[动漫资讯] 「旋风管家」改编台湾青春偶像剧,韩星也来助阵

timaousi 发布于2010-9-1 18:13 5111 次浏览 59 位用户参与讨论     [复制分享主题]
inber 发表于 2010-9-2 07:40:39 | 显示全部楼层
可能比句引用嘅說話遮住左!
7 N4 u  ^6 R$ Htimaousi 发表于 2010-9-1 22:34

3 t5 T) W0 z) E: p) `9 B0 w  s2 r: Q1 ?& Q7 E: b/ B& q5 G% P
9 Z$ r% g3 I, I- z
我編輯左兩次做左兩次實驗5 K8 v5 z, y3 Y  w  d
發現"引用"遮唔到

inber 发表于 2010-9-2 07:45:57 | 显示全部楼层
最憎就是真人版了!無愛4 }* G4 Q/ d7 z+ m" @) z& T" N
Ling1988 发表于 2010-9-2 06:09
: T6 k4 h9 d$ [" `3 [
5 R3 ^4 w+ e9 ?  J$ v" k* b

( P: J- I0 R8 J未置於憎吧= =(難道你只愛看動漫)

timaousi 发表于 2010-9-2 08:56:41 | 显示全部楼层
你要咁多星夢都沒咩嘢用(比曬我 )# n% e; O8 J! F! }  j
iamaboyandog 发表于 2010-9-2 07:08

/ H0 p7 v, i4 k
- N: \3 S; u5 g; G# [6 `$ @9 M  {' U5 J7 D; T) J, }5 t# O
    我都系多你少少!呢D錢我系用黎旁身嘅!

eegbook 发表于 2010-9-2 10:57:01 | 显示全部楼层
哇,哈韩一族有福气了。

jinguang 发表于 2010-9-2 13:17:09 | 显示全部楼层
估计除了关键剧情以外,很多情节是不一样的。类似符咒、必杀技这些特效,真人版不好拍啊。

inber 发表于 2010-9-2 13:21:55 | 显示全部楼层
我都系多你少少!呢D錢我系用黎旁身嘅!
* j/ a4 N2 y8 e8 R# o7 t# n  f, Dtimaousi 发表于 2010-9-2 08:56

6 @, D" q1 U& c: ^5 y& ~5 A: h) W( \+ n" a
& Q) l7 c' ^$ V
用來收買邊個4 b# U0 s. Q  \6 m: t" c
招出來

timaousi 发表于 2010-9-2 14:11:11 | 显示全部楼层
用來收買邊個/ ~0 }; S) L$ O* g9 o! o" e  L
招出來  b: K1 R' \2 q5 t, g5 p
iamaboyandog 发表于 2010-9-2 13:21

' `9 o3 @  R- B4 A& h9 {% o
* [7 N7 i  l& w7 B9 Y4 O7 V  u2 X$ k( H1 {
    甘少錢!根本唔夠收買D大人物!只系夠我旁身!比人打劫果陣比左D錢起碼唔會沒左條命仔!

inber 发表于 2010-9-2 15:08:01 | 显示全部楼层
甘少錢!根本唔夠收買D大人物!只系夠我旁身!比人打劫果陣比左D錢起碼唔會沒左條命仔!4 ~- z2 s! j2 C$ c
timaousi 发表于 2010-9-2 14:11
) z1 i* M  c' X6 g' p
% A5 s+ X' s& _% B. }/ f7 ?
* q  h6 d- C% n4 K
    D大人物系同你講心....唔系講金
3 J3 A3 L* h/ ~2 o: |4 v(就當而家我系黎打劫.........比曬D錢我 )

timaousi 发表于 2010-9-2 15:14:47 | 显示全部楼层
D大人物系同你講心....唔系講金
3 n" `3 q2 N( I: t0 q) B( {(就當而家我系黎打劫.........比曬D錢我 )
- v) J. M3 o* I6 }iamaboyandog 发表于 2010-9-2 15:08

9 D  a( o- \( F: q7 ~
1 H) a) a: p2 L3 W0 f" y3 S( s; \, }* Y% ?3 \
    逃跑先!等你追到我再比錢你!

inber 发表于 2010-9-2 15:21:02 | 显示全部楼层
逃跑先!等你追到我再比錢你!
. R: `5 q1 ~; V0 e8 Rtimaousi 发表于 2010-9-2 15:14

: D& T' {/ V* ~* S, W9 W1 r5 t# j# V! x' S9 R6 y
+ B  ~( a7 \8 h3 Q
你指的逃跑系唔系下線?............(千奇唔好啊,同我吹多陣當比錢我)

timaousi 发表于 2010-9-2 17:23:14 | 显示全部楼层
你指的逃跑系唔系下線?............(千奇唔好啊,同我吹多陣當比錢我)1 Q, ]5 {! H$ z! {: @# g* z
iamaboyandog 发表于 2010-9-2 15:21

) M% R5 _+ |2 T, l' [6 _1 V4 }7 y) `
2 I2 O% b3 o1 G2 V
    唔系止落線!我系度吹水姐!

inber 发表于 2010-9-2 17:27:05 | 显示全部楼层
唔系止落線!我系度吹水姐!
1 j3 S$ \( t  b( y$ F# u0 _' btimaousi 发表于 2010-9-2 17:23
: }% M3 b6 N6 p! z9 O2 m
) Q& L1 }/ \; B- L4 C' N, ]
; |  L* |* V& \1 K: G* H- U
你客死我5 p" l. E3 H3 u! Y
我己為走左個水友