[每日闲聊] 以上系本人的真名字 谁能够破解的话 本人支付600星梦

ET0-0 发布于2011-5-27 00:15 9317 次浏览 128 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ET0-0 发表于 2011-5-27 01:40:08 | 显示全部楼层
回复 9# help6288
: k9 I- Q* `  e1 t9 S3 g4 L' r% Q  j; V( ]6 b" Q% C3 i0 s, m

; S! n6 X, y& w- a    唔系拼音

ET0-0 发表于 2011-5-27 01:41:34 | 显示全部楼层
张晓健。。。不要跟我说对了。。- -
  B7 f. e2 I3 U2 @0 S# }: ymaplep 发表于 2011-5-27 01:10

* A5 P& W& P+ R$ Y+ t  X) @4 P. F( m0 A8 X, o2 w6 a

, a7 v( g! ^2 ?1 k% r    氏错误 性张是对的

ET0-0 发表于 2011-5-27 01:43:25 | 显示全部楼层
回复 5# aaron81 ) l5 ^6 c, k: L" V' |! v: Y+ \4 \0 a

. V: r6 W& v- W' Y# b6 I5 }
' Z6 c1 U8 m. X( f! l   不是拼音

ET0-0 发表于 2011-5-27 01:46:37 | 显示全部楼层
& o" J' S- u1 ]' M6 N& w# ^
5 n6 q8 j- E8 D- e& A7 ?& y回复 7# aaron81
/ Q- Y8 ~  r4 ^7 V" O) e- W  d; F& H( u! \$ F' M; @0 Q
7 U" X7 k$ \9 k! H) l
    NO 不可以完全依赖英文翻译 但这个名字是绝对是正常的 不是乱来的

kwanyeung 发表于 2011-5-27 06:09:43 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2011-5-27 06:21 编辑 ) c1 A# x& E# H# b( H
0 g) O, r' P# v" r" _' d" @
一定唔係粵語拼音啦。粵語冇hi,亦都冇ki 最近嘅都係hei, kei。(亦都可能係拼錯健(kin/gin),軒(hin))# q, b0 E! l5 u
; A- n2 q% N0 l
如果單靠粵拼嚟估。。張希冀?; m8 F; B! {: F5 j

) O1 u  T6 _# O. L/ ]. e7 p# p但樓主話唔係拼音。。。定係你指唔係普通話拼音呢?但就係粵語拼音呢?
) U; L# y4 j& `8 e# V' N8 d7 A
1 C0 [+ y) ]# }日文嘅話hiki 。解拉噉解。用日文估就張拉。(肯定錯), r! q) b: W/ N+ M

* X( A; w! A, i/ \$ t+ K$ O英文就冇hiki 依個字。。。

inber 发表于 2011-5-27 06:38:35 | 显示全部楼层
張海其 ?
" M" l4 ~9 A1 }2 Z- }/ e9 }7 L$ x. {/ z; x6 @
我拼音唔太好

qumjl 发表于 2011-5-27 07:14:18 | 显示全部楼层
张凯琪? 我估咋 无百度过的

qumjl 发表于 2011-5-27 07:15:32 | 显示全部楼层
哇 我同LS不某而合吗?!
+ m. K& ~) s7 E我回帖时没看第二页的!!

czxzero 发表于 2011-5-27 08:21:52 | 显示全部楼层
唔识破解。

guyoushi 发表于 2011-5-27 08:35:53 | 显示全部楼层
我也不会啊..

aubert22 发表于 2011-5-27 08:54:23 | 显示全部楼层
张钧凯~

rockmanhe 发表于 2011-5-27 09:31:02 | 显示全部楼层
点解一定系姓张??