[115空间] [MU] atv同班同学 片源+粤国双语校正音频分享 (110612更新)

netasa 发布于2011-3-8 08:42 4069 次浏览 52 位用户参与讨论     [复制分享主题]
joyy 发表于 2011-3-12 00:15:38 | 显示全部楼层
谢谢分享,发布辛苦了

bill203 发表于 2011-3-13 14:17:29 | 显示全部楼层
期待已久,多谢分享

happyh2h 发表于 2011-3-14 23:04:07 | 显示全部楼层
感谢LZ调整的国粤语音轨  i' z0 f7 i4 V
我来补充第60话粤语(包含毛虫台国语),6 I+ R. `- H0 ?- i7 s1 ~
Azuki-chan_EP60_Cantonese&MandarinDub_Audio.rar3 f3 O- X! ]4 \% `0 d  M& e! ^* f, y; Z
http://u.115.com/file/f9fe45ef6c
7 k( X& P4 ^+ B8 x: Y" l& h7 F( U$ Z/ {6 j  z; |) J2 w& y
PS:我觉得ATV配勇之助那把声唔係好得,毛虫台配的我个人认为比DVD(或VCD)国语要好好多,听说係新配,不过问题係cut得太多而且新配的背景声异常地大- -,有时候听到好郁闷

netasa 发表于 2011-3-15 02:36:21 | 显示全部楼层
感谢LZ调整的国粤语音轨
" k" g5 D/ T- F7 j# g. J* D1 \我来补充第60话粤语(包含毛虫台国语),
2 w" m! _& D' M9 ?3 x# [; KAzuki-chan_EP60_Cantonese&MandarinDu ...
7 @0 ]7 T. R7 l& B6 F$ y- `happyh2h 发表于 2011-3-14 23:04
8 v5 B- u) y" E1 [) O1 Q, P
3 K" y$ z9 @" g7 B+ E) s' b/ {  o

3 T1 F' H. p: n! L    十分感谢你嘅资源补充! 都同意你嘅意见! 至于勇之助把声,其实我觉得都唔差,感觉上係老成左D咯!! 健仔把声又係偏老。话晒全部都仲係小学生。 相反国语配音方面女仔声就难听D啦,感觉上格硬整尖把声去配咁。 ! P+ w: l9 {! W
5 w' p, J  `3 z* ^, k
BTW:可以嘅话请告知一下有无第一部嘅国语配音或可以下载到的网。

happyh2h 发表于 2011-3-15 09:09:13 | 显示全部楼层
YouTube上就有,搜索小红豆就可以找到,现在台湾那边正在重播,大概播放到60多集吧,不过cut得很多,要调整的话会非常辛苦就是了!

freedom246 发表于 2011-3-15 18:46:15 | 显示全部楼层
感谢分享,来收合成!!

235600 发表于 2011-3-21 11:30:54 | 显示全部楼层
好片大片支持一下

c8c8cc8 发表于 2011-3-22 01:22:17 | 显示全部楼层
找了很久了!很感谢楼主的分享!

netasa 发表于 2011-3-24 08:04:10 | 显示全部楼层
手头上有嘅资源,都已经处理了。  当然我本人到係想有全集啦,但未能也是事实强求不得。
7 a9 c. t0 Z. |' A- [" k+ N4 w0 U今后再有资源到手,会再开工。 咁,豆豆就到依度暂停一下了。当然我係会继续不停咁稳资源啦。有嘅朋友可以随时联系在下。请以收藏嘅心对待。 最后依出动画,在下其实很钟意。 Fin

mcnynbajay 发表于 2011-3-24 14:03:24 | 显示全部楼层
手头上有嘅资源,都已经处理了。  当然我本人到係想有全集啦,但未能也是事实强求不得。7 \0 z9 D8 k* B* p, v1 w
今后再有资源到手 ...1 Z. X/ {* T! y+ g
netasa 发表于 2011-3-24 08:04
0 @. A  ^- M# k0 G# R& s

& D! W1 X1 G3 h5 Q0 l2 N1 @- b( R1 A( `
    辛苦曬了~閣下!1 W8 V+ w0 i4 m6 d& B0 {% g5 v+ \# Q
原來詳細的集數系哩D了~~真的好散亂下……
* i; H( |/ [5 t% D5 Z9 c0 x/ d2 T
發覺原來勇之助2輯的把聲系唔同左人配……

venuschen 发表于 2011-3-24 15:26:02 | 显示全部楼层
本帖最后由 venuschen 于 2011-3-24 15:37 编辑 2 t. I) y' ~5 E3 ~/ ]
手头上有嘅资源,都已经处理了。  当然我本人到係想有全集啦,但未能也是事实强求不得。) b" y# w8 Z; }
今后再有资源到手 ...0 [' ?0 l$ Y, Z# ~# @4 y& d1 I
netasa 发表于 2011-3-24 08:04
" X& f* W3 T2 J8 {$ C  r: @
: S' d6 S8 J7 M! j. l
因为台湾重播紧,度有人上载国语版既同班同学$ D/ B5 a- Z& ~: h+ F4 k) d
系youtube度搜索“小红豆”就可以稳到啦,依家已经连载到65集
5 B& L( f! O/ y
! `5 V4 y" d$ J小冰已经将部分集数传到u-file,不过依家要用代理至入到去。你睇下下唔下载到?地址我PM俾你; W$ a+ [: I/ }& l2 k
或者你可以用代理上youtube,再用下载youtube视频既软件将影片下载落来
- ^6 r/ k/ s0 X- l& _我系用orbitdowloader下载youtube既影片,好简单易用,唔识既话可以问我

happyh2h 发表于 2011-3-24 21:06:45 | 显示全部楼层
因为台湾重播紧,度有人上载国语版既同班同学7 U# @' b$ v, m( {- }- \
系youtube度搜索“小红豆”就可以稳到啦,依家已经连载到 ...1 `1 }' P: N+ K5 w+ f1 p
venuschen 发表于 2011-3-24 15:26
+ j; \/ h+ z. |6 s8 D! _
# N/ ~8 }3 ?* Z8 Q( e& |. d

$ |$ P: z' m" K. h# T! NYouTube噶cut左好多,而且每一集都系甘,第60话国语音轨就是用YouTube上的调整的,你可以听听,要调整的话非常麻烦的说!