[每日闲聊] 以上系本人的真名字 谁能够破解的话 本人支付600星梦

ET0-0 发布于2011-5-27 00:15 9320 次浏览 128 位用户参与讨论     [复制分享主题]
FeTale 发表于 2011-5-27 23:32:29 | 显示全部楼层
偶只是来围观的,看看有无强人

kwanyeung 发表于 2011-5-27 23:41:13 | 显示全部楼层
個hi 破解唔到。 用英文讀可能係he 或者hai
4 m" z- M& o# Z8 T- p: I' C7 w1 G唔通係張繫琪,張繫健..

kevinchan 发表于 2011-5-28 01:37:13 | 显示全部楼层
陳唔系應該系chan咩
* \4 V: C- B) L3 X& c6 A+ ^: kiamaboyandog 发表于 2011-5-27 10:23
/ P# ]3 F  a9 o, G# H3 t9 A. A
5 f2 b3 G8 h  M

; C; ?1 }9 t, {  v    你是对的

kevinchan 发表于 2011-5-28 01:43:22 | 显示全部楼层
继续猜谜
* y4 ]: t1 U5 p# X9 N, N& o; a张凯基,张力奇,张凯奇

help6288 发表于 2011-5-28 03:04:12 | 显示全部楼层
個hi 破解唔到。 用英文讀可能係he 或者hai
; Z# W  @' `% Z( K7 Z9 o唔通係張繫琪,張繫健..1 H  b) @, z# \1 W$ d+ ~
kwanyeung 发表于 2011-5-27 23:41

6 k# x% }' l. p$ E- W! U$ d2 M" Y  J5 U

. s8 C+ T4 Y/ S1 M& R/ a    同意你....
7 b+ M% V7 h/ E; N/ w% }& n好明顯LZ個名系粵語拼音...佢又話5系5 c; N# C1 A3 W
個hi真係好少見

kane2010 发表于 2011-5-28 03:23:29 | 显示全部楼层
張立基
( A5 M& k' U4 c( L; V8 Q6 B, G  m亂猜的

小c 发表于 2011-5-28 04:56:14 | 显示全部楼层
张希健!!

inber 发表于 2011-5-28 07:09:10 | 显示全部楼层
你是对的
% u7 I1 E. ^- Y6 S8 P% e: _% vkevinchan 发表于 2011-5-28 01:37

: r( d  s+ @2 G6 s& n, M' F8 z$ b4 p
. ^, w: R1 V% C( y4 w8 o. u5 ^- X
因為你個ID

kevinchan 发表于 2011-5-28 08:43:51 | 显示全部楼层
因為你個ID' I0 ?& W( u- w1 W3 f
iamaboyandog 发表于 2011-5-28 07:09
% f6 }# x+ s- {" @, O( {5 n' W" m
5 z+ C4 B- @7 E! X& v+ X5 H

' o0 @8 e3 N0 U2 ^, k    小i真係够晒醒目,你快啲破解楼主个问题啦

inber 发表于 2011-5-28 08:57:55 | 显示全部楼层
小i真係够晒醒目,你快啲破解楼主个问题啦
) _" f+ E! r3 D4 p) m0 D1 L$ Tkevinchan 发表于 2011-5-28 08:43

0 N' |8 N, p9 `! V# |1 }8 L
# x- l; K9 `! Y3 d) ^+ i+ b1 r# _& Z6 P( ~# O1 r9 y  ^3 m
破唔到 ! e  o$ @1 b2 C' F  R
600星夢留返比聰明人

kwanyeung 发表于 2011-5-28 11:09:45 | 显示全部楼层
同意你....$ m9 H$ I- ]3 j& |
好明顯LZ個名系粵語拼音...佢又話5系0 r- o% T) V3 b8 G6 C5 t) G) W( e
個hi真係好少見
3 b' j* Q3 m* ihelp6288 发表于 2011-5-28 03:04
. S' V1 B3 R8 ?: W
算。估唔到。
8 G! d# R) [0 g, M可能個真相係個爛gag。

golify 发表于 2011-5-28 11:13:05 | 显示全部楼层
我放弃啦,同音,近音字太多啦!