[每日闲聊] 九州烽烟四起,恶狗可以横行校园(恶狗校园)

huang 发布于2010-5-15 10:55 803 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
天朝近日连续发生数起农奴砍杀书童事件,引发九州加强对书院保安,
& j- l" o* e) D+ n  O  ]护院恶狗随之而来,凡未经允许而善闯学院者,皆视农奴,可先斩而后奏!5 ^% }, Q! q& L+ x. k) d
而书童至亲,心忧而日接,皆等于朱门,恶狗校园示也!

已有(9)人评论

嚣のЪ 发表于 2010-5-15 11:08:25 | 显示全部楼层
我喜欢这篇东西~, P# h9 }5 P; M0 f' |: W* }, x
老师话:伤了老师是光荣,伤了学生是责任.

kevinchan 发表于 2010-5-15 13:42:06 | 显示全部楼层
好似好多事发生咁啵

tandong 发表于 2010-5-15 18:29:37 | 显示全部楼层
天朝就是咁,出事后就系极端处理!无事就阔佬懒理!天朝上面没有几不个是有脑干事的!

Kuromi19 发表于 2010-5-15 20:58:45 | 显示全部楼层
我表姐话,名校又有警察,又有保安,一般既学校就得个保安仔噶咋

help6288 发表于 2010-5-15 21:10:04 | 显示全部楼层
just feel sad......... ..., .

tandong 发表于 2010-5-15 21:30:57 | 显示全部楼层
我表姐话,名校又有警察,又有保安,一般既学校就得个保安仔噶咋0 b2 W7 q* E# p! Q5 _7 P# Y6 w
Kuromi19 发表于 2010-5-15 20:58

% ]+ L1 D8 d- n4 U) H& r( [' ?! v# _( j# |( }4 i8 W6 F) G

4 K; S* N, S4 B% X$ G    边远一点嘎就连个保安仔都无添!

kental 发表于 2010-5-15 22:29:27 | 显示全部楼层
有保安都无用啦,距地一系睇住你出事,一系你出事个阵帮人地,有鬼用咩!

hlfhao 发表于 2010-5-21 09:01:10 | 显示全部楼层
我表姐话,名校又有警察,又有保安,一般既学校就得个保安仔噶咋

kenhai74 发表于 2010-5-21 10:57:26 | 显示全部楼层
上边各位讲得好,如果没事发生,他们就睁一只眼闭一只眼,好似拒哋个脑喺草包做嘅禁样,咩野都唔识思考(即使喺啉到有问题存在也会当没事一样,就识拿工资但喺乜嘢事都唔愿理,白白窦我哋老百姓的纳税钱!)。一旦出咗大事之后,就拿住鸡毛当令箭,全盘否定之前的所有事,立即“热烈”响应中央号召,进行“大扫荡”。你话国家俾哩班吃塞米嘅人管理唔乱至奇啊!