[动漫讨论] 今日J2播美少女戰士終於有變化!!!

SA_127 发布于2010-8-17 18:52 8391 次浏览 79 位用户参与讨论     [复制分享主题]
netasa 发表于 2010-8-19 03:22:42 | 显示全部楼层
美戰播左4集已經有2集俾人cut左畫面
3 a; k+ f0 n0 |! B合死人4 J7 ?% {7 U6 O
SA_127 发表于 2010-8-18 23:24

4 M. X% i1 h4 J7 \0 O0 f! f! C+ q  Q0 D; y  P" x6 s

) z4 I+ O+ Z' Z9 }  [! h- l    唔係话同以前嘅一样嘅CUT位咩? 咁基本上可以讲唔使点样重整啦。 其实依次我真係唔多明噶,究竟我地要J2嘅视还係声呢??!!

kevinchan 发表于 2010-8-19 04:16:23 | 显示全部楼层
唔係话同以前嘅一样嘅CUT位咩? 咁基本上可以讲唔使点样重整啦。 其实依次我真係唔多明噶,究竟我 ...5 B( `. ~& D, C- G
netasa 发表于 2010-8-19 03:22
9 I! M+ A  c9 k$ A

+ [9 @& Z3 m4 q0 L
7 `# C0 y+ f" e3 x7 s: I& \7 j* _    完美主义者都係合成版啦...非完美主义者的就收录影版够了

qknc 发表于 2010-8-19 11:25:12 | 显示全部楼层
支持 旧版粤语op

ninihaoha 发表于 2010-8-19 11:49:01 | 显示全部楼层
印象係版權問題唔可以用. v! E/ K4 A3 H' c
SA_127 发表于 2010-8-17 19:16
0 l& `% _7 w7 t, r  }
咁样吖。。。真系可惜咯 呢首歌好听到不得了

ninihaoha 发表于 2010-8-19 11:49:49 | 显示全部楼层
我表示5想又多一版本
+ E1 i6 |8 H' U7 Q+ ~7 flovepx 发表于 2010-8-18 23:16
7 E" }% _: C/ ^. E, D+ h

' ]7 e8 ^1 o' \$ y5 R. }' f7 |
" o+ c; ?7 J' c6 ?% [我哋选择起来都好有压力噶

candy0505 发表于 2010-8-19 15:37:40 | 显示全部楼层
J2播翻美战甘经典??!!可惜睇唔到' \+ f/ G, d1 ~# J' W% V) ~
话说前两年儿歌颁奖典礼听hotcha翻唱美战,当时真系想转台

moschino 发表于 2010-8-19 16:14:40 | 显示全部楼层
干脆两个声道都直接用日文OP仲好啦·········

chen2010 发表于 2010-8-20 06:44:00 | 显示全部楼层
我要求没有这么高,只要是重播,都好!

693795223 发表于 2010-8-22 07:03:26 | 显示全部楼层
对新版OP很是无爱,无日版嘅OP,起码都要旧版粤语OP啦,新版呢个太囧了

chinocc 发表于 2010-8-22 23:43:29 | 显示全部楼层
有日文op 真是超開心的說!!!7 Q5 l  _7 ?: a: M3 H% A5 Z
hotcha 的版本實在是...............................
: l9 M' g+ x4 L: C$ ]我不能接受啦!!! 看日文op的開場.. 就是要聽日文op 歌才對!

tmc02086 发表于 2010-8-23 15:18:01 | 显示全部楼层
HOTCHA的, 不要提了...& P8 F# k. `. M2 R5 I
爛得很. {- \, k* y3 `5 Y
還是原來的日版好^^

QQ车 发表于 2010-8-24 11:08:30 | 显示全部楼层
好消息,不过我仲喺钟意以前周慧敏、王馨平同汤宝如果个版本,希望以后会用翻喇!' s- _. J) C$ u( n
kenhai74 发表于 2010-8-17 19:08

9 G' k' ~$ ^5 R
$ l, g; n( P; q* M8 N
/ G9 b& J) ^6 F    攒同你的说法.