[软件应用] 最新Windows7旗舰中文32位安装版2.0(带激活工具)0716最新整理分享!

woainixp 发布于2010-7-16 11:55 5817 次浏览 97 位用户参与讨论     [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:01:47 | 显示全部楼层
我嚟啦,show下我嘅凌乱桌面8 {  z2 i1 s: p% t8 s7 |
kevinchan 发表于 2010-7-16 19:56
( V1 t3 d) z+ q9 Y6 _* k

/ |4 U5 y% K2 ^* o- C9 c3 C( b7 A% F- m. |
你用3個浏览器兩個播放器= =!

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:05:54 | 显示全部楼层
1 \6 V5 o9 b1 ?* t9 ?& s慢步云端 发表于 2010-7-16 20:01
. ~, q; b( r9 `% P: O# J& y

7 f. H0 U: |. Q- B9 x$ ^
" b) Q# x0 x) Z" C    仲有个MPC播放器,装解码器时带埋的,嘻嘻..........一般情况下我用KMP的

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:07:09 | 显示全部楼层
而且任務蘭下面有很多程序在運行,你1G內存唔覺得卡咩?

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:10:28 | 显示全部楼层
6 w5 S! k: d: |! ~& `9 T+ O5 g慢步云端 发表于 2010-7-16 20:01
我重装系统之前有4个音乐播放器= =!foobar200,amp2,千千静听,酷狗
/ A8 C/ u0 O( L, f  Q6 k6 N浏览器都有4个,360浏览器,firefox,maxthon1.8,IE8/ I8 H4 X- R% c; a4 d5 l% z$ T# r# `
我自己见到都晕囖

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:12:06 | 显示全部楼层
而且任務蘭下面有很多程序在運行,你1G內存唔覺得卡咩?3 j; r# }9 e" y1 S. r( `; I
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:07

e' H  {: ^7 x2 E7 {
; @% M( I2 H8 W+ o1 f, E! e3 G# _* R# [& w( B) M, J0 R' n
    好多咩?我开咗BT,千千静听,comodo防火墙,小红伞杀毒,一个截屏软件,全部都占超小内存

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:13:06 | 显示全部楼层
仲有个MPC播放器,装解码器时带埋的,嘻嘻..........一般情况下我用KMP的# i' c! L; r+ z; O: K" g
kevinchan 发表于 2010-7-16 20:05
/ N7 s, i7 D( N; Z, w7 L5 ?

# q& A1 c* A" U# d  L$ f. ~
' ^  F4 x2 f1 ]4 e我只用KMP其他直接無視...話說你個傲游同我嘅應該係一樣版本吧

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:15:17 | 显示全部楼层
好多咩?我开咗BT,千千静听,comodo防火墙,小红伞杀毒,一个截屏软件,全部都占超小内存4 b( ^! |1 }% R
kevinchan 发表于 2010-7-16 20:12

. g, r' {8 ?$ {) O1 V3 b6 Z8 V6 B3 a* {  N* C) F

' q3 J5 f, H" \, s7 L. v你開機有幾個進程了?我45個內存占用1.2G

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:19:19 | 显示全部楼层
你開機有幾個進程了?我45個內存占用1.2G+ ]* o/ B( T! p3 F
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:15

7 D1 r2 f$ |5 f9 b* g/ Y/ Z0 d( c% m% O/ T5 p- b8 w

6 {3 X" g( i+ D, o, V    开机40个左右吧,占400+M- k' d, g% D5 ?+ [9 m
我个maxthon係1版本,不是目前最新的2版本,即係旧版本

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:21:07 | 显示全部楼层
你開機有幾個進程了?我45個內存占用1.2G2 f) h4 w2 z- L! ^# S
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:15
' t$ q* q! W# `7 ~/ b

/ m( N. Y0 S) j2 t$ p
6 |( [' L6 U7 e2 g: Y* v    你64bit梗係唔一样啦= =!我感觉我依家同XP差不多,都係开机几百MB

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:27:49 | 显示全部楼层
开机40个左右吧,占400+M" i/ F; F) L: C$ Z. n- e
我个maxthon係1版本,不是目前最新的2版本,即係旧版本
- H5 s% k3 ]2 [# K/ nkevinchan 发表于 2010-7-16 20:19
" t7 S2 @/ l7 @
+ {3 ?" k% B  o2 H$ N( b
2 D4 p. ~2 q' j" W, J6 p& v
win7內存使用動態的當你內存越大占用率就越高 不過同時開打軟件速度都越快...我都係用傲游1因為只有1先支持Aero

kevinchan 发表于 2010-7-16 20:30:59 | 显示全部楼层
win7內存使用動態的當你內存越大佔用率就高 不過同時開打軟件速度都越快...我都係用傲游1因為只有1先 ..." x9 H. W7 x( |' C7 Z0 j
慢步云端 发表于 2010-7-16 20:27

/ J. U2 ?' G" p$ K1 G2 M* D
6 |- L  S5 q! X0 k- d
( ]! p, T0 P( T6 ?7 e    点解我插2G内存落去感觉一样嘅- -!内存使用率都好正常,感觉唔到有区别.........可能4G同1G就明显好多

漫步雲端 发表于 2010-7-16 20:37:27 | 显示全部楼层
点解我插2G内存落去感觉一样嘅- -!内存使用率都好正常,感觉唔到有区别.........可能4G同1G就明 ...4 L5 Q5 h* p, F; i5 U
kevinchan 发表于 2010-7-16 20:30

( R0 C. B& q- D- T' y
7 K2 e1 C. f5 p5 E+ G7 a2 y- z) U0 v3 I" M& y
當你玩遊戲就感覺到明顯區別了..我以前做過试验內存為512M時開機係300M左右再升到1G時開機450M升4G時開機就1.2G了