[动漫讨论] 龍珠改TVB化的可能性有幾低

Ace0210 发布于2010-10-25 06:15 7179 次浏览 81 位用户参与讨论     [复制分享主题]
种子VV 发表于 2010-12-18 15:14:46 | 显示全部楼层
如果播嘅话换个晒D配音咁就真系冇咩好睇喇。始终龙珠太过经典,所以原来嘅配音系好难取代嘅!

九刀流 发表于 2010-12-18 20:15:19 | 显示全部楼层
如果播嘅话换个晒D配音咁就真系冇咩好睇喇。始终龙珠太过经典,所以原来嘅配音系好难取代嘅!# }; B0 W7 ?! w5 [
种子VV 发表于 2010-12-18 15:14
  W# a4 r1 V, k& C# r' H  v
4 y5 [1 o/ a  [3 d

! |& X! y2 C# V9 r! }' Y( ]    咁又系啊,如果唔系以前嘅配音咁就真系唔睇算喇!

tmc02086 发表于 2010-12-20 23:13:01 | 显示全部楼层
90%唔可能..
0 n6 ~8 v' ]% K3 t" N1 V  W9 ^( B大家要明白香港D家長真係好敏感架
- K  r( u6 n5 s" G7 j. j8 F) Z  Z以前龍殊都係要深夜先播..../ o7 V4 Z8 M3 Q! w
而家D卡通片,有DD打打殺殺,D家長一定會投訴!* x) t8 t* i, x3 `
龍珠呢D咁多打鬥既卡通, 實俾而家D家長話教壞細路!

T520025 发表于 2010-12-29 07:34:30 | 显示全部楼层
根本冇可能,TVB都有完整版嘅,冇必要再去买改噶版权,自己剪都得啦。

eegbook 发表于 2011-2-2 13:02:21 | 显示全部楼层
根本冇可能,TVB都有完整版嘅,冇必要再去买改噶版权,自己剪都得啦。
4 D( ^0 [5 s; I2 U- ?T520025 发表于 2010-12-29 07:34
4 }- H% Z- Z- @' E# \' F
; Q! f/ J, _+ t8 D% p7 [: W9 g

$ Y' r+ O* [8 P    又系省钱好办法噃。

老威 发表于 2011-2-7 22:38:09 | 显示全部楼层
会播的时间问题

gal 发表于 2011-2-14 23:39:39 | 显示全部楼层
有可能,但不高啊

kyo1983 发表于 2011-2-14 23:46:45 | 显示全部楼层
老实讲,龙珠我就全部睇晒了,不过龙珠改就真系未睇过

freedom82 发表于 2011-3-4 14:48:22 | 显示全部楼层
再播嘅,曾经的经典会唔会被憾动呢???还系支持原来的经典!!!!!!!!!

q1346810 发表于 2011-3-6 21:53:56 | 显示全部楼层
配悟空嗰位一路都仲系度 魔童都系8 ?: b. p7 O1 M& ?+ L
好似就系配悟饭细个嗰时嗰个唔系度 比达嗰个好似出咗国

kevinana 发表于 2011-3-14 09:52:46 | 显示全部楼层
几个过身同几个退休~哎~~

zuoxian99 发表于 2011-3-21 22:21:36 | 显示全部楼层
我认为是不会的了