[填词征唱] 冒険でしょでしょ?(粵ver.1.4)

幻羽●然 发布于2010-8-3 01:52 2419 次浏览 21 位用户参与讨论   [复制分享主题]
竜崎 发表于 2010-8-4 02:01:22 | 显示全部楼层
好劲喔...兼且仲係Tvsize嘅添...赞一个先...个人认为修葺一下就唱得,边位预订先,嚟报名喇...' h6 ]: z  U' }# X+ C
ps:咁迟先嚟顶太失职嘞,话嗮我都係同行吖...

kevinchan 发表于 2010-8-4 06:03:19 | 显示全部楼层
都係自己去搜索原唱歌曲听听先,今次依然唔贴出原唱链接

空灵 发表于 2010-8-4 08:46:04 | 显示全部楼层
好劲喔...兼且仲係Tvsize嘅添...赞一个先...个人认为修葺一下就唱得,边位预订先,嚟报名喇...
( {5 j6 k) w# S; eps:咁迟先 ...# ]4 n9 P( J, ^+ ]
竜崎 发表于 2010-8-4 02:01

& u9 [2 v7 u3 `- F
8 n! H; C- B- Y
+ @$ H* t: }' A7 m+ h    嗯,揾个人执一执就可以出作品了~[望龙崎]有个人好似对凉宫嘅歌几熟悉下

竜崎 发表于 2010-8-4 11:34:06 | 显示全部楼层
嗯,揾个人执一执就可以出作品了~[望龙崎]有个人好似对凉宫嘅歌几熟悉下9 |7 m1 F3 W) P% d8 s, y8 v
空灵 发表于 2010-8-4 08:46

. o$ i3 ^. A1 p! w; p" x( X
6 r1 ~& c/ o: b“有个人”应该唔係指我啩...我净係睇过TVB版咋...你想叫我毁咗首词啊=_,-!...

幻羽●然 发表于 2010-8-4 19:21:43 | 显示全部楼层
[再望過去]高手請指教

kevinchan 发表于 2010-8-4 22:34:01 | 显示全部楼层
帮楼主整咗个链接过来,係米呢首歌呢?可惜我对呢首歌唔熟,唔识跟住唱

幻羽●然 发表于 2010-8-5 00:29:58 | 显示全部楼层
我轉左tv siez

烽棱潇潇 发表于 2010-8-29 11:24:41 | 显示全部楼层
有点不太顺的感觉!好难唱甘~~~~

幻羽●然 发表于 2010-9-1 02:02:10 | 显示全部楼层
回复 20# 烽棱潇潇
! \3 ^8 E% F% C$ P1 f! q8 y( Z/ Z$ m$ _: v. ]' t5 K9 b
其實你覺得邊個位難唱

烽棱潇潇 发表于 2010-9-1 15:21:32 | 显示全部楼层
回复  烽棱潇潇
& O0 [) A, m" Z7 u
  }$ |( U' T& B2 Z, f其實你覺得邊個位難唱
1 N* i5 a( G1 }  c8 ]幻羽●然 发表于 2010-9-1 02:02
6 Z' z+ @5 M$ o; m, e0 s/ q

9 m' j) I0 v) |' Q: x# q% @6 s  h6 q+ v9 r
    感觉从刚开始入K的时候就有点,字上面好象不够顺,唱的时候很容易会错词的感觉(那是你口糊而已.._)