我想知道TVB播的一出动画的名字~

gyz2002 发布于2011-4-13 11:48 2705 次浏览 39 位用户参与讨论     [复制分享主题]
具体年份都唔记得左,印角中有正派和反派~; U/ [  h" Z  e) e, S
正派:两男一女,各人有一个机械人,仲之来来去去出场都系呢三个机械人,但系次次都打赢~
- T' E  G$ X9 c' u, ~9 H& ~反派:也是两男一女,男的是个发明机械人天才,有条好夸张的二撇鸡,个名好似叫波吉的,次次发明的机械人都系用地废品做成,所以次次都有瑕疵,所以次次都打输;另一个男的是个矮东瓜,相当白痴的,女的就系好恶个只,成日哈个个叫波吉既~8 D( P: x; J# |
每次对战时各方机械人都会打开个门,然后好多小机械人排住队出黎打既,每次反派打输左机械人会爆炸,变成一个咕喽骨头的样子。

已有(39)人评论

czxzero 发表于 2011-4-13 11:56:47 | 显示全部楼层
完全冇印象,帮不了你了。

mcnynbajay 发表于 2011-4-13 12:11:22 | 显示全部楼层
應該系《六門天外》了~~系至叻小人類的時段播放的?
. _0 F2 \5 K0 r
1 g& R( e* F% u% y9 W0 J9 {' j正派系2男1女了~~但反派就系2女一男先啱了: x! o. a. T# h7 n8 I% ^. A

7 n1 {- c# ^( S2 a5 `網上搵唔到相關的日文版DVDRIP了~~TVB錄影就少了~~PTK大大佢就有收埋~~某神人應該都有~~可惜攬住唔放的!
' E, X* I* }$ ?/ u. r0 |" }1 f$ U# F+ v4 B+ B; s
你睇下截圖系咪呢~~

基拉杰特 发表于 2011-4-13 12:55:27 | 显示全部楼层
應該系《六門天外》了~~系至叻小人類的時段播放的?6 ]( Y9 P3 C. C. y/ z

2 Z9 u) F  J/ z4 A/ i9 O正派系2男1女了~~但反派就系2女一男先啱了5 z) Z2 B! |, \$ S9 }

, R5 v3 ^, a' M0 w...
# P8 K3 p, A/ v7 ?! U' r) s; F" l- Wmcnynbajay 发表于 2011-4-13 12:11
4 S. n" b/ p, ]- ~

0 d' e/ n, ?" z6 o& T
. D5 v( O) j3 T. ~. |$ F    六门天外,正

gyz2002 发表于 2011-4-13 12:57:03 | 显示全部楼层
2 q! R# T6 u7 r# V3 W! Y, T( {; r4 ^+ s
5 S3 K# N2 a+ G1 s: _8 E6 J回复 3# mcnynbajay
6 f! ^) H: B9 P; P' L; u; Q* ?* X8 [4 H+ W

, B# P) {' M0 X! A' S0 @' b1 n% k  你讲的呢套真系完全吻合晒我讲既? 睇图片唔系呢个啦,地人仔没甘Q既,应该系好旧好旧的啦,快奔四的人了,会唔会你地真系未睇过~

hippo0219 发表于 2011-4-13 13:25:43 | 显示全部楼层
你講的應係小雙俠系列=.=龍之子公司的作品,因還有二套也是差不多模式,當年一共有三套.............

Batcat 发表于 2011-4-13 13:34:11 | 显示全部楼层
又一部我未睇過既動畫!!

mcnynbajay 发表于 2011-4-13 13:51:59 | 显示全部楼层
回复  mcnynbajay - U/ Y$ i' z; `

: O3 |9 p; Z* J$ N# n1 _: ?2 e: u2 R) E
  你讲的呢套真系完全吻合晒我讲既? 睇图片唔系呢个啦,地人仔没甘Q既,应该系好旧 ...& u& N8 T, G! `8 Z$ [
gyz2002 发表于 2011-4-13 12:57
9 H& W( |9 R$ V% E$ [+ ^" j. L

( H3 c1 ^2 B6 m8 X# M$ [- D5 p& V) ~$ v9 ^9 [2 ]0 J; M
哇~~又一個快奔4的人~~講真我都唔清楚~~印象中,系電視上睇過下的~~詳細的唔記得了: h: v( ]" k' ]8 n4 W

5 s& f" Q9 L5 E+ ^0 l你提及到天才科學家~~同“門”,我就諗起哩套了~~8 O+ y6 e4 }: r9 @

/ h+ V# a" C3 D0 G2 q" E所以有輕微相似唔出奇~~最後果然唔系~~. Z+ j7 i1 S' l0 I7 C

% A2 Q9 M) _4 y4 Z0 E不過“波吉”哩個名梗系好熟~~醒唔起邊套用過哩個名!

eegbook 发表于 2011-4-13 14:31:25 | 显示全部楼层
六门天外,正
* x% p; L/ Y: f! E) ?) r- s( F7 @& @& J基拉杰特 发表于 2011-4-13 12:55
+ t) \3 H3 q$ `) t3 ]

. V" b, |, @/ n& d5 U, X
* w& E0 E2 `! F% E9 u* k    系果个时间段,未试过睇完一部动画嘅路过。

基拉杰特 发表于 2011-4-13 15:06:54 | 显示全部楼层
系果个时间段,未试过睇完一部动画嘅路过。
$ l" B6 @: O3 X/ v- v1 K* peegbook 发表于 2011-4-13 14:31
" u/ F- o( u4 J$ o- L2 e' C
6 V, o1 |0 [3 M9 ^
5 m7 K/ u  M8 {; ?; k
    我没看过这部

eegbook 发表于 2011-4-13 15:21:36 | 显示全部楼层
我没看过这部# `  h! G- s! v( b
基拉杰特 发表于 2011-4-13 15:06
, m1 ]. K- k) P
/ D0 `( y8 i- H1 U% K8 ^8 ~! N

2 A, c8 Y# M6 U+ r    咁你四楼嘅内容。。。。。

基拉杰特 发表于 2011-4-13 15:47:22 | 显示全部楼层
咁你四楼嘅内容。。。。。
+ f# a! j7 z# w; L/ F6 W$ Neegbook 发表于 2011-4-13 15:21

0 v) X9 P$ F. t& U  s2 z" B# W( _4 e- [, C5 |, M+ y7 g
4 ]- r; U4 @% A& a
    没看过,不代表不知道,几出名

1234下一页