跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [單集過癮][惡作劇之吻][無聊西餐廳][HDTVRIP][粤日双语][MKV][第01-03集]

mcnynbajay 发布于2010-12-18 22:35 6521 次浏览 77 位用户参与讨论     [复制分享主题]
s5207374 发表于 2010-12-19 04:38:14 | 显示全部楼层
多谢晒你无私的分享

Batcat 发表于 2010-12-19 08:25:10 | 显示全部楼层
繼續來觀望。。等樓主的回複

4721369 发表于 2010-12-19 10:46:22 | 显示全部楼层
强烈支持外挂音频 现在用POT 选了自动外挂音频,类似外挂字幕 全自动

mcnynbajay 发表于 2010-12-19 12:11:03 | 显示全部楼层
樓主曆害!!惡作我只穩到dvd的!!你有齊片源?
3 r6 F" J& Z" \8 d' W4 \kruouo 发表于 2010-12-18 22:43
我有網名的~叫我老杰或杰基都得的~~~ DVDRIP,115有華盟字幕組的版本~我下左一集睇過,真的正如某人講嘅咁,壓得好差了,好多色塊…… HDTVRIP,我首頁已寫明左了~我好遺憾話你知,我都無全套的~~只系暫時的~~~將來會……3 @1 L6 H- G; a, ]! x6 I

" P* D5 r; y- [9 n: s) _& [+ g9 {$ L: @2 R
WORKING!!的DVD版本由第一至十三話都有隱藏劇情的, 而TVB播的就是DVD版本
. e, o! I( H4 N# c6 E! EHatsuki 发表于 2010-12-18 23:09

7 [4 g: ~7 ~4 Q& |哦,隱藏劇情了~~類似TV版系修正版,而DVD就出無修正版(18X)~~還有DVD都會有隱藏話,例如:K-ON,我妹妹不可能這麼可愛!6 e* j. K% ]0 v$ S3 j
2 A! x" f3 B: Z! q
片源前排下好咗,9 v' B. \+ W- [1 y; h1 E+ Z  N$ @
自食其力算了../ H! q4 _, s, }
by.iceb 发表于 2010-12-18 23:20
你的肯德華頭像~~我響U2都見過喔!! |/ R$ @# t; F
; z% U  R3 l5 z) D6 G
出的真系快
! t& V5 _, v; j! K& eas499383231 发表于 2010-12-18 23:38
快你妹……
# w, g5 g! f, s: _  e
终于有人合恶作剧之吻了3 ?0 j5 U3 G: F/ L8 T/ L# M# ]
notoo 发表于 2010-12-18 23:39
你可以無視吧!!只系我年尾的發牢騷的~~  ?# I" n& z3 [5 W8 q
6 K1 f; a* V' T7 Q: X6 `5 e5 f
quote]填左D坑再算啦3 q- m6 w& |( \& s$ o
huang 发表于 2010-12-19 00:34 [/quote]你想我填邊D坑了?講真~~校對音頻無乜興趣了~反而想搞下字幕組的工作之類……想接觸下……8 w5 j9 w" p, s3 P, o+ ]7 ?
HDTV你唔做可以將片比天才呀?. D9 s5 U; Y' t! n9 i1 ^
Ace0210 发表于 2010-12-19 00:56
都話無齊了~俾來把鬼咩……* W: U; T! G% C5 M) {/ e

5 i& h/ |) W' o! b+ z6 n" Squote]嗯...西餐廳,第一集的确DVD版比HDTV長咗1分鐘左右校對字幕時就知道! w- y/ P9 N: M% q& |9 V4 i% W4 F
話說我都系用咗DVD 720p不過 貌似而家 ...9 Z, N" {2 `6 w, t2 M' p
漫步雲端 发表于 2010-12-19 01:05 [/quote]嗯~~你發吧~~咁樣可以雙版本互補了~收藏之~~~ 同樣遺憾話你知,我無發更新落去,惡作劇之吻……
* C& s; [* N; u0 w( i+ ?" @6 S' _) \, C( ]/ A
强烈支持外挂音频 现在用POT 选了自动外挂音频,类似外挂字幕 全自动
9 _- D& e; p3 I1 Z1 D4721369 发表于 2010-12-19 10:46
嗯~~~希望字幕組都可以多D組織以BT包中以外掛形式發佈就好了……四魂字幕組(中意犬夜叉的組織?)的作風,我好贊同……

漫步雲端 发表于 2010-12-19 13:02:20 | 显示全部楼层
我有網名的~叫我老杰或杰基都得的~~~ DVDRIP,115有華盟字幕組的版本~我下左一集睇過,真的正如某人講嘅咁, ...
! t/ y& V  c* K$ ?, ^mcnynbajay 发表于 2010-12-19 12:11
- n( W6 `, x* ~, Y( D
( h3 N8 ~0 q3 @* C/ d
% U2 {1 g- K1 H& M. v
    7 [9 Z) D8 V( K  q; ~. i5 n7 D, Z/ d
一帖咁多個引用我都系第一次見

米小契 发表于 2010-12-19 13:23:37 | 显示全部楼层
支持一下。。

Ace0210 发表于 2010-12-19 13:37:07 | 显示全部楼层
一帖咁多個引用我都系第一次見* K4 e* O" y7 Q* l9 a
漫步雲端 发表于 2010-12-19 13:02
' Z" U2 O6 E0 w
& d; L4 w% }* }$ y" z8 _; Y
8 X0 _6 h( L* B0 f  T; ?

9 V( n2 J7 b& b/ a/ ~6 {. B
/ N1 t- N- k, H6 @- ]千萬5好用光榮用果個版~即系480P
( e* D! v: k# k$ }2 E8 ~% f0 P1 r好差,仲差過TV版

mcnynbajay 发表于 2010-12-19 14:08:33 | 显示全部楼层
一帖咁多個引用我都系第一次見, J! @# G' p+ Q
漫步雲端 发表于 2010-12-19 13:02
1 k) V. ?+ Y$ d9 h
少見多怪喇你~~我的作風來~~你無視吧!~~~

米小契 发表于 2010-12-19 14:10:37 | 显示全部楼层
回复 16# mcnynbajay 1 U! h  F- U+ P# j* W% q

% i; F: F. e4 G" P! }& u( t% ^) n# f; t  t
    真系一帖超级多引用,犀利。。

漫步雲端 发表于 2010-12-19 14:28:18 | 显示全部楼层
千萬5好用光榮用果個版~即系480P
4 @' p# A1 f  w( v; n3 U; V好差,仲差過TV版  o8 n7 u0 ^7 v$ [. Z. |1 E; Z
Ace0210 发表于 2010-12-19 13:37
# t! Q" c3 `7 l' t

1 W3 P! H+ G* N8 F. B+ B, g4 Y+ n9 K
呢個字幕組從我未用過...
1 g0 L' H  @; n! |( T2 @3 h/ _( H: v, |
少見多怪喇你~~我的作風來~~你無視吧!~~~
9 _% m6 ~3 m: @mcnynbajay 发表于 2010-12-19 14:08
8 z( V0 s* z* k! o

* d' g: L3 L1 ~2 u4 v1 ]2 d; |7 q
是嗎...話說U2帳號真系一號難求

mcnynbajay 发表于 2010-12-19 14:46:52 | 显示全部楼层
呢個字幕組從我未用過...
% b1 r+ e2 l) ?% e# M$ ?' Q5 {0 }0 x% L
1 n. J0 ], ]# t- E( R. a! z

7 n' C2 Q# _4 A% p8 G3 z8 E) B- {& S+ @! R% K
是嗎...話說U2帳號真系一號難求9 m6 o, r0 F0 w  F( N
漫步雲端 发表于 2010-12-19 14:28

* q$ e& ?2 i4 ~4 IU2了~~我剛睇過~我雖然夠積分換個邀請的~~但仲有其他高要求~~“需註冊至少15周,且下載量200G,分享率達2.0,等於上載量要400G“我國慶先註冊的~未有15周的~小水管,好難保持分享率2.0的,有1.0已經偷笑了~~ SO,我邀請唔到你,等下農曆新年,會唔會開放了~~記住要把握D隆重節日了!

漫步雲端 发表于 2010-12-19 15:50:33 | 显示全部楼层
U2了~~我剛睇過~我雖然夠積分換個邀請的~~但仲有其他高要求~~“需註冊至少15周,且下載量200G,分享率達2 ...
, E! q! y' A' H  q5 i# Jmcnynbajay 发表于 2010-12-19 14:46

( B2 W" N- M: x9 A9 n, [, C
# t8 t7 G  q" v+ I+ h" n5 x, {
. o$ F. x. U! O  N, w   
0 F8 j& p- ?& x# j* s6 n/ B新年唔知有沒機會呢?有人話肯定借個帳號比我用但是密碼總是錯的= =等我今晚在問清楚佢...
! b  b1 t+ v! z$ A4 o* \1 N想睇下U2有沒守護甜心同埋搵幾套老物動畫