[其它更多] 明天j2-火影疾風傳開播......如果我合成..

ngyan1600 发布于2010-12-8 01:51 3614 次浏览 46 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 ngyan1600 于 2010-12-8 01:54 编辑 " L0 Q$ C/ r7 ~0 l! ?
5 _$ W0 n( r/ ~/ q5 O3 C) N/ f
開帖唔係為乜,只係為左問問大家,如果我合成,有無人要,另外想我壓原裝dvd既480,定係拉伸成720,成講明一點,拉伸成720之後,容量足足大一倍,下面係效果圖& n0 k/ p* X3 l7 V) q8 {5 `( l7 v) b2 V
說明,畫面上既黑邊唔係碟商加的,而係本身係咁,因為本片約在兩個篇之後先係正式16:9化,所以dvd都係咁後先16:9化
5 C4 L) l7 X, a  o8 P/ L! r: g' g& O0 d! r
2 @4 H! G$ t8 f 480_1.jpg
8 G6 X, q$ ~: F! o6 t& k% w" W720
3 E; d: W& n2 M3 r1 H 720_1.jpg
% {" Z7 Y% ?# u& w$ @7 v4809 B! G' o$ R  k! E/ F
5 N: a' i/ K$ e2 P( j5 A7 B720& h& w: D# W2 K5 l3 r* M1 D. u

已有(46)人评论

help6288 发表于 2010-12-8 02:33:57 | 显示全部楼层
其實拉大無意思.....除非你5要細節狂降噪
  H' ^+ e9 x! J1 u5 T. {& @
( h7 R9 [8 P: h. |雖然無愛...也來支持一下

Ace0210 发表于 2010-12-8 05:09:46 | 显示全部楼层
4 c, [" n6 I' f3 i, j3 Z6 j2 }: F3 S+ x, W8 {# P  x8 v' Y! U" A1 I) I
火影中愛
8 a1 d( B/ p: I( _加上5想收tv版# S2 i- ]0 b) f4 ]9 I" O' Z' N
一定收) M6 @% {1 G2 |: j$ Z  m0 S: v
看畫質睇我林480好一D

inber 发表于 2010-12-8 06:17:46 | 显示全部楼层
本帖最后由 iamaboyandog 于 2010-12-8 06:20 编辑 8 z4 f0 `1 S& h  n

9 ~* D6 d9 S& v/ \+ o: p我把兩幅圖放大到全螢幕黎睇
& i( O2 S7 ^% a( P( a6 j; ~6 b0 r& w$ H我差點睇唔出有分別4 z# S, L  _1 g# F7 B7 j# \: ~

, [* H$ e# S! l$ V' M3 ]所以我會要480p

w257o0 发表于 2010-12-8 08:17:12 | 显示全部楼层
Tvb好像有点慢,不过这值得收藏。

murphy 发表于 2010-12-8 09:15:41 | 显示全部楼层
紧系要~480拉...拉大左效果仲没甘好

エツクス 发表于 2010-12-8 09:37:46 | 显示全部楼层
感觉上480P噶要好好多

chrisrex 发表于 2010-12-8 09:44:53 | 显示全部楼层
火影我会收% y4 y2 b0 |' B
粗略对比过,拉大对锐利度冇乜分别,系画面平滑啲,但係容量大一倍,绝对唔抵,480超值啲

基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:20:26 | 显示全部楼层
我觉得用原版不用拉大

基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:21:20 | 显示全部楼层
火影我会收+ U5 H1 q( m; K. [$ F2 z: U; j+ P
粗略对比过,拉大对锐利度冇乜分别,系画面平滑啲,但係容量大一倍,绝对唔抵,480超值啲
0 n0 J7 |& Q. ^; Ychrisrex 发表于 2010-12-8 09:44
( K# ]% d( R3 p% ?

" g6 S' Q4 {/ W
5 |8 u% f2 A/ r* s1 i2 v2 E! @    和楼主商量设定权限在超三之上,让超三下不了

ngyan1600 发表于 2010-12-8 10:30:39 | 显示全部楼层
和楼主商量设定权限在超三之上,让超三下不了7 [- W7 _7 D( s9 g( O6 w
基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:21
5 R  G2 x+ ^* R
, Z; o: [% n2 z

; X4 b2 A) h+ T0 n: K) l: U    好....邪惡.....; O9 p" Y; t' n% B) e" e
我會限50分以下既人睇唔到
2 p  x0 l% Q4 F$ j大家都話要480,咁我就用480合

maplep 发表于 2010-12-8 10:30:43 | 显示全部楼层
看起来有黑边的压720P好点。。

1234下一页