【合成】我家的三姐妹(粤日双语)1-42集

ET0-0 发布于2011-3-21 13:35 6014 次浏览 55 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
ET0-0 发表于 2011-3-22 13:48:51 | 显示全部楼层
本帖最后由 ET0-0 于 2011-3-22 15:59 编辑 1 H3 @' O! {5 Y9 r) M) u
我啱下載左第2集來睇(第一集下唔到)
- G+ r7 Q3 G/ B1 h1 _/ j3 m
+ i8 n& S1 Y0 I3 \) n# q8 v講真,你同之前果個合《妖精的尾巴》的新人一樣,同樣犯了 ...
- @3 w! B2 G( r' ?0 |5 S: qmcnynbajay 发表于 2011-3-22 12:59
' c* q, T1 k0 g& T% {6 `0 s

5 X- L9 Q7 @/ T9 n5 k
( Y9 m& v5 T+ c. x8 w5 d2 t5 N    首先我台电脑无装专业声卡 而粤语音频原本就系有破音问题 根本无办法搞 我尽管试试可唔可以重新制作音频 至于你话声音同画面唔一致 我系上传之前就校对过 基本上无依个问题格  第1集下唔到 你试试重新用白马下载 无用MU

eegbook 发表于 2011-3-22 14:14:08 | 显示全部楼层
已经零七啦,好快好快~~支持,加油呵。

ET0-0 发表于 2011-3-22 15:51:20 | 显示全部楼层
回复 25# ET0-0
* t& z& f/ U1 w
! a/ `1 p+ G6 q( X  D# V9 _: L" ~1 M' V* d, V% l" w7 I: ^
    始终无办法搞 原音频本身有破音点

老威 发表于 2011-3-23 22:27:28 | 显示全部楼层
未体过 以后再下

ET0-0 发表于 2011-3-24 18:34:43 | 显示全部楼层
音频轨绝对无问题 我再次检测过喇

kawayi 发表于 2011-3-26 22:32:14 | 显示全部楼层
不看的动画纯支持

mcnynbajay 发表于 2011-3-27 12:25:06 | 显示全部楼层

4 U& u' p% L+ H我無法去幻櫻字幕組,確認你的片源系咪出處哩度~~
4 Z( h3 b# \5 x6 ^* i
' Q5 L" ~  h* c( Z/ }) m  f不過根據BT種子的記錄,你的文件大少完全唔相符,你的片源點得來的?比原來仲要大?
7 |: W0 Z% f  S- [$ E0 V0 _7 O0 A$ S$ [. d: d4 M: j3 P8 P. {
搞到條原音軌,都好唔掂~~完全與畫面偏離了1-1.5秒左右~~睇落好辛苦……
8 a% r4 V  }7 M9 i2 l
' S2 M- ~' v5 K" L+ A/ h還有哩個片源,仲CUT了廣告過渡+預告+小報告內容!無左1分半鐘的內容!
6 X; e8 s1 V1 O/ n3 ^9 X' X! k/ z" c' O. B6 {. s3 Z
好鬼咩咁……

ET0-0 发表于 2011-3-27 14:42:18 | 显示全部楼层
) a& R) q, I! w, d1 ?" V
我無法去幻櫻字幕組,確認你的片源系咪出處哩度~~
& j# d, l1 F% O( h  N  Y. |1 E8 \1 O5 {" m2 `. _( G
不過根據BT種子的記錄,你的文件大少完全唔相 .../ D2 ^, `) k/ q3 V5 ?/ C9 E0 r
mcnynbajay 发表于 2011-3-27 12:25

: S; {  {  B% T* C2 S9 |* e# Q; a. L3 A1 H& w( X
' s* C1 s$ s/ J1 ]) r/ b6 q
    你自己认真检查下喇 并无音频视频偏离 如果你下载的果集偏离就重新下载过果集 以上我上传的都系我重新检查过的 至于文件大小系我整过黎 至于音质方面无咩大问题 再讲cut片我只系cut 佐D广告

mcnynbajay 发表于 2011-3-27 14:52:53 | 显示全部楼层
你自己认真检查下喇 并无音频视频偏离 如果你下载的果集偏离就重新下载过果集 以上我上传的都系我 ...
1 w% n2 ], q& |ET0-0 发表于 2011-3-27 14:42

6 d; W2 M6 O2 }, t* T$ }5 `( ~5 h6 g

5 `3 @2 P5 @1 q8 n& x    好了~~我深夜搵機會再下翻第2集了~~' `$ l2 h0 y+ J3 s

; x  t" K' A( e0 R2 l原來你對視頻動過手腳來~~咁我唯有表示純支持~~我好討厭你學TVB咁樣,CUT左D好重要的廣告+小報告~~無左哩D真的有D不滿……
5 [" H9 G% ?# S& K; e" D+ q! p- X* c
有一兩句日語好正常的~~站系“足本”的情況下……
' O6 V, b0 s" W8 U0 C* l) W  j# ]8 H) v
睇下有無人放zero版的HDTV片源了~~貌似都系唔齊……

ET0-0 发表于 2011-3-27 14:59:16 | 显示全部楼层
好了~~我深夜搵機會再下翻第2集了~~. ^6 R1 v- U6 L1 U" r, o
" M! w# l9 [( p" O. A  F) ^/ b+ a+ n9 O
原來你對視頻動過手腳來~~咁我唯有表示純支持~~我 ...
- t& A; Y7 g* r, y8 t: pmcnynbajay 发表于 2011-3-27 14:52

# m' {: ^  W, z1 ]' C' N- A4 L9 d: H

5 Y8 k# p# I: Z; c! j& s    其实要加插广告好容易搞 但我觉得唔想打断 可以继续看下去

mcnynbajay 发表于 2011-3-27 15:07:13 | 显示全部楼层
其实要加插广告好容易搞 但我觉得唔想打断 可以继续看下去/ [" B+ B; V& B( {& s4 ?
ET0-0 发表于 2011-3-27 14:59

! t/ {/ U- X1 H! n" k. w4 Y  \/ y4 d

5 ^) I+ X' [4 p- @# h- @    我表示,你哩種諗法好多余的~~大部份人表示唔贊同~~$ H) R; P: Z, @5 r6 H
! `* A6 j2 S( N; y: Y: c9 `- [
一集裏面,有三個小故事的~~開始都有標題的~~打斷下好正常的~~
' T1 T+ o- s% \! H
+ E0 h2 W% r2 ~& x, a) S( U# b連續咁黏埋一齊,更加造成混亂,當然你無咁做了~~總之,你咁做好無謂,無野搵來搞!嘛~~隨你吧!

ET0-0 发表于 2011-3-27 15:23:48 | 显示全部楼层
我表示,你哩種諗法好多余的~~大部份人表示唔贊同~~/ f" N0 h( @" S

, Q4 _( r7 Z0 h" ^6 a* b  O一集裏面,有三個小故事的~~開始都 ...% c5 F, n% S8 O8 d( a/ K: ?
mcnynbajay 发表于 2011-3-27 15:07
8 o8 @$ {3 a6 u- C$ H" W+ W

2 P0 f8 h" v1 j3 B3 @$ ]) E; j* [* U- |, q; n1 u' z
    标题有系度啊