【合成】我家的三姐妹(粤日双语)1-42集

ET0-0 发布于2011-3-21 13:35 6011 次浏览 55 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
mcnynbajay 发表于 2011-3-27 15:50:15 | 显示全部楼层
标题有系度啊: Y* q6 D9 a1 K" n1 t1 F3 {
ET0-0 发表于 2011-3-27 15:23
: }0 J4 S6 v2 \1 C! Y1 Z6 [

2 x/ ?8 a+ e+ [/ l
# H2 D9 M4 R1 i  g    我知了~~但佢地沖凉的廣告你CUT左呢~~!* J) d1 K0 X6 A
( p- t4 ~) X' H6 I7 w( B
哎~~我終於再重下你的第2集~~. s3 `! v6 {+ s3 G$ L
: E. }' x' I5 i4 a/ S! r( h; g7 l
好可惜,仍然完全好唔掂……究竟你乜工具校正的~~
# n% W2 a; c1 h1 {9 u
# n) z4 u# ?. a8 g+ V" l雖然雜聲少了~~仍然好鬼差~~下下“磁磁聲”的~~好刺耳了!(PS,我用耳機睇片的,聽得好清楚的!); Q; J% |0 ^" ]5 @5 C8 h4 ^8 _

0 ?5 D, Z- c5 M* o6 B還有,上次你偏后1.0秒左右,哩次竟然提前左0.5秒~~~總之,好唔掂了!(咪怪我直腸直肚)3 ~* u. n* z" I- }) Z; i9 C
) J! m$ X. a- [
唔系口型唔夾咁簡單了~~系整個特效聲唔夾了……仍然睇得好唔順眼~~!

ET0-0 发表于 2011-3-27 16:06:27 | 显示全部楼层
我知了~~但佢地沖凉的廣告你CUT左呢~~!# y: `- f6 ~* j6 j7 S; \4 [
9 {1 \% a$ q" ~* o
哎~~我終於再重下你的第2集~~; t0 J; y* x4 ?" ]
) P0 B0 E' w  h
好可 ...
% C: f- S& |1 U7 Hmcnynbajay 发表于 2011-3-27 15:50
# o9 r0 ^# l7 x0 B3 n3 y- E4 V
0 G, N; w/ x( k( u& m$ N1 O
8 N: Y" C& c& o4 C3 T
    我片源仲系我台电脑度 你话有音频问题 我检查过根本就无事 你系用咩播放器呢 系咪你搞过声音延时设置啊 再讲动画夹口型 系无可能句句话都全部吃晒D字架 距唔同真人 就算系原版原音日语都系有小许偏差的 你可以下载原版日语 睇下系咪有D音同画面合唔晒 我已经尽可能将距地D音同画面对合佐 你可以睇系TVB依部动画播放时距地译音系咪对唔晒D画面$ {/ ^9 b- [5 [" r3 a
再唔得我比个原版你肯定无延迟

mcnynbajay 发表于 2011-3-27 17:20:53 | 显示全部楼层
我片源仲系我台电脑度 你话有音频问题 我检查过根本就无事 你系用咩播放器呢 系咪你搞过声音延时 ...
2 ]0 U1 ~8 \& R4 ]ET0-0 发表于 2011-3-27 16:06

) l5 r& d" I( q( j  a& V5 C4 t- t! d6 T7 p, r7 y1 d
. {, {; m+ r( C- S, b( d# {% d
    你都無答覆我,你用乜來校正的?* a& l+ `+ `% l' f# ~. P. Q

1 h2 M- o* A6 I8 W1 S2 _  ^2 q+ w講真,唔系播放器問題~~系我份人比較敏感遮~~輕微偏差,我系睇得出的~~我都算系老手(哈哈,賣花贊花香)
' t+ U# }; H+ M1 g. A, {4 I+ Q8 h1 m: l* a2 _
配音方面有漏口等等問題~~我知道的~~
* |4 D! M2 x0 N5 `+ M. w
2 H2 ^% D9 I4 S& q2 l( s都講左唔系口型唔夾咯~~系BGM的特效聲唔夾了~~: Z7 ?: b- p( p# y

3 ~# w  Q0 r3 O: W6 z/ F嗯,你都系俾一集,原片源過我了~~BT種無曬種,D下載站都系舊版來……

ET0-0 发表于 2011-3-27 17:43:53 | 显示全部楼层
你都無答覆我,你用乜來校正的?
7 b/ N  _7 N3 G7 y7 `  }
$ v/ l  ?6 k* v2 w; {- w講真,唔系播放器問題~~系我份人比較敏感遮~~輕微偏 ...
# T: ?+ ?5 P, |8 i5 T* Hmcnynbajay 发表于 2011-3-27 17:20

4 V% g% o' [( `- h: z7 \    我现在上传个原版 你睇下有无问题 第2集我之前上传果个版可能有部分加插佐野

漫步雲端 发表于 2011-3-27 18:53:54 | 显示全部楼层
好了~~我深夜搵機會再下翻第2集了~~
% R" X7 F& \0 r
5 I) T6 z' i2 ?5 V原來你對視頻動過手腳來~~咁我唯有表示純支持~~我 .../ K' Z/ N' t/ A( b- a/ D. }
mcnynbajay 发表于 2011-3-27 14:52

: F6 H; s3 y2 u: G& q: j
# k9 O' p* H* F% m3 [% h0 _* J  G) J3 e
    . L" Y6 g/ ]/ _! N, X
估唔到咁腦殘嘅片你都啱
8 o; W) o9 Y# ]+ _
, M# q8 a4 V4 q+ z$ a- R+ q0 P
2 i' r4 |5 ~9 L2 x& w1 IPS 上面個句唔系話樓主你,希望唔好產生不必要嘅誤會

mcnynbajay 发表于 2011-3-27 19:26:03 | 显示全部楼层
估唔到咁腦殘嘅片你都啱
8 J* `# w8 C, Q: l
$ v' ]0 _: m% f8 ^8 I* Y; t( B
PS 上面個句唔系話樓主你,希望唔好產生不必要嘅誤會
) ?0 I. P9 m& N. k. P2 S4 Y漫步雲端 发表于 2011-3-27 18:53
# D' b1 K# W: B
0 g" O% A, d, e" r( E* g3 L0 Y
4 \' {5 x" Z7 Q3 y( h2 U: E
    請你注意慎用“腦殘”哩個字眼了~~你究竟有無睇過哩套的?
* Y; [% F, d; l
2 A% q- Z6 |& T: {) K% l6 ~講真,“腦殘”哩個字眼,絕對唔襯哩部野,有D貶低左佢!講到你以前,仲系兒童果陣,過著腦殘的生活咁!咪講到唔關自己事!

漫步雲端 发表于 2011-3-27 20:00:58 | 显示全部楼层
0 o5 B3 X& K  R- @% z8 H, J. J/ E* M, C. U) }  v
講真,“腦殘”哩個字眼, ..., [; H% c, T7 M8 N' }/ A
mcnynbajay 发表于 2011-3-27 19:26
0 K1 d. _; |: H

! n' X: G2 ^) A* R% ?( D+ C1 u" Q+ S6 `  \. L; ]; Z- _

" y# X5 t  ^7 j7 L1 ]+ F. a* b5 u& i當然有睇過 我覺得d內容好幼稚...可能系個人問題吧# D) R5 M1 G& n
請無視

ET0-0 发表于 2011-3-27 21:41:39 | 显示全部楼层
當然有睇過 我覺得d內容好幼稚...可能系個人問題吧5 ^& O+ g' A. z
請無視
9 J3 X) |9 R5 b5 W# r+ y- f漫步雲端 发表于 2011-3-27 20:00

$ i: Y4 _5 k; E$ h# H; }
+ Y& t; c$ ^1 F3 U* i
4 I, [  @' M, C/ s    人总要留翻D童真 甘先会开心 如果失去童真就会全部苦恼

ET0-0 发表于 2011-3-27 21:44:10 | 显示全部楼层
, T3 {5 L8 }+ F, d! r4 w9 L2 R. s4 w4 l1 x% k) J4 G
講真,“腦殘”哩個字眼, ...
! N  V( f5 A7 X" s4 }: {mcnynbajay 发表于 2011-3-27 19:26

, q* v' z2 w, r0 k% T8 |* F, P/ T( v  t7 R/ z6 x0 C$ Z: s7 b

* x8 B8 w+ l* T- E# |    真正的日语原版系延时00.00.00.05秒的

ET0-0 发表于 2011-3-27 21:44:56 | 显示全部楼层
其实依部动画几搞笑

米小契 发表于 2011-3-28 20:54:04 | 显示全部楼层
呢套也都稳到DVD片源,貌似日语中字都稳唔到。

昌兆及冢 发表于 2011-3-30 17:48:37 | 显示全部楼层
下载落嚟睇下先 THX