出中文,两部都有~~8 `* J: ~( O+ C2 a' w* Q
你有去TGbus应该好易懂啫 ...' V! M+ B2 |! A! B  M4 I# z9 n: ~
aubert22 发表于 2011-8-3 09:04
  @' ?  |/ `  Y5 l1 K2 x
( U4 Q, @1 b3 o3 y( m. g
2 Q& J9 L; E% `" H; G
"    晕~你系米用破解系统嘎?" 我谂係呱,我当时係去海印的龙盛?定 盛龙 买。。。: y+ |2 G2 e' Z! J4 D2 A  d

' i( r; M& d" _9 \( R& y' O4 i我有去TGUS http://psp.tgbus.com/ 搜过,发现没有中文版的,
+ U" ?  @  H. b( k. M+ X3 \$ K- _8 e  L1 O( n; m$ O: {* K
“战神有出中文,两部都有~~” 请问在哪里可以找到?可不可以贴个链接给我.

kanatam 发表于 2011-8-3 13:08:26 | 显示全部楼层
作为以前tgbus  p区版主的我低调的路过
9 T% {' Y2 x- c+ _' inotoo 发表于 2011-8-3 10:18
' p8 H, @" C6 X% T7 m" {$ f4 {5 }
# j* K# U7 I* k  @

$ ?5 L$ A" N1 S$ I* y9 f0 q1 p    我那个去

kanatam 发表于 2011-8-3 13:18:07 | 显示全部楼层
最重要睇系乜机种
- X( i; m1 o# E8 G9 p* e: @2 \1000机种 同 2000机种 可以用 5.50 prome-4/ B; t& i" _3 d
3000机种 有 4个唔同系统 5.03 prome-4 同 ...
) b& S+ t9 u/ O: W& _: }9 xcuterinoa 发表于 2011-8-3 03:34
: C) T4 W" K" w* J  C6 K. J( p* j
3 D0 h$ ~  r8 G3 H$ E% @

8 z4 X! F" X/ k; r! X  R5 O# y    系统软件:3.71 M33-2

kanatam 发表于 2011-8-3 13:24:23 | 显示全部楼层
你个记忆卡 入面一定要有 PSP ISO VIDEO MUSIC PICTURE ISO 尼几个文件...
3 \* e/ z6 G& ]; Q- Q6 i如果唔识就用你个部PSP格式化记 ...6 Z4 W5 a' J# u
cuterinoa 发表于 2011-8-3 13:06

7 O, i, `' d( J+ ]$ c' ^! j. ^( g: Q* y" t/ h# V
* m0 @2 p" D0 c+ ^
    哦 明

aubert22 发表于 2011-8-3 14:05:24 | 显示全部楼层
"    晕~你系米用破解系统嘎?" 我谂係呱,我当时係去海印的龙盛?定 盛龙 买。。。
) R; l- ~* N* m( ~/ ], Y+ p4 B/ O8 s. r0 r& v
我有去TGUS  搜 ...
# T$ R9 q0 F9 b0 n* o) zkanatam 发表于 2011-8-3 13:07
; I1 e* F, E  l9 v7 z

* o( `/ }' s/ s/ R- \
5 l4 }( ]+ D8 |4 D' Z    米PSP版块里面中文游戏咯,自己搜下都得啦~~

aubert22 发表于 2011-8-3 14:06:44 | 显示全部楼层
话说我部P仔买咗有几年,但係唔知点将D GAME 整落去P度,例如战神哩只GAME。我睇过个网址  好似冇中文版 , ...4 C  d+ n9 J" h; z
kanatam 发表于 2011-8-3 00:49

* {) m. @; l, X1 ~2 x/ c& p7 d4 B2 _. O0 N' B- M, o, U4 Y+ S
4 h# i4 n9 r! g6 \* q; h$ |& W& J% t
    女嘅玩战神,第一次见啊~~

DARK0088 发表于 2011-8-3 15:42:21 | 显示全部楼层
....PSP都无出咩游戏咯。等耿9月噶游戏王卡片力量6.。。封尘中!~

cuterinoa 发表于 2011-8-4 02:36:23 | 显示全部楼层
系统软件:3.71 M33-25 ^+ s- g& \: E: R0 l' a
kanatam 发表于 3-8-2011 13:18
+ a  [: {! g  p

+ R% J4 ^  r- D至于你个系统 3.71 M33-2 尼个系统系好奈囖~!! 有好多游戏都读唔到~  `4 H. k2 V% \9 Z1 {* v' d
最好方法就系将 3.71m33-2 升到 5.50prome-4( b* D3 U/ l6 \, {; e
: B) Q( @+ a) U2 J
升级方法好易姐~!! 只要3个步骤~!!
5 R0 c& k  b7 X5 T! g" X- b& J9 [' A8 d( C- g
1.下载 5.00m33-6 去升级.. 升级完成就必须要按Reboot(从新开机)..6 E% v* Q* G0 f4 w$ u  S( M
2.下载 5.50gen-D3 去升级... 一样再来去按Reboot(从新开机)..) v$ X" Y6 w3 D. J1 j
3.下载 5.50prome-4 打开软件 按两次(X) 咁就大功告成升佐 5.50prome-4 佐..

kental 发表于 2011-8-4 11:56:52 | 显示全部楼层
最紧要系你张内存卡度都无新建一个ISO文件夹!你放入根目录点玩呢哈

king2004 发表于 2011-8-5 03:22:35 | 显示全部楼层
。。。。。。睇黎你真系冇咩心机去研究台P喔。求其一个PSP网址都有教拉!