[动漫讨论] 經過多日嘅刻苦學習= =!終於都學會壓BDRIP了

漫步雲端 发布于2010-8-10 13:57 5818 次浏览 61 位用户参与讨论     [复制分享主题]
壓制嘅動漫係‘輕音第二季’BDMV...
0 b7 w9 S/ Y% s) y: o3 A
: X0 Q2 f. q4 ]* H原檔M2TS碼率43MB/S 7.12GB一集,經壓制後大小1GB-1.4GB左右 含3條FLAC音軌7 k$ _$ i4 _9 }* P
廢話不多講了大家嚟睇下我壓得如何
4 K! P/ y9 j3 k8 k0 D  n6 n: r* o7 g0 s6 a

+ B- c1 j; I. H! ^. B) I3 h上圖為BDRIP2 N  |0 m: O7 S
# e. k6 p4 ]$ _+ P# S
下圖為原盤# q% M* [  P) W* q

+ G$ g6 ]+ Y" ]- V0 M4 ?9 u# n4 d1 s/ X$ d9 Z% J0 V+ L
! \5 I5 t5 d% m/ P. [: ^8 @: M

( n7 X( C! A  e( r) |  z# V- K唔知有冇發去錯版區呢?如果發錯了麻煩版主幫手移帖 千萬不要咬我

已有(61)人评论

ConvoyChan 发表于 2010-8-10 14:05:31 | 显示全部楼层
调过对比度么 上面深色D

漫步雲端 发表于 2010-8-10 14:11:13 | 显示全部楼层
调过对比度么 上面深色D9 c# n) }- }9 i
157972678 发表于 2010-8-10 14:05
# q& D$ I0 R2 h1 [$ z
9 X: O' K; j* F3 q
/ X4 V/ r! p! A5 a
嗯 調過少少

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:14:27 | 显示全部楼层
你唔讲我真系睇唔出边个系原盘...

漫步雲端 发表于 2010-8-10 14:18:32 | 显示全部楼层
你唔讲我真系睇唔出边个系原盘...
% t. U% D& s0 i1 p$ f. Ekc123kc 发表于 2010-8-10 14:14

, G) y& V% F9 X) N
2 J/ K  E. F: H7 C. \8 E# u; y
嘻嘻 真的嗎?

timaousi 发表于 2010-8-10 14:29:31 | 显示全部楼层
我覺得唔錯啦!但系我都系中意原盤D色!

基拉杰特 发表于 2010-8-10 14:35:56 | 显示全部楼层
恭喜啦!!

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:57:52 | 显示全部楼层
嘻嘻 真的嗎?' V& J+ O2 g0 p( X& E
慢步云端 发表于 2010-8-10 14:18

# d! s$ R* R/ g% L1 A. Q" h, F: z& o
快D老实交待你系用乜软件搞嘅,等我偷下师先.

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:58:58 | 显示全部楼层
嘻嘻 真的嗎?1 l, g( ^% a5 V0 U+ p3 A
慢步云端 发表于 2010-8-10 14:18
7 K" ~  B" M) H/ ~

% `$ S  D* T3 y( H  T+ p$ {& ]
    坦白从严,抗拒更严!

小c 发表于 2010-8-10 15:11:52 | 显示全部楼层
恭喜恭喜!

漫步雲端 发表于 2010-8-10 15:20:23 | 显示全部楼层
坦白从严,抗拒更严!- w3 Q0 r$ Y/ _* w- i
kc123kc 发表于 2010-8-10 14:58

* G8 r7 ^% C, \8 o. f) `. c' I0 n( p
0 K2 L6 Y8 k/ p8 Q8 q
製作BDRIP要用7種軟件的這裡不多說了 想學自己看教程吧

漫步雲端 发表于 2010-8-10 15:24:50 | 显示全部楼层
我覺得唔錯啦!但系我都系中意原盤D色!
4 h6 A' z. }  L# G$ Etimaousi 发表于 2010-8-10 14:29
; z9 Q. G2 o% g7 d# v7 J

3 ]/ }3 y% |$ C
+ s9 W" `* W8 ~* I. V沒辦法 因為壓制時色系改變了...但我覺得睇落都幾舒服啊