[动漫讨论] 經過多日嘅刻苦學習= =!終於都學會壓BDRIP了

漫步雲端 发布于2010-8-10 13:57 5799 次浏览 61 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-8-10 17:05:07 | 显示全部楼层
= =!現在1TB都係400蚊
% [' [, s. L! I$ {, B0 _慢步云端 发表于 2010-8-10 16:40

6 e* G4 ^# h& ]/ w8 L# U- s: l) A3 a" D3 X; ~
/ |* N7 T  w% S' C# [* Q! }
    好耐无留意,原来可以咁平

victorsengmo 发表于 2010-8-10 17:06:59 | 显示全部楼层
= =!現在1TB都係400蚊
0 c( a5 D. R5 h' z5 R, {' N$ Y: C- `慢步云端 发表于 2010-8-10 16:40
/ K1 G$ y5 j9 o, x

# m$ a, ^4 @( k" n2 t  g1T 巳經唔夠用, 要買2T 了.

漫步雲端 发表于 2010-8-10 17:09:23 | 显示全部楼层
的確差好多!我都摞左黎對比!我原本就知道華盟壓D也麻麻地!但系估唔到會差成甘!搞到我想洗曬之 ...! a" P* q& n# G
timaousi 发表于 2010-8-10 16:50

3 L! A5 C1 r4 ], V3 w. }. a: r  a8 m$ @! K- f+ o+ k; i$ R
% t3 l+ Q7 |- z8 w
我自己壓呢個如果音軌係AAC的話每集可以減少200M 而家3條FLAC都差不多400M了
- N4 U8 Y7 k6 f0 Q  U! ]  N不過現在主流的BDRIP音軌是FLAC

漫步雲端 发表于 2010-8-10 17:11:39 | 显示全部楼层
好耐无留意,原来可以咁平
7 E" ^4 F: q4 T. U: dkevinchan 发表于 2010-8-10 17:05
+ p/ H9 G. k3 x6 K5 I

: n& y8 g7 f% [0 X, n, l3 U% B
' O9 P/ p! X0 |" ?呢啲嘢你問我就最清楚啦...

kevinchan 发表于 2010-8-10 17:20:57 | 显示全部楼层
呢啲嘢你問我就最清楚啦...
; I# o4 @8 @! [: e3 \慢步云端 发表于 2010-8-10 17:11
/ p% N8 O6 b$ m' F6 K9 G5 c

: z: X+ {% m8 b) t) ^1 ^
7 M" b5 v5 {" M  W! B) M4 q) E    搵你买有无discount噶?

漫步雲端 发表于 2010-8-10 17:27:50 | 显示全部楼层
搵你买有无discount噶?
7 A( w1 s( d# J6 lkevinchan 发表于 2010-8-10 17:20

9 s$ F/ c/ x7 L( y& k3 U$ o) q' Y7 l) k
7 Y& Y" E6 z0 y# R$ G; ?' e
# @1 w( u% e9 R! vdiscount = =!我打工的 又不是老闆...不過話你知現在西數1TB 32M廣州番禺呢邊410就可以買到了 怕你變成水魚

lovepx 发表于 2010-8-10 17:33:51 | 显示全部楼层
的確差好多!我都摞左黎對比!我原本就知道華盟壓D也麻麻地!但系估唔到會差成甘!搞到我想洗曬之 ...6 b7 y' |8 ]7 a
timaousi 发表于 2010-8-10 16:50
0 `0 z8 Z( M% g2 H1 @

% _! W& [/ `5 E5 ?! z! u; l, f! L1 t8 J7 _) T
    抵死 应该学我收QTS

lovepx 发表于 2010-8-10 17:36:58 | 显示全部楼层
slow叔嚟晒命个人觉得调深色5太好,原盘嘅色柔和好多

艾米尔 发表于 2010-8-10 17:43:31 | 显示全部楼层
其实我等紧你合轻音1三语合成版嘎..............
# W: Y/ Y% ~0 t你应该9月份TVB播就会合呱

漫步雲端 发表于 2010-8-10 17:47:31 | 显示全部楼层
slow叔嚟晒命个人觉得调深色5太好,原盘嘅色柔和好多$ ]0 B$ {5 K3 X9 [. a
lovepx 发表于 2010-8-10 17:36
3 b5 Z' z% g) k$ B* W( F
# [7 D" p6 K1 j" |: C: `0 d
7 z. ^3 \: {% J' j' G- M4 c
有乜好曬?我係嚟問下你地嘅意見覺得壓得點自己再做改進..當然係沒專業人士壓得咁好啦

漫步雲端 发表于 2010-8-10 17:51:11 | 显示全部楼层
其实我等紧你合轻音1三语合成版嘎..............  Q0 z4 X# Y: J- F' K$ ~  E
你应该9月份TVB播就会合呱" z$ m! I/ k& b0 H$ X
艾米尔 发表于 2010-8-10 17:43

( C# U. h3 u1 H$ R. p9 A7 Z
4 c) t; B2 Y! p$ R
  e$ m, D; r  G3 N) z- n會合..反正片源都上傳咗啦 到時發校正音頻就可以了

kevinchan 发表于 2010-8-10 21:08:11 | 显示全部楼层
抵死  应该学我收QTS5 v% \) d3 }3 u% J
lovepx 发表于 2010-8-10 17:33
6 V8 ~) r3 f9 N" D. F: d
$ F/ Y- C4 S  P! Z# E

8 t3 }* V9 e. |& d5 f    有人好得戚吖,咔咔