[其它更多] 用mmg封装合成常出这外错误原,求解(原因)?

aaron81 发布于2011-2-10 17:13 2713 次浏览 33 位用户参与讨论   [复制分享主题]
RT,用mmg 封装常出现错误代码,但睇成品又正常(指无乜大问题)* o8 t, r2 B# e# \3 f: J
废话少说,上图:# [) T8 b2 |/ V3 N( g
错误代码.bmp 错误代码.bmp
  R6 g5 B( t! `: [" B, o这个是常见问题,有时还有些其它的返代码,但吾记!

已有(33)人评论

chrisrex 发表于 2011-2-10 17:23:09 | 显示全部楼层
咁究竟有乜警告啊?

aaron81 发表于 2011-2-10 17:24:56 | 显示全部楼层
咁究竟有乜警告啊?( u5 F% I* n/ J6 c* M( N
chrisrex 发表于 2011-2-10 17:23

# B- b5 i' U6 `$ u, _, D5 X我 就是求解求原因,想了解多D

漫步雲端 发表于 2011-2-10 17:40:58 | 显示全部楼层
我 就是求解求原因,想了解多D
5 c& ~0 h1 R) _6 B' k9 \aaron81 发表于 2011-2-10 17:24
9 E* y$ @% ?% K: i8 ]
  d. v" G/ g: w# p5 ^+ U

" H# T% ]) U6 ?    . O, A: @8 l4 K+ w  l( m8 h
我知道點解,但是不會解釋比你聽 返回代碼1多數系發生在封裝AAC音頻時
& ]9 }1 a* U* n+ U解決方法:勾上 AAC 是 SBR/HE-AAC/AAC+" l1 a" G/ |' D# i" B6 I  D2 ^
; u/ S8 k+ V' h

评分

iamaboyandog + 5 熱心助人

mcnynbajay 发表于 2011-2-10 18:04:48 | 显示全部楼层
9 }- x, L4 S$ Q
原因都有好多的,我都系不解的,雖然曾經遭遇過,不過呢,後來無了~~(外掛左喇嘛,O(∩_∩)O哈哈~)1 d) j9 f4 V3 s+ K% S
有時系MP3的兼容性的問題,出現一D延遲~~或某字幕檔的代碼出現內部兼容問題!' z' ?; H/ N5 M3 r4 w
再唔系,就系你的RP問題~~

エツクス 发表于 2011-2-10 18:06:25 | 显示全部楼层
入来学习下

chrisrex 发表于 2011-2-10 18:08:18 | 显示全部楼层
我知道點解,但是不會解釋比你聽 返回代碼1多數系發生在封裝AAC音頻時
2 B% m& l$ s5 _5 K$ V5 O1 }解決方法:勾上 AAC 是  ...
/ Y+ C) K. ?( Y, T$ N- j" j: E9 ^漫步雲端 发表于 2011/2/10 05:40 PM
* J: W$ A1 r" t: n4 d. d9 M) R
% z, f+ f* i+ ^/ W7 C

. d" o8 T2 G  G( O9 C    不过咁啵,唔係 SBR/HE-AAC/AAC+嘅音频 但係你又勾选,会唔会混流出错都唔知啊?

漫步雲端 发表于 2011-2-10 18:28:01 | 显示全部楼层
不过咁啵,唔係 SBR/HE-AAC/AAC+嘅音频 但係你又勾选,会唔会混流出错都唔知啊?
  K& L+ g1 ~2 I: Cchrisrex 发表于 2011-2-10 18:08
; A% m& t. u) X+ }& M

! u( x  ]6 ?, T/ u9 F: h: c. Q3 h1 Z4 b' u
超三果然有料到 咁咪將AAC再打包返MP4/M4A然後再封裝囖
! Z3 `/ s8 ?3 J* t# Y6 V, g返回代碼1沒咩影響 其實唔洗理佢

chrisrex 发表于 2011-2-10 18:45:29 | 显示全部楼层
超三果然有料到 咁咪將AAC再打包返MP4/M4A然後再封裝囖
3 l. Z  Y7 w" p4 y  k5 {6 L返回代碼1沒咩影響 其實唔洗理佢
  s: q3 j% k8 w3 _漫步雲端 发表于 2011/2/10 06:28 PM
3 N6 m1 F6 o2 V0 P

1 j, `3 D1 z9 T1 a% h* O8 Z$ f& A& O2 O) D
    撞彩啦 ,漫步兄仲见多识广

漫步雲端 发表于 2011-2-10 18:55:21 | 显示全部楼层
熱心助人有星夢+

kaizhi 发表于 2011-2-10 22:05:10 | 显示全部楼层

kaizhi 发表于 2011-2-10 22:09:25 | 显示全部楼层

123下一页