[社区发布] 【原创合成】数码暴龙 4 无限地带【粤国日三语】【DVDrip】【更新50话完】

traimy 发布于2010-11-29 14:09 18070 次浏览 174 位用户参与讨论     [复制分享主题]
timaousi 发表于 2010-11-29 17:02:01 | 显示全部楼层
支持下~原來有兩位都合04~

traimy 发表于 2010-11-29 17:05:49 | 显示全部楼层
Traimy的合成作品都中意压缩到200几M; Z: q% k2 b: g9 D, g
183334257 发表于 2010-11-29 16:26
( z/ S8 ]5 v  Z, E
) ^' ?/ g1 E$ m& {0 ~9 n
都唔係噶,觉得片源又大又唔係十分高清先压。8 u  R* q' R+ _3 t
就是这部和勇者王吧!我无记错噶哇!

小c 发表于 2010-11-29 17:08:16 | 显示全部楼层
楼主有国语音轨窝!!

Batcat 发表于 2010-11-29 17:27:59 | 显示全部楼层
好耐無見樓主發合成片了!!要支持!!

SA_127 发表于 2010-11-29 18:44:46 | 显示全部楼层
又多個版本@@8 p: v5 p' j4 f2 r/ `5 a) k( B
呢個係再壓制過?

fub64 发表于 2010-11-29 20:02:18 | 显示全部楼层
great work..... I support this work and thanks for sharing

wulove 发表于 2010-11-29 20:08:27 | 显示全部楼层
【动画名称】︰数码暴龙 4 无限地带
0 ^* s  g6 v9 g' f$ K【语言字幕】:TVB粤语 / 国语 / 日语 / 冇字幕, J. l5 E2 q" y0 D4 \4 @
【动画集数】:50+ ~! `/ ~6 K3 b. y" }1 _
【 ...
; n; p) O, I; t1 [9 ]: jtraimy 发表于 2010-11-29 14:09
0 K- i9 i7 B$ c6 n2 _7 }
; x/ U. v( v; F( ?1 V* D0 w
视频格式】:(除17、23、25外,全是DVDrip)MKV
; r8 f, B8 {; i& h, ^你會用咩视频代??( ]' I. k- F  V
& J  O+ z8 F, p0 r$ T7 F3 L
可唔可以整張圖黎睇下有幾清........... e+ 有兩個版本............
$ U0 n: X8 i6 L# T4 P6 q8 e# E一個400mb左右  一個200mb左右
( j- o5 H& @9 _$ f如果樓主果個都清的話更係要樓主啦 所以有冇得截張大圖黎睇睇............
3 T9 z" a. c* y% G5 O
$ y& L0 t3 V. A$ y( B& w9 R最後多口問句 有冇人可以分流去115 空間............

mcnynbajay 发表于 2010-11-29 20:19:30 | 显示全部楼层
Traimy,你仍然繼續用REAL編碼了?
5 q  @! w" Y; p) B& i講真,我放系24寸屏睇,加上畫質增強,真的好明顯,畫質有損的(睇過小C同你的截圖都有明顯的差別)~~+ f7 C) `# j) y( E0 l2 w  }  U3 x
X264或高清編碼當道了,RMVB遲早被無視的~~~( U( z# n9 {% n! \& e
有無駁上粵語OP了?  無就索性收住TVBK錄影先了~

Ace0210 发表于 2010-11-29 20:19:47 | 显示全部楼层
老m
8 g! Q" z5 ^; U3 o分流片淡到mu啦  c  U7 S& x+ I, n: s5 q: N

" K0 Y6 H9 [# B$ R樓主
3 ^# o+ }+ ~$ k# z+ w% r5 i* w3 C終於再度開坑
: a( |6 J" t. ]1 L( _+ h支持

traimy 发表于 2010-11-29 20:46:52 | 显示全部楼层
Traimy,你仍然繼續用REAL編碼了?
1 [& T# \) o. E/ L. O; y. S講真,我放系24寸屏睇,加上畫質增強,真的好明顯,畫質有損的(睇過小 ...
4 V% l1 g6 V5 S* o4 Q6 Lmcnynbajay 发表于 2010-11-29 20:19
6 z1 o. t% R# x$ x- b7 n# Q
1 c+ u: C( t) L" f% T- ~
是啊,还是RV40( N/ G7 B6 ~+ e+ h
我放係22寸屏睇,觉得这套片的片源不是太清晰啦,而且有3集到现在为止都没下到DVDrip。* P. K: V4 r/ S0 }
上传成400MB一集都好多时间,所以压细它,当分享下音频。
$ r  e0 L& ^4 U) D/ ~# A; v是粤语op。

183334257 发表于 2010-11-29 22:14:16 | 显示全部楼层
都唔係噶,觉得片源又大又唔係十分高清先压。0 Z( {" c, L% r% l, s, d
就是这部和勇者王吧!我无记错噶哇!
  W% l; Q1 }$ L3 X! T; R: Ktraimy 发表于 2010-11-29 17:05
% X8 Q0 ]* Z9 G2 x+ n
% D$ }. t! S/ m& V

' q$ K3 p0 A% K2 F1 G9 j3 q, Q: v    嗯嗯,我就系记得勇者王同呢部~你的勇者王我都有收音频,呵呵1 N+ D( K+ z" L3 t9 @) v1 }* k
   但系无可否认,你压的200几M同原来的画质差别唔大,对于硬盘较紧的朋友的确系一个不错的选择
$ f" m+ T1 ]! ]4 O1 V4 a: p   话说,你这次用了粤语OP,这个音频收定了,多晒你先

ninaomu 发表于 2010-11-29 23:25:28 | 显示全部楼层
RV编码?  _  m* J; E; v/ d
那谢谢你的音频了