[真人特摄] [原創][聖魔傳說-3x3 EYES][粵日雙語][BD 960p][共7集完](補115)

漫步雲端 发布于2011-5-27 10:35 8727 次浏览 102 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2011-5-28 01:44:41 | 显示全部楼层
睇下片源好何。音频用自己嘅FLAC 唔想压到MP3咁细。同埋去噪嘅音频用48K转成嘅MP3或AAC硬係听落好似无咁给力 ...; Y) D/ |( u" l/ q9 D: h8 j
netasa 发表于 2011-5-28 01:28

6 N2 X2 U% F4 g' ^6 v8 L. l" O8 v( E7 {. L* T* L

/ {0 _# [  U8 H1 Y: `5 R3 Z% Q3 j  * _( |! E* ?& L
我沒搞咁多野啊,就直接分離左日語聲道就算...

netasa 发表于 2011-5-28 03:44:37 | 显示全部楼层
我沒搞咁多野啊,就直接分離左日語聲道就算...0 k8 f0 c; |) n, _! P: k% g
漫步雲端 发表于 2011-5-28 01:44

0 t& d% J$ o$ m3 F) p) T  T/ X# z" u6 k, ]
我无话你依个作品啵,无我只係
/ ]: j, p4 N1 d1 Q/ l- F    自己有碟谂住用番自己嘅音源之嘛。不过一直无心机去稳片源。   好多时我下载番嚟其他人嘅合成版作品发觉拒地D音都係提取RMVB嘅所以音质本嚟就差咁D了,仲要改格式降噪添虽然音係清好多,不过无左质感特别係D BGM当然啦唔係全部都咁。
; D. u% J. ~8 {; k3 e3 [+ t0 _5 A  f  x2 _. F
其实我好唔明,点解拒地要将原本44KHZ嘅音 转去用48KHZ 。我觉得就真係好无必要咯。

漫步雲端 发表于 2011-5-28 06:40:20 | 显示全部楼层
我无话你依个作品啵,无我只係0 j( ?% }) B$ w+ s7 b
    自己有碟谂住用番自己嘅音源之嘛。不过一直无心机去稳片源。   好多 ...
6 @/ M7 X6 ^0 Gnetasa 发表于 2011-5-28 03:44
$ d3 l$ F7 ]4 R* A1 \% ?: S
/ D; V0 v: e% o7 g
, g1 D5 \( `: v6 g1 L" a) O, t

: z9 T5 C8 A2 k9 Y$ p2 E0 ^原黎呢套你自己有碟 片源QTS壓制的 應該唔會差得去邊嘅
  E$ b8 f/ y, ~& @6 c- D% v其實我好耐以前就已經唔改變音頻嘅採樣率啦,都系用返原黎頻率了 咁樣輸出音頻會快d' h4 r2 f* o$ c" Z: Q; \& j1 {
話說下載左未?以10幾年嘅老物來講我呢條音頻算音質高

netasa 发表于 2011-5-28 07:06:35 | 显示全部楼层
, V, ]! q4 Z' t  A! E
原黎呢套你自己有碟 片源QTS壓制的 應該唔會差得去邊嘅7 x3 |. w% V$ h0 d! n# H0 i
其實我好耐以前就已經唔改變音 ...& g# v4 J( O- R: R
漫步雲端 发表于 2011-5-28 06:40
( q; \3 c+ u8 X( w1 x' N/ [

. e4 W% G) J; @. N) t& E3 k- F$ G/ i  t4 E& f( e
    一到早上,D外国网速度就慢晒,特别係星期五同六! BS由2XX全速退到得果几K。 哎! 讲番转头,个文件会唔会细左D?得果唔到6XXM就係BDRIP添? 对画质期望唔大,当然我未睇仲下紧。 我係懒得去压片啦。 原嚟係960P,一开始睇错左为1080P添!

inber 发表于 2011-5-28 07:07:01 | 显示全部楼层
我断左大截了!唔知佢点讲法了!!你有留意到?- [. C2 Y7 e- j; z
Batcat 发表于 2011-5-28 00:23
, m" \" Y$ E+ T0 a- c% D
8 N! J0 ~! K, W$ K! o# L

' |! K$ m0 U4 ?6 ~. U連你都唔知 . d# Y) }2 A1 o0 d, ~: g3 O  v3 P; z$ Z
咁唯有慢慢研究

漫步雲端 发表于 2011-5-28 07:40:19 | 显示全部楼层
一到早上,D外国网速度就慢晒,特别係星期五同六! BS由2XX全速退到得果几K。 哎! 讲番转头,个 ...
0 g$ @* `1 F9 M# }  K8 h8 m1 pnetasa 发表于 2011-5-28 07:06
# I2 W+ g( ^  X  ]3 i8 o
  _0 N/ {* O/ B) |
+ _9 ~" D8 c1 |) y, o7 o& f

" V. t" w( ^4 V+ o( _7 b9 j我速度好快啊,尤其深夜同早上 我系度唱反調
, J3 X, [8 T4 u& l5 ^! m: R3 _  U7 W% C最細個集好似得360幾M 畫質相比1G幾一集分別不大...你下載黎自己慢慢衡量了

czxzero 发表于 2011-5-28 09:05:18 | 显示全部楼层
BD不会是上面截图那种画质吧?

h2o2 发表于 2011-5-28 10:54:55 | 显示全部楼层
哇 好似好稀有哦

iceofsky 发表于 2011-5-28 11:10:09 | 显示全部楼层
这又是什么东东啊。。。没看过。。。。

569834470 发表于 2011-5-28 20:41:31 | 显示全部楼层
顶楼主············

评分

漫步雲端 -6 -32 一句打天下

kyo1983 发表于 2011-5-28 21:33:59 | 显示全部楼层
呢部无乜印象,纯支持一下漫步云端了

kyoy 发表于 2011-5-28 21:39:51 | 显示全部楼层
漫画就一直好喜欢,动画没出完可惜。