[动漫讨论] 琴晚去左睇 <<借東西的小矮人 亞莉亞蒂>>

help6288 发布于2011-1-1 23:15 5473 次浏览 51 位用户参与讨论     [复制分享主题]
mcnynbajay 发表于 2011-1-7 05:50:07 | 显示全部楼层
依套動畫粵語主題曲係GEM唱&#13774;喎。都幾好。. L% o" w( _  e, Z, `( g7 x
男主角好似由張裕東配女主角就配SABER嘅郭碧珍配。。日語 ...2 H, v4 |( C, S, n
kwanyeung 发表于 2011-1-7 05:34

5 K7 o3 m' J! M有埋中文OP了,若有出港版DVD,梗要睇下了~~上過維基都知道系東東配男主,但女主唔知窩,你點知嘅了,你有去睇了?定?聖誕果日首映的……

yan1003 发表于 2011-1-9 01:01:52 | 显示全部楼层
我都覺得個故事短左d

help6288 发表于 2011-1-9 01:10:58 | 显示全部楼层
我都覺得個故事短左d
0 G2 x5 C9 F2 ?( g& |9 s$ H8 c/ a* Syan1003 发表于 2011-1-9 01:01

5 ~8 z/ V6 B# ~( G" I1 E: g
  k* o8 f+ {. |, `
" c  A+ ~! I' n; y  S  v    好似無咩高潮.......

zerosd 发表于 2011-1-14 22:59:39 | 显示全部楼层
我想睇啊~~~

pkkenning 发表于 2011-1-14 23:07:42 | 显示全部楼层
我都有睇
# u: K  z8 d5 p1 Y! O9 U好好笑

czxzero 发表于 2011-2-18 10:16:26 | 显示全部楼层
其实是按什么分类世界名著剧场的?

help6288 发表于 2011-2-18 10:51:32 | 显示全部楼层
其实是按什么分类世界名著剧场的?& h  E- C( }" D, [2 p
czxzero 发表于 2011-2-18 10:16
7 I; A' _) S: b( S; v% y: k

; y. ^& m' H% u! p0 A) T# |/ N* U$ h3 K3 L1 n5 X& c
    套動畫開頭會有"名作"logo

米小契 发表于 2011-2-21 21:45:47 | 显示全部楼层
吉卜力的出品....果然還是~~~讚!!!!
; C: v! E" |) U( \日語版就是給力....& L, a7 O' w0 [% l/ P
主題曲動聽....0 a, Z8 g. M. ?: `; L
畫面算細緻0 n6 o5 ^# b0 p2 Z

* n: A4 n- u: G% o; F有幾個位 ...1 V% y/ L! a' O$ f8 ]3 Y1 ~: H
help6288 发表于 2011-1-1 23:15
0 ~& Z5 M" q3 p0 i9 [' {

; x: ^: y4 @1 j* Q) t
/ A0 W, I5 b7 ]    出佐架喇?我唔知嘅

help6288 发表于 2011-2-22 00:32:42 | 显示全部楼层
出佐架喇?我唔知嘅8 |. E5 T; {) f
米小契 发表于 2011-2-21 21:45

) [7 r' s! O# X  v+ s
: T8 C; [& Z+ e# y% A% M6 ]4 ?7 h4 r/ J6 x$ y/ p1 D
    香港上畫了.....

老威 发表于 2011-2-22 00:54:13 | 显示全部楼层
时间甘短

eegbook 发表于 2011-2-22 08:36:04 | 显示全部楼层
哇,正哦,我都好想睇。
; t; O8 ?) K1 E真系得半粒钟咁大把咋?

flymonkey 发表于 2011-2-22 13:22:50 | 显示全部楼层
呃。。。。慢慢等。。。。真羡慕