[新闻资讯] 昨晚睇左巴西VS朝鲜~后感

aaron81 发布于2010-6-16 10:01 1789 次浏览 32 位用户参与讨论     [复制分享主题]
richard 发表于 2010-6-16 12:52:56 | 显示全部楼层
入到一球算系完成任务了

熊猫仔 发表于 2010-6-16 13:16:41 | 显示全部楼层
朝鲜呢场打得好好,值得敬佩啊!$ h" g1 S9 ^  H+ l( {* W% h2 ?& t
反观巴西,实在不在状态,攻击三叉戟毫无作为,$ F. w, @0 e8 X5 n* V
两个入球一个来自后卫,一个来自又中场4 F/ J8 r9 C# F. ^; n
唯独罗宾奴第二球嘅助攻相对出彩,
$ C$ O* g5 t+ O5 O5 y- F% {0 n' h前锋法比安奴嘅实力根本体现唔出大将风范,
" g, r1 {) r1 \& v& u可以话根本唔配巴西主力前锋!
6 G$ p% _: {4 e' r& G中场运作亦不佳,卡卡不在状态,
& Q/ Z* T: Q. r; D4 C; O而且邓加要求卡卡做组织进攻根本唔符合距擅长突破嘅特点+ h( j9 v( ^& n( H1 b, l6 o' h
总体嚟讲,巴西实在无02年3R嘅仅略型,亦不及06年梦幻四重奏嘅华丽8 ?$ e4 O' ]7 `2 y" V6 V, O$ {
归根究底,就因为主教练邓加拒绝朗拿甸奴同艾迪安奴两个当打之年嘅巨型
) q1 i3 X* y7 f4 {# B' C+ f4 ^又放弃迪亚高同帕托两个未来巨型* O. s1 e/ E. I' R- {9 ~8 ~
今年巴西唯有寄望卡卡复苏! m2 J' A6 z( |( h* A: p
不然只有一个字---悲剧...

aaron81 发表于 2010-6-16 13:20:24 | 显示全部楼层
朝鲜呢场打得好好,值得敬佩啊!
$ C5 F3 R: I; r' O3 C反观巴西,实在不在状态,攻击三叉戟毫无作为,
" R2 x( D" _; \& r" c% L两个入球一个来自后卫, ...
: q) o+ d( b! J7 b) T7 ]熊猫仔 发表于 2010-6-16 13:16

. ]. J4 m! k. I6 x
: G2 C  `$ t. O果然是识波之人~若果巴西走吾远只能怪教练,不能怪卡卡(响自已吾熟悉的位置,好难打出自已的水准)

eegbook 发表于 2010-6-16 14:15:45 | 显示全部楼层
无梗严重,听讲话挖煤嗜~
( |9 C+ H+ x& {" O  c0 v: e5 M* `aaron81 发表于 2010-6-16 10:26

& g2 S' g6 `1 K: c
3 t$ G, u% r- J, H* E- I- c
* C! i3 B- \4 f" f9 @9 g4 L; H    如果中国都有呢条规定,足球事业就唔使咁样衰咯。

wenwen 发表于 2010-6-16 14:44:54 | 显示全部楼层
现在看球赛还是挺无聊 的!等后面8强再看!

fms2046 发表于 2010-6-16 15:17:59 | 显示全部楼层
呢场真系没睇,搵时间睇返

admin 发表于 2010-6-16 17:10:18 | 显示全部楼层
无左朗拿度同朗拿甸奴,巴西屎左好多..

yjb338 发表于 2010-6-16 17:24:51 | 显示全部楼层
全场看晒朝鲜博到尽晒,功夫果然不负有心人~~

aaron81 发表于 2010-6-16 18:16:46 | 显示全部楼层
现在看球赛还是挺无聊 的!等后面8强再看!. r: [: |1 t- Y" }1 N
wenwen 发表于 2010-6-16 14:44

* ]3 Y. M. y1 @' G+ \: k# d4 X
* B3 I$ ^# P/ O* _# m0 C8强可能是更无引,每支队都以稳为上~防守反击

aaron81 发表于 2010-6-16 18:19:23 | 显示全部楼层
无左朗拿度同朗拿甸奴,巴西屎左好多..( A! o/ v1 d! m7 h* c; h% e
admin 发表于 2010-6-16 17:10

( ^% K$ l+ @; h8 a! [" ?5 ]- N0 e! m8 H+ g5 u' P& ]
无左朗罗度应该架(是时候更新换代),而无朗拿甸奴是教练问题,当打之年又回复状态,但仍然入先吾倒~

kental 发表于 2010-6-16 22:45:44 | 显示全部楼层
唉!因为学校断网无睇到及时噶,睇重播又无麦瘾呢!所以都系睇下结果算罗!

huang 发表于 2010-6-17 01:43:08 | 显示全部楼层
朝鲜才是今界世界杯最能体现足球精神的球队,9 G# h9 F1 O( k, @# X8 t, t: T
一定会罗奖