[动漫讨论] 經過多日嘅刻苦學習= =!終於都學會壓BDRIP了

漫步雲端 发布于2010-8-10 13:57 5816 次浏览 61 位用户参与讨论     [复制分享主题]
壓制嘅動漫係‘輕音第二季’BDMV...
8 M* e+ e8 `4 J
/ V- X' u3 C4 g. O2 Y原檔M2TS碼率43MB/S 7.12GB一集,經壓制後大小1GB-1.4GB左右 含3條FLAC音軌2 c1 N8 @& c( P6 b. m9 D
廢話不多講了大家嚟睇下我壓得如何
  w! I2 t9 H. w3 y! H$ ^! `! @( i+ V4 t9 c8 a
# B* ^6 H. v( p* i' n8 c+ n
上圖為BDRIP  o, r* P) @1 n2 \

$ a- x/ @6 \0 ?' V下圖為原盤
0 l; p9 l# X5 ^$ c& K- u# ?0 R. \& Z- C
. g, b% f  }/ b/ Z& L. F) }4 l
( ~7 I# p$ |8 b( G+ z
7 [. L- Y# n' h7 b
唔知有冇發去錯版區呢?如果發錯了麻煩版主幫手移帖 千萬不要咬我

已有(61)人评论

ConvoyChan 发表于 2010-8-10 14:05:31 | 显示全部楼层
调过对比度么 上面深色D

漫步雲端 发表于 2010-8-10 14:11:13 | 显示全部楼层
调过对比度么 上面深色D2 t2 O- [+ O. D5 p4 V
157972678 发表于 2010-8-10 14:05

N. }- S8 X/ t0 b& G: N$ w7 c9 ?$ u+ W$ l- H& [/ E2 X
) P* d! z! Z/ z6 w: d
嗯 調過少少

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:14:27 | 显示全部楼层
你唔讲我真系睇唔出边个系原盘...

漫步雲端 发表于 2010-8-10 14:18:32 | 显示全部楼层
你唔讲我真系睇唔出边个系原盘...
* n7 K7 J+ y* V& Y3 Z# qkc123kc 发表于 2010-8-10 14:14

3 b. E. y( t8 Y: u" K8 Y2 v/ p6 r) _7 q; b( c1 T+ n9 q
$ I1 l& o/ b% C& T8 Y4 D; ~
嘻嘻 真的嗎?

timaousi 发表于 2010-8-10 14:29:31 | 显示全部楼层
我覺得唔錯啦!但系我都系中意原盤D色!

基拉杰特 发表于 2010-8-10 14:35:56 | 显示全部楼层
恭喜啦!!

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:57:52 | 显示全部楼层
嘻嘻 真的嗎?
% a+ M4 N1 y! p0 a* _0 Q6 s慢步云端 发表于 2010-8-10 14:18
$ ^) L7 U2 z0 w7 K
4 G. v0 t  l/ v2 X' H' n9 ^4 K* P
快D老实交待你系用乜软件搞嘅,等我偷下师先.

kc123kc 发表于 2010-8-10 14:58:58 | 显示全部楼层
嘻嘻 真的嗎?
8 X$ p. t. N1 h  y" K9 H* _7 t慢步云端 发表于 2010-8-10 14:18

$ U9 V& C$ k/ i( x! n. P9 y' C# u& W7 Y9 H* e
0 F" F2 m( |, Y3 o
    坦白从严,抗拒更严!

小c 发表于 2010-8-10 15:11:52 | 显示全部楼层
恭喜恭喜!

漫步雲端 发表于 2010-8-10 15:20:23 | 显示全部楼层
坦白从严,抗拒更严!
( \: X/ d; h! b7 r8 Z( {9 Dkc123kc 发表于 2010-8-10 14:58
# R* |3 R: }+ K) z- R0 W2 J
: \; P8 u4 t8 e

8 K1 k2 q2 [2 V6 e" @製作BDRIP要用7種軟件的這裡不多說了 想學自己看教程吧

漫步雲端 发表于 2010-8-10 15:24:50 | 显示全部楼层
我覺得唔錯啦!但系我都系中意原盤D色!: o, W2 y( l& }
timaousi 发表于 2010-8-10 14:29
0 V/ u) y, e5 U8 }4 m
8 W- u* ?, \2 d( C  Z

% b, h* }# h1 j. B/ t/ b沒辦法 因為壓制時色系改變了...但我覺得睇落都幾舒服啊