[新闻资讯] 内地有线在TVB等境外节目插播广告并不违规

Kiver 发布于2010-8-28 12:52 7599 次浏览 138 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kuromi19 发表于 2010-8-28 20:52:12 | 显示全部楼层
D廣告成日都占曬D節目!新聞都會屏蔽,連電視劇集片尾曲嘅時間都唔放過!! C% e1 n; d, `7 u8 E2 A
jason78 发表于 2010-8-28 18:40

5 O3 u% B5 K# n8 c# \8 u$ X" g* {0 u: Q% Y' w- |5 V/ w9 M/ v, @. I

( s# N; e0 x6 S  v    据净系占咗片尾曲既时间都算喇,最离谱就系侧侧博唔多觉咁连个预告都cut埋你噶

kc123kc 发表于 2010-8-28 21:10:39 | 显示全部楼层
呢几年嘅插播广告越黎越多啊!

canvas 发表于 2010-8-28 21:34:40 | 显示全部楼层
本帖最后由 canvas 于 2010-8-28 21:37 编辑 4 _- f6 e( @  W7 @' U8 Z. e

1 H- d2 X$ c0 J9 Q  q4 z# d$ K記得以前tvb跟animax爭播Death Note的時候,有在廣東的卻說”點解tvb過了時間還不播Death Note?”那時候才知道會有插播這回事?後來看cctv、等其他台多了,發覺賣廣告跟平時看的10分鐘左右一次或收費台20多分鐘一次很不同,有時唱完首歌就賣廣告,有時播成20分鐘以上的廣告,本來想看完也抵抗不了睡魔去睡覺...雖然還沒看過插播的tvb廣告,但也聽說情況是非常嚴重的..., `; L+ V8 C; o6 w/ {! `* E
3 b+ q( I  A6 K* v. m5 Z6 f
ps,Death Note的中文變這個了”###S#笔记”?

kevinchan 发表于 2010-8-28 22:00:00 | 显示全部楼层
非内地人来同情我们吧

inber 发表于 2010-8-28 22:02:46 | 显示全部楼层
非内地人来同情我们吧) I% E$ `' M4 L9 Y2 {
kevinchan 发表于 2010-8-28 22:00
0 V. E3 W5 m1 z( L5 U
, d) M% V8 J+ c0 \, I4 w, f; F
9 z' t0 z2 Z" u6 v
聽到雀仔召喚- `1 g/ n* ^, R- L5 l8 c& m
立刻跑到同情

ce7441285 发表于 2010-8-28 22:06:30 | 显示全部楼层
就系插广告,就系唔被你看!......== 你吹他唔涨........

kevinchan 发表于 2010-8-28 22:24:29 | 显示全部楼层
聽到雀仔召喚' ]! W4 s0 v4 M5 }
立刻跑到同情
  p% c; G5 q9 h0 Fiamaboyandog 发表于 2010-8-28 22:02
& F. u9 F, p& f# p7 w1 V/ Q
6 b1 e8 X+ z! O. b  I

+ q! \) o$ H- S" ^8 J    如此神速啊= =多谢同情

inber 发表于 2010-8-28 22:27:39 | 显示全部楼层
如此神速啊= =多谢同情* s1 a5 E% E: c
kevinchan 发表于 2010-8-28 22:24
" p3 d3 S$ q+ Y) A+ x
4 r' @1 }8 e3 R: ~7 B6 ~; h& P2 x
4 o9 p. o4 i' P) G. X5 J2 F, s
你笑人地
: \! }: [5 z0 }! X8 ^8 P7 O我差成三分鐘

kevinchan 发表于 2010-8-28 22:38:23 | 显示全部楼层
你笑人地
& ^& A+ B! `5 N" j9 P" |3 }* H我差成三分鐘0 v8 L/ h8 h+ ^* }' _+ a
iamaboyandog 发表于 2010-8-28 22:27
# ?# a0 u, J# P4 d) m! N8 k# z

2 U, x: y  c- O4 Y" p
0 z) N7 t  I2 R$ y    不过你係第一个来同情啵= =仲话唔快?

QQ车 发表于 2010-8-29 01:33:32 | 显示全部楼层
总之悲哀啦,内地的政府部门是这样的了,你有你投诉,佢有佢照做.正如"5楼报纸"讲:"为人民币服务,稳人民着数".我都交了有线电视费,看到这些超时广告也只能是无奈------因为投诉无门.在此我衷心感谢香港同胞在论坛上发咁多的好节目给我们欣赏.

杀必死 发表于 2010-8-29 03:23:18 | 显示全部楼层
如果将D广告移去cctv的话,你话几好。

inber 发表于 2010-8-29 07:36:17 | 显示全部楼层
不过你係第一个来同情啵= =仲话唔快?: t3 P4 o; S: o; D' [2 ]' _
kevinchan 发表于 2010-8-28 22:38
* M2 i0 S, c; D( ^* y  k

' I1 D5 @. J. T4 t5 z
/ r, u( j- @4 p' [* m7 z4 t唔系波: D- y% q! [& W* @. ~" z
就算我而家先黎都系叫第一個# v/ N$ ~! q3 b" S% t/ @
因為等左咁耐都無第二個來同情
7 k! p% O6 Y  X- o  b咁做第一都唔可以叫快  (都無人同爭)