[新手问题] 发帖问题

HKM@MYC 发布于2011-5-21 01:53 3128 次浏览 35 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
asd123456 发表于 2011-5-21 11:08:49 | 显示全部楼层
回复 8# HKM@MYC 2 d9 D- Y, }, l7 ~0 ]# H/ X

- U, H# Q9 R9 o) B% |
; ]" J' w- z( M. C! u% K) h5 c    我有距電話。。。。

kevinchan 发表于 2011-5-21 11:15:03 | 显示全部楼层
老帖黎了... " a5 R6 z+ h7 a; |- w1 C; p

; q3 \3 a" E3 d( V- C話說昨晚深夜他又再次犯了同一的錯 不過貌似被雀仔删了( W, a$ b* Q3 z7 W6 ~
所以我說他沒得 ...
8 [, u% f2 R8 Z8 u漫步雲端 发表于 2011-5-21 10:47
8 V/ Z; l* u2 z6 \
' }5 h9 i2 K( a5 R: V

. k1 ?; l4 C: l2 @; q8 M( N    你当时未瞓啊?咁都畀你见到

HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:20:15 | 显示全部楼层
回复 10# 漫步雲端 % D% n6 o6 W, I/ R4 }- u

# j4 k$ f" h& c1 ^  }  c6 m) O, A6 ^8 W( A
    既然系咁,又发错,我无话好说,你估我想发错噶?真系,有个专门讲嘢最有骨的,你睇下,我尝试发帖,发咗几次都发错,你地D格式我都唔识整,你唔觉得直接起标题同内容度讲明更加方便咩?再加上发附件,更加方便大家起本地储存下载地址咩?你地有权利封我,我无得讲,我起度借你个贴对三个人讲,任何事睇清楚人用意

HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:21:21 | 显示全部楼层
回复 24# notoo * m) Q# `6 [- o1 Q

8 O6 O; r/ P5 @9 ?+ y5 B! K6 F3 f0 G0 j$ ]
    你唔好咁卑鄙

notoo 发表于 2011-5-21 11:28:55 | 显示全部楼层
回复  notoo ! ]) B* m4 l& l+ E

& p; L4 }; w0 B* H/ @% }
4 _  Q( J1 q( d( S7 {    你唔好咁卑鄙" U- Q% I( C: D  [
HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:21
& Z& [) G2 y+ n+ @4 N' K( u& Q6 u" R
& y2 F# f( ]1 V1 o2 d; U! j
1 G0 ?: e+ y5 Y1 S6 H3 _# O7 N
都比左手机号码你,乜唔打过来

漫步雲端 发表于 2011-5-21 11:31:22 | 显示全部楼层
你当时未瞓啊?咁都畀你见到8 L5 X# x! w2 V1 b$ K2 b1 C$ c
kevinchan 发表于 2011-5-21 11:15
: ]3 }6 D  X, ^; A
$ h+ p# Y7 ]% A+ j' J

+ @4 B, T: p- }$ K3 Q& w1 B有緣吧 整定被我見到的 * B' J/ E# w. ?! `% k& ^3 _+ Z* `
; u" {+ T9 E- E" x: A) o' I
當時系3點幾了,啱啱煲完片 想話上黎更新一下d帖

漫步雲端 发表于 2011-5-21 11:33:57 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端 8 W& _5 d# p) t8 c* \" D& e) b
) `0 M, R6 |8 z0 e8 M
4 G: X/ [/ j2 Q' z# C8 a
    既然系咁,又发错,我无话好说,你估我想发错噶?真系,有个专门讲嘢最有骨的,你 ...3 a' X, I; _2 w5 U/ d
HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:20
4 U' |  W: a/ B, r. k

% q1 T% p; O  M( [8 X  [
  Q' T' E1 N8 `8 D. g7 l    " A0 p9 P, J. \  j
既然唔識就唔好發啦,安安分分做個伸手黨都不錯
2 W$ O6 [" h# y( Z1 Y" E: @# W唔系到頭來只會麻煩我d斑竹幫你執手尾的

HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:41:54 | 显示全部楼层
回复 31# 漫步雲端 6 P: ]( `2 n' X( i( ]- L
: s$ |" Z( Q9 z* x3 V
  U9 C1 y7 w6 b
  得罪都咁讲,伸手党,唔发又话我伸手党,你想点?发又发错,合成系好,讲句废话,不过我觉得始终系无TVB配音咁好,所以我想发比大家下载,唔怕讲句对于电脑标点符号,同你地发帖格式,我系白痴睇得明,唔识发,我发比你连接,你发帖分享比大家好无?

vva 发表于 2011-5-21 11:44:14 | 显示全部楼层
唔错唔错~沒得救了拉LZ

漫步雲端 发表于 2011-5-21 11:56:06 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端
' N! r/ u; j+ v- e: i6 w! B" h) K" F
5 s( ]9 z; k# s, R9 }: v: `! j( Q$ v, ]* U% j& R2 _
  得罪都咁讲,伸手党,唔发又话我伸手党,你想点?发又发错,合成系好,讲句废话,不 ...4 W5 J  w- n) e. p. r
HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:41

% E" i" H% C; c9 M% S
3 K% o8 @/ E! k4 N. L
4 H) O$ E# U; ?+ _  f9 c2 |    $ L5 |) Z5 h9 ~7 L
我意思系你唔發都得,全論壇起碼有9成以上系伸手黨 你又何必介懷做伸手黨呢

基拉杰特 发表于 2011-5-21 12:27:59 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端 2 W7 ~" {& i, h

6 G7 a2 F6 D2 f3 s, ~; f
( I  f- x+ z* C& j  得罪都咁讲,伸手党,唔发又话我伸手党,你想点?发又发错,合成系好,讲句废话,不 ...# z0 i0 b. O$ L
HKM@MYC 发表于 2011-5-21 11:41
! p+ \+ M! _2 |' f) q' n1 l

) R) n3 |/ |. E  `# `
9 E  I3 A1 O: T    伸手党很得罪你咩!很小白的问一句,合成版用的TVB配音的音轨,和TVB配音录影版的音轨。两者的难道是不同的!!做伸手党了,顺便提一句,那些不是你原创的录影版发不发一样。你提及的那些录影出处可以很负责任的告诉你出自哪里! 何必计较! 哥就是伸手党,有道德那种

kevinchan 发表于 2011-5-21 12:32:59 | 显示全部楼层
同楼主讲最后几句,你口口声声话唔识学人哋咁发帖,但明明版规有格式参照,你都仲话唔识,你又唔係第一日嚟论坛,唔通你成个月都未学识点发一张规范嘅资源帖?6 R# h, n3 A, v9 Q6 f* ?0 v
PS:睇完你嘅回复,讲到好似人哋成日针对你咁。凡事应该先找自身问题,做好了就冇人会话你。
6 y: x9 F& {/ C; r0 f% j7 E
, U- b0 G3 x( ^3 _& i" X7 D讲多最无谓,锁帖最实际