[生活百科] 二代 i3 2100 VS i5 2400的选择?大家入嚟俾下意见。

alexhus 发布于2011-3-22 14:02 3639 次浏览 43 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ttsti 发表于 2011-3-24 23:56:57 | 显示全部楼层
暂时想用住i3 先,下一季度又要出新CPU啦,跟唔上啊。。。话说而家呢个i3唔超频情况下,同上一代 ...: O5 o$ G6 J1 m' F" v
alexhus 发表于 2011-3-24 22:54
  \* ]) |5 G; ?* ?! a6 {- Y8 ^  U
呢个肯定没可能的,双核对四核,如果同AMD的四核比还有得讲," [0 y$ ?: T. F5 Y# g$ X  i
不过讲真买i3 2100不如直接买i5 2300价钱相差好少!

alexhus 发表于 2011-3-25 10:09:03 | 显示全部楼层
呢个肯定没可能的,双核对四核,如果同AMD的四核比还有得讲,
# o1 S  T/ f, N& p, j不过讲真买i3 2100不如直接买i5 2300价钱相 ...
, p8 T5 R( u; k7 {ttsti 发表于 2011-3-24 11:56 PM
. c3 u" d8 N. b' B5 v

! x, f( f9 O2 {! y" e1 E! }4 U$ S6 B. @% P
    我用相差噶价钱加在硬盘上啦,加咗1T。。。

eegbook 发表于 2011-3-25 14:30:43 | 显示全部楼层
我用相差噶价钱加在硬盘上啦,加咗1T。。。
$ j7 C! L0 w3 Walexhus 发表于 2011-3-25 10:09

& G' {4 W$ V( _- @) ^
* B, I- a3 p5 U7 ~6 ^( u+ S
* b' f7 @* d/ B2 o7 W9 Y. \, N2 F( Y    又加一T添?正吖!!!!

alexhus 发表于 2011-3-25 23:02:37 | 显示全部楼层
又加一T添?正吖!!!!
3 H- N5 S+ h; ^3 n2 d; M; Ueegbook 发表于 2011-3-25 02:30 PM

* e( e( Z# P0 q1 }- v' a. ^2 l! P" {8 i
5 }# d0 D7 f) X. |3 T+ c
    我谂住硬盘紧要D。。。

迪格斯 发表于 2011-3-27 20:38:00 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。

eegbook 发表于 2011-3-27 20:43:35 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。+ |) D, ~! j: h
迪格斯 发表于 2011-3-27 20:38

7 }: V4 S. K7 _
" X' L! U' i9 X( q
4 f2 p2 B1 M7 C, N  S4 l( k6 T8 z    呢个提问 ,就连我呢个小白都睇得出,好有技术含量。: v! l9 ?8 N' s4 K1 M$ U8 s8 D

, K# e5 n" M9 C" H# s我都期待高人指明下,因为我都心思思想整番台新机~~

alexhus 发表于 2011-3-28 17:51:49 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。. T. ~3 B$ O3 P; Y( Z8 e
迪格斯 发表于 2011-3-27 08:38 PM

- q7 n9 r  Z& p* B( b% a4 i
; `1 i* ]8 u/ [# @& n9 c! ]
, x! [2 q7 ?" z  E- `8 ^: m2 I# v    性能i7>I5 2500K>I5 2500>I5 2400>I5 2300>I5 760>=X6 1055T。。。

blue2018 发表于 2011-3-29 00:36:32 | 显示全部楼层
I5是主流。。。。