[软件应用] 最新Windows7旗舰中文32位安装版2.0(带激活工具)0716最新整理分享!

woainixp 发布于2010-7-16 11:55 5789 次浏览 97 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-7-16 20:41:50 | 显示全部楼层
當你玩遊戲就感覺到明顯區別了..我以前做過试验內存為512M時開機係300M左右再升到1G時開機450M升4G時 ...; D* \9 R- W8 R) Q
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:37

5 V5 l! a: D# N! j  V- k( q% M( j5 a4 D

6 ^6 n) E6 O* @5 L8 I    嗯,我谂玩游戏绝对有区别!我平时唔开firefox就无乜大影响,如果开咗firefox,时间长了台机变得好卡,firefox超吃内存,真係顶唔顺,所以依家用返maxthon

maplep 发表于 2010-7-16 20:44:32 | 显示全部楼层
4G内存路过。。。再路过。。

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:45:36 | 显示全部楼层
嗯,我谂玩游戏绝对有区别!我平时唔开firefox就无乜大影响,如果开咗firefox,时间长了台机变得 ...
. {) \/ R9 Q% c! M% L- f. Q6 wkevinchan 发表于 2010-7-16 20:41
2 j" S1 e: B' z, l: m
/ \- h" s5 }) j. r! X9 F

4 V- w, z" U9 m' N3 \firefox好少用不過應該點都好過IE8嘅

lovepx 发表于 2010-7-16 20:46:45 | 显示全部楼层
抱歉,我的意思是有空我去找来, X9 Z: g% g7 t% ]1 K
基拉杰特 发表于 2010-7-16 18:13
4 W- @- G" s# V8 z. w

$ _- T6 q& U8 c0 q& c
/ N( o! }' e$ w8 h( |6 Q  ^( F    呵呵..冇所谓啦~

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:47:44 | 显示全部楼层
firefox好少用不過應該點都好過IE8嘅' y8 }4 p8 D6 m' E' g8 x
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:45

% E7 Z" j: G! U
# G' Z. Y8 E2 K
: z' Q: h9 E4 E8 f; T    我最憎IE8係新选项卡打开网页,又要重新调出输入法先可以打中文,如果我用IE8上粤漫社吹水,我就累死囖= =

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:54:36 | 显示全部楼层
我最憎IE8係新选项卡打开网页,又要重新调出输入法先可以打中文,如果我用IE8上粤漫社吹水,我就 ...
! y# E" p8 `7 l3 Ykevinchan 发表于 2010-7-16 20:47

2 @: ~" S: Q& @' m4 j0 g
  k2 f4 `! l+ R. Y3 B' r; H; _0 j: ^- e! d/ S. p! y0 Z
加上太占資源了 開幾個網頁都3-4百MB內存

cuterinoa 发表于 2010-7-16 20:57:42 | 显示全部楼层
我win7换佐winXp... 用唔到啦

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:59:15 | 显示全部楼层
加上太占資源了 開幾個網頁都3-4百MB內存
2 w" e' k/ B0 E7 d- {6 N" T5 G$ ~慢步云端 发表于 2010-7-16 20:54

4 G8 d% b- _, a/ n3 w4 ]' A+ h( |7 |+ v4 F; {, p
. w1 a7 B( j$ _. A
    哇,咁睇嚟你开咩软件都占好多内存啵,我用IE或者maxthon开十几个网页都係200MB左右(好少超过200MB),firefox刚刚开就90M,不过耐咗就不断上升,无止境的

漫步雲端 发表于 2010-7-16 21:06:33 | 显示全部楼层
哇,咁睇嚟你开咩软件都占好多内存啵,我用IE或者maxthon开十几个网页都係200MB左右(好少超过20 ...
- M; L9 T' R/ Ukevinchan 发表于 2010-7-16 20:59
8 Y) N( `+ ~" u' w) ?  O8 W2 V$ b

8 Z! \+ n! b, P. o5 U+ D6 I% E2 l" V' n8 F: m: M
個啲爛鬼廣告占內存多啊...你試試上驅動之家首頁廣告掛滿曬 卡到經常死IE的

maplep 发表于 2010-7-16 21:10:01 | 显示全部楼层
我win7换佐winXp... 用唔到啦
( S: O$ P1 v" e( Ecuterinoa 发表于 2010-7-16 20:57

0 ]- |  l: \! {8 J, o- u4 M( I
: u/ z! S8 ~4 j3 d用不到什么?

kevinchan 发表于 2010-7-16 21:13:10 | 显示全部楼层
個啲爛鬼廣告占內存多啊...你試試上驅動之家首頁廣告掛滿曬 卡到經常死IE的: R/ N, Z9 C" W6 s2 }$ y) v/ @/ n
慢步云端 发表于 2010-7-16 21:06

+ k7 r  G2 b: S7 C* W0 {& o- [  R

+ l2 ~8 N% w: `- b4 `    头先即刻试咗打开5个mydrivers.com,真係几大,任务管理器显示3个IE.exe共占276MB.......但係都好过firefox,点都唔够火狐卡= =!
4 r* q% Y& L  x) x' s' S  q9 qPS:任务管理器你睇“提交大小”定係“内存(专用工作集)”,我係睇“提交大小”

漫步雲端 发表于 2010-7-16 21:19:43 | 显示全部楼层
头先即刻试咗打开5个mydrivers.com,真係几大,任务管理器显示3个IE.exe共占276MB.......但係都好 ...
" u" F! C6 P4 u+ Hkevinchan 发表于 2010-7-16 21:13
8 b" T2 [. H, L+ o% G
) d9 T  R1 r# a( A* K' W
. O* s  h. @) S! m2 b# k
同你一樣囖...我幫人裝機要上驅家搵驅動的 次次上去都起碼卡幾分鐘的,因為廣告實在太多