[幽默情感] 亚运会闭幕式居然有樱花歌

yjb338 发布于2010-11-27 21:09 1820 次浏览 29 位用户参与讨论     [复制分享主题]
yjb338 发表于 2010-11-27 23:04:02 | 显示全部楼层
小学音乐课里必学唱的一首外国民歌`
+ I$ I' ^+ o* [) b9 cKiver 发表于 2010-11-27 22:52
# ]0 Y3 D6 J" B5 u' C( l, _7 X

7 \, k7 Q) P5 F5 n宜家地小学要唱里只歌??死啰!以后生左仔送出去读算啦!费事做顺民~~~

yjb338 发表于 2010-11-27 23:07:37 | 显示全部楼层
过去咗,计较做乜,睇现在,
1 W" H1 k2 ^5 w; z+ o9 F平常心 发表于 2010-11-27 23:03

- n8 X8 b# |4 F2 ~: K7 `9 F
# L0 k: r2 P1 s, F5 @7 n/ Y6 l不忘记过去才有未来~~~

Kiver 发表于 2010-11-27 23:42:40 | 显示全部楼层
宜家地小学要唱里只歌??死啰!以后生左仔送出去读算啦!费事做顺民~~~
% D2 v; p8 A# H" T6 s+ `' lyjb338 发表于 2010-11-27 23:04

0 d6 c2 T+ E+ L' X2 y/ _
4 ?/ l; S7 x) B/ T7 x+ d0 d" J7 \/ g8 B: g0 L; N4 G9 R
    我地当年都有唱伽啦~~

kevinchan 发表于 2010-11-27 23:50:03 | 显示全部楼层
你试下去朝鲜半岛某个大街到唱下,看下会唔会给人凸扁你~~, e2 ]7 W6 \1 E0 l% X
yjb338 发表于 2010-11-27 22:08
* F: P) P) L" v3 c

# V; k* D1 a5 k8 r
' N& G$ ~. z: T0 b7 E    既然你咁讲,我肯定唔敢啦

lych 发表于 2010-11-27 23:57:36 | 显示全部楼层
感觉天朝播的JP歌好似来来去去都系个几首,好闷啫~~~~

by.iceb 发表于 2010-11-28 01:01:22 | 显示全部楼层
都无听过的人感到压力好大..

netasa 发表于 2010-11-28 02:30:30 | 显示全部楼层
广州同日本嘅有友好城市,所以有樱花歌我觉得唔出奇。  不过我无睇到闭幕式。第一次讲CCTV果阵就走人了。实在顶唔顺。做咩广州台要转播人地嘅信号咁折堕喔。

大天使007 发表于 2010-11-28 07:52:38 | 显示全部楼层
其实我不喜欢 樱花 的旋律

yjb338 发表于 2010-11-28 10:19:07 | 显示全部楼层
感觉天朝播的JP歌好似来来去去都系个几首,好闷啫~~~~
6 _, V2 D' z6 D- {lych 发表于 2010-11-27 23:57

( @6 t' S3 t* `( Q3 g喱届亚运叫做 潮流亚运,看来看去都唔觉好潮流。

yjb338 发表于 2010-11-28 10:40:06 | 显示全部楼层
广州同日本嘅有友好城市,所以有樱花歌我觉得唔出奇。  不过我无睇到闭幕式。第一次讲CCTV果阵就走人了。实 ...$ t" `! l+ v) `$ d) U$ @
netasa 发表于 2010-11-28 02:30

# D8 Y) I% v# Q' Z) k* }6 F; c! t, }看来看去没边个系本地歌手??果几个大风帆同水点可以代表广州,中国最早开阜既系泉州,海上丝绸之路起源 。广彩广秀广雕广州钟表最具代表没,粤曲小调没,美在花城没,就得个落雨大,喱个导演边嘘人来嘎~~~特别是礼仪小姐那条裙子,像夜总会的干活~~~

kidhitomi 发表于 2010-11-28 10:51:23 | 显示全部楼层
呢首歌不觉得好听!2 Q! Q" I5 U9 `( c2 I$ F+ I
睇佐印度歌后到SAKURA就唔睇了!!

ConvoyChan 发表于 2010-11-28 11:32:07 | 显示全部楼层
这就证明yy会由头到尾都系一个大杯具